,

CAMINAL, VINYES I GUILLAMET: 5A POSICIÓ A LES 4 HORES DE LLEIDA

Després d’una carrera plena d’entre bancs, Melchor Caminal, Joan Vinyes i Quim Guillamet (Seat Ibiza TDi – Baporo Motorsport) van aconseguir creuar la línia d’arribada en la 5a posició de la classe 3. ‘E’,  les XX 4 hores Off-Road de Lleida

El cert és que els pilots no van poder marxar de Lleida com haguessin volgut fer-ho. Una enganxada en la segona volta i varis problemes mecànics sorgits a conseqüència d’un toc amb un rival els van deixar sense opcions ja abans de meitat de carrera.

Per tot plegat van haver de conformar-se amb aquesta 5a posició de la classe 3, 11a de la classificació absoluta.

La climatologia, protagonista

La pluja que va caure de manera continuada la setmana anterior a la prova va deixar la pista del circuit lleidetà en un estat deplorable. Els esforços dels membres de l’Escuderia Lleida van aconseguir recuperar-lo en part però no el suficient.

Durant la prova el sol va seguir brillant per la seva absència i la boira va ser  constant. Malgrat tot, la visibilitat no va ser un obstacle per als participants de les 4 hores 2019.

Entrenaments lliures i cronometrats

Com havien previst, Vinyes i Caminal es van intercanviar el volant del Seat Ibiza TDi durant les mànegues d’entrenaments. Guillamet, que competeix habitualment amb aquesta mecànica, es va quedar a l’assistència.

En els cronometrats va ser Vinyes qui va aconseguir el setè millor registre entre tots els participants (amb un crono de 1’11”072). Amb aquest temps va aconseguir una plaça en la quarta línia de la graella de sortida.

Primeres impresions

Una vegada acabada la primera jornada, Vinyes ens comentava: “que la pista està molt delicada, has de seguir per les roderes marcades. Si entres al fang, sortir-ne  és força complicat.

En aquest mateix moment respecte del crono marcat, l’andorrà afegia: “Potser hauria pogut rebaixar un segon més, millorant alguna posició. Amb tot, en una carrera de 4 hores estar el setè o el cinquè en la graella de sortida tampoc és tan important. Crec que estem en una bona posició”

La carrera: Problemes des de l’inici

La sortida va ser neta i sense problemes per a Vinyes. Des de la quarta línia de la graella de sortida es va consolidar fàcilment en el grup capdavanter.

Malauradament les coses es van complicar molt aviat. En la segona volta va quedar enganxat en una zona de fang, on, tot i que va poder sortir-ne, va fer-lo quedar en l’última posició del grup de participants.

Tot i això encara quedava tota la carrera per davant i remuntar era possible.

Toc i trencament

Amb aquesta mentalitat el pilot de Suzuki es va llançar a l’atac i va començar una remuntada que, malauradament, va finalitzar al cap de 45’ de carrera a causa del toc amb un rival.

En aquest toc va trencar-se el trapezi de la suspensió obligant-lo a passar per l’assistència.

Del trapezi al palier

Una vegada els tècnics de Baporo Motorsport van poder reparar-lo, va ser Guillamet el que va agafar el volant de l’Ibiza TDi. El seu relleu tampoc no va poder arribar al final a causa d’un palier que va oligar-lo a fer un nou pas per l’assistència.

Una vegada la mecànica tornava a estar en condicions va ser Caminal el que es va situar en el backet de l’Ibiza. Era evident que amb les voltes perdudes respecte dels líders, estar entre els millors era inviable, així que els tres pilots van decidir seguir amb l’objectiu de gaudir i acabar el millor possible la carrera. Així doncs van modificar l’estratègia passant a fer relleus més curts per sortir tots tres mçés vegades a la pista.

Final sense ensurt

A partir de mitja carrera tot es va desenvolupar amb normalitat i Vinyes-Guillamet-Caminal van poder completar la carrera, tot i que óbviament lluny de les posicions que s’havien proposat inicialment.

Amb la competició de l’Escuderia Lleida s’acaba de manera tradicional la temporada. No obstant això, a Joan Vinyes encara li queden compromisos per deixar a punt el nou Suzuki Swift R4ally S.

Més notícies dels nostres esportistes del món deel motor aquí

Info original: Fotoesport