,

BON INICI DEL PILOTS DE L’ACA EN EL CATALÀ DE MUNTANYA 2019

Els pilots de l’Automòbil Club d’Andorra han tingut un bon inici en la 5a edició de la Pujada al Coll del Pollastre, prova amb la qual s’ha iniciat el Campionat de Catalunya de Muntanya (CCM) 2019.

Dos dels grans veterans de l’automobilisme andorrà, Ramón Plaus i Gerard de la Casa, van anar a la prova d’Arenys de Munt com referències a batre. Diem això pel fet que el primer ostenta el títol de Campió de Catalunya 2018 i el segon el títol subcampió de Turismes del mateix campionat.

Ramón Plaus a Arenys de Munt

Bon inici de Plaus a Arenys de Munt

Ramonet Plaus (Silver Car S3) va guanyar en la categoria CM/Promoció. Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC) també va aconseguir el triomf en la categoria de Turismes.

Per la seva part Edgar Montellà (Speed Car GT-R), va ocupar la 2a posició en CM/Promoció.

Edgar Montellà

Montellà a punt de començar A Arenys de Munt

Aquests tres pilots de l’ACA Esport van estar en el Top5 de la classificació absoluta de la prova d’Arenys de Munt.
Eduard Andueza (Citroën AX) també va pujar al podi de la prova rebent el premi al primer classificat entre els vehicles històrics.

Els integrants del ‘A Fondu Competició Club Esportiu’, organitzadors de l’esdeveniment, es van esforçar perquè el seu debut al CCM 2019 es desenvolupés sense contratemps.

Categoria CM-PR

Ramón Plaus va començar la defensa del títol aconseguit la temporada passada, de manera sorprenent. Va fer-ho amb la mecànica nova ‘Silver Car S3’, però al ritme de sempre. Així ens ho comptava:

“Sincerament no se com ho vaig fer. Ha estat la primera vegada que he competit amb el Silver Car i la veritat  és que tot és molt diferent“

En referència al triomf de Munné, el pilot afegia:

Crec que quan estigui habituat al Silver Car les diferències no seran tan grans. El marge de millora és molt gran. Espero lluitar amb ell de tú a tú pel triomf absolut”

Per la seva banda, Edgar Montellà no va acabar la prova inicial de la temporada amb bones sensacions.

“No estic content de la manera que he competit al Coll del Pollastre.  No he aconseguit estar en els temps de l’any passat… Crec que tot s’ha degut a la falta de confiança en el cotxe, i en un asfalt tan complicat com el d’aquesta pujada. De tota manera la temporada acaba de començar i aquest ha estat el primer contacte amb el cotxe. És cert que m’hauria agradat millorar el meu crono, però… En tot cas, acabar 2on entre els CM-Promoció i 3r en l’absoluta, tampoc no està malament per començar”

Categoria Turismes.

Al volant del Seat Córdoba WRC, Gerard de la Casa va complir amb escreix l’objectiu marcat de cara a la prova d’Arenys de Munt.

Aquestes eren les seves paraules:

“Ens hem barallat amb els CM i al final hem aconseguit estar entre els 5 millors de la pujada. Hem guanyat la categoria Turismes i aquest era l’objectiu prioritari. I és que començar el campionat sumant els punts del triomf sempre és positiu”

De la Casa al CMM 2019 d’Arenys de Munt

De la Casa ha complert amb l’objectiu plantejat de cara a Arenys de Munt

Respecte del motiu pel qual va competir amb el Córdoba, l’andorrà ampliava:

“Volem tenir el Subaru al 100% per a l’inici del Campionat d’Espanya i en això estem treballant”

Respecte dels objectius d’aquesta temporada, Gerard de la Casa sentenciava:

“Intentar repetir el títol espanyol de l’especialitat i recuperar el del Catalunya. Aquesta temporada els calendaris ens permeten seguir al complet tots dos campionats”

Per a Eduard Andueza (Citroën AX), els objectius de la temporada no són tan exigents. Així ens ho explicava:

“Venint d’una temporada gairebé en blanc, pels problemes viscuts en la posada a punt de l’AX, haver competit en la prova del Coll del Pollastre ja és tot un èxit. A més hem guanyat la classe i hem acabat en el Top 10 de turismes. Així doncs, molt satisfet.  

Andueza a l’Arenys de Munt 2019

Andueza es mostra esperançat aquest 2019

D’aquí a tres setmanes (dies 9 i 10 de març) els pilots de l’Automòbil Club d’Andorra que segueixen el català de muntanya es desplaçaran a la província de Tarragona. Serà a la localitat d’Alcover, on es disputarà la segona prova de l’esmentat certàmen.  Serà la III Pujada a Alcover.

 

Font: Fotoesport