,

BYTON M-BYTE: EL XINÈS QUE VE A PER TOTES!

En la carrera generalitzada que estan fent les marques més conegudes del món de l’Automoció, pel que fa a la presentació de models elèctrics o híbrids -cada cop més estesos-  hi ha noves marques, com ara BYTON, que s’hi afegeixen amb molta força, tanta com arguments té el seu primer automòbil elèctric, l’M-Byte, un nou cotxe xinès que ve a per totes!

Per si encara no n’heu sentit parlar, dir-vos que BYTON és una startup xinesa dedicada al desenvolupament de cotxes elèctrics. De fet, és de les que més projecció tenen, tot i que l’M-Byte és la seva primera proposta. 

Per segment, aquest espectacular SUVcorrespon al Tesla Model X.  L’interior però, tot i que també s’apropa en molts aspectes al SUV d’Elon Musk, es diferència d’aquest i de qualsevol altra proposta per la gran pantalla, i, sobretot, pel nivell de connectivitat, pioner i perfectament futurible.

Si tot segueix com està previst, l’M-Byte arribarà a Europa al llarg de 2021.

Proves validades

Segons Carsten Breitfeld, director executiu de la marca:

“El passat mes de novembre de 2019 es van realitzar les proves de col·lisió, de rendiment dinàmic, de fiabilitat, de capacitat de control i d’estabilitat en el primer lot de vehicles”

“Això ens ha ajudat a verificar i optimitzar els processos de fabricació del BYTON M-Byte a mesura que avança la producció pilot, aplanant el camí de cara a la producció programada a gran escala. La planta tindrà una capacitat de producció de fins a 300.000 unitats anuals»

Fins a 408 CV i 435 km

Respecte de les prestacions de l’M-Byte, se sap que estarà disponible en dues versions: una d’accés amb 200 kW (272 CV), tracció posterior, una bateria de 72 kWh útils i una autonomia de 360 km (WLTP) i la top de gamma, amb 300 kW (408 CV), tracció total, 95 kWh de bateria i 435 km (WLTP), és a dir, uns 360 km reals.

Comptarà amb una presa de càrrega de tipus CCS Combo 2, podent arribar als 150 kW de potència en corrent continu. Això li permetrà recuperar el 80% de la seva autonomia en només 35 minuts.

En una presa de corrent altern, la potència màxima se situarà en 22 kW.

48’’ de pantalla

Com la gran majoria de models elèctrics, i seguint el camí inaugurat per Tesla, de fet, anant unes passes més enllà, el M-Byton incorpora una gran pantalla digital de 48 polzades que domina el quadre de comandaments, sent aquest l’aspecte tecnològic que més diferència aquest cotxe de qualsevol altra proposta.

Des d’aquesta pantalla es podrà realitzar video trucades  i conferències, comptarà amb un mode de cinema, i facilitarà tota mena de dades, tant del vehicle com de l’entorn. En aquest sentit, els de BYTON han tancat acords amb nombroses empreses per millorar la connectivitat i informació global del vehicle: AccuWeather (actualitzacions del clima); Aiqudo (control vocal); CloudCar (infraestructura basada en el núvol); Road.travel (reserva de viatges online); Xperi (ràdio digital HD)….

Dispositiu intel·ligent

Totes aquestes associacions permetran a l’M-BYTE convertir-se en molt més que un cotxe, serà el primer “dispositiu intel·ligent sobre rodes” de la indústria.

I és que en un temps cada cop més proper, l’automòbil deixarà de ser simplement  un producte de transport. En aquest sentit, la connectivitat és un factor clau, doncs inclou la majoria de les coses que podrem fer mentre ens desplacem.

El cert és que si tot segueix per aquest camí, i tot indica que serà així, la mobilitat del futur canviarà totalment.

Acabarem aquest reportatge amb aquest vídeo, on a més de l’M-Byte, també veureu la segona creació dels de Byton, el K-Byte, una berlina igual de suggerent i espectacular. En parlarem més endavant.

Altres novetats de la secció Green Cars,  aquí

Font original / Fotos: Byton