,

BONS RESULTATS DELS PILOTS DE L’AUTOMÒBIL CLUB D’ANDORRA A ST. MATEU DE BAGES

En la Pujada Callús – Sant Mateu de Bages, segona prova del Campionat de Catalunya de Muntanya (CCM) 2018, entre altres emocions pròpies d’aquest esport, és va viure una de molt destacada, el duel al límit entre Francesc Munné (Demon Car-CM+), Ramón Plaus (Speed Car CM-Pr), i finalment, per allò de no hi ha dos sense tres, Edgar Montellá (Speed Car CM-Pr). Al final el pilot català va superar als dos andorrans que van acabar segón i tercer respectivament.

En Turismes, podi per a Gerard de la Casa tot i que no va acabar plenament satisfet amb la posició obtinguda, donat que el triomf se li va escapar per 8 dècimes i aquest fet  li impedeix poder celebrar encara cap triomf en un certamen del qual és l’actual campió.

Amb un ambient agradable i del tot primaveral, la carrera va disputar-se en molt bones condicions fet que va perpetre que tant pilots com pùblic gaudissin d’allò més.

Però anem a pams:

CM-PR : Ramón Plaus va tornar a demostrar que, malgrat no tenir entre mans la millor mecànica, segueix sent un pilot molt ràpid, capaç de posar en seriosos problemes a Munné, que aquest any està molt motivat.Per la seva banda, Edgar Montellà es va mostrar molt satisfet després de completar la pujada en la tercera posició del podi absolut i en segón lloc entre els CM-Promoció.

“Estic content per diversos motius, malgrat que també és cert que m’hagués agradat guanyar. Per fi hem pogut fer proves amb asfalt completament sec, la primera vegada aquest any. Quant als temps, m’han superat Munné i Ramonet, però he estat en els crono que ells feien fa un parell de temporades. És una referència positiva per a mi. També vull esmentar que en aquesta pujada hem començat a treballar amb Pirelli per utilitzar els seus pneumàtics. Les primeres sensacions són positives”.

Felipe Brandao va ser el tercer representant de l’Automòbil Club d’Andorra a la categoria CM. Va obtenir la setena posició.

 TURISMES: Per a Gerard de la Casa les coses no estan sortint del tot bé en aquest inici de temporada del CCM.

“La segona posició no és un mal resultat, però no acaben de sortir els temps que volem. Una vegada més no hem pogut millorar els cronos que fèiem amb el Seat Còrdova WRC, cosa que la temporada passada aconseguíem en totes les pujades que fèiem. Haurem de seguir buscant quin és el problema”

Respecte d’Andueza, dir que durant l’interval de temps que hi ha hagut entre la Pujada d’Alcover i St. Mateu, el pilot ha treballat molt en el seu AX.

“A Alcover ja em van dir que la reglamentació havia canviat i que havia de fer diversos canvis. Ens vam posar a la feina i a partir d’ara l’AX  estarà a la categoria de Clàssics. En aquesta prova vàrem rodar el motor. Un ensurt en la primera carrera va fer que ens plantegèssim la part final de la jornada d’una manera més tranquil·la”.

La propera prova vàlida pel CCM és una prova mítica del calendari internacional de l’especialitat. Entre els anys 1971 i 1989 va viure l’època de més esplendor.

Un pilot andorrà, Joan Vinyes Casanovas, forma part del palmarès com a vencedor de l’any 1986. Estem parlant de la Pujada a Prades, una cursa que l’Escuderia Baix Camp ha recuperat després de 17 anys i que es disputarà els dies 5 i 6 del proper mes de Maig.

Fotoesport