,

CAMPIONAT DEL MÓN DE RALLYCROSS2 – HÖLJES (SUÈCIA)

Albert Llovera durant el Campionat Suec del Mundial de RallyCross2 2018 (Holjes)

A Höljes (Suècia) es van complir les previsions. Amb una graella de 31 pilots, Albert Llovera no va poder aconseguir una plaça per estar en les semifinals. En aquesta ocasió però, el pilot andorrà tenia com a prioritat conservar el màxim possible la seca mecánica de cara al Canadà.

De Höljes marxaven directament al port de Roterdam (Holanda) per iniciar el  viatge cap a terres canadenques.

Després del que vaig poder estudiar, pràcticament totes les meves sortides van ser bones, però en arribar cinc cotxes al primer revolt del circuit, on solament podia passa un, els tocs eren constants.

Els meus rivals seguiran provant i competint durant la setmana vinent, en canvi nosaltres no podrem fer el mateix. Seguirem treballant, però la veritat és que lluitem en inferioritat de condicions. 

No hem pogut estar entre els 12 millors, però és evident que la nostra progressió és constant, estem aprenent molt, però el pressupost que tenim és el que és i és evident que no dóna per fer-ho tot. El circuit més proper el tenim a 1000 km  i no és possible pujar al cotxe cada dia com fan la majoria dels meus rivals. 

Hem evolucionat en aspectes importants dels entrenaments físics, la rapidesa en accions amb les mans i en les modificacions fetes en els comandaments de Guidosimplex. La conseqüència directa està sent que les sortides ara són les adeqüades al 100%. 

Albert Llovera als sentat als comandaments, a Holjes, Suècia, durant la prova del Campionat del Món de RallyCross2 2018

Tot i que ara s’obre un parèntesi en el qual no hi haurà cap meeting de l’RX2 en més d’un mes, Llovera i PCR Sport tampoc tindran la possibilitat de treballar a fons en la seva mecànica. Així ens ho comentava el pilot andorrà abans d’abandonar Höljes : 

Això no para. Després de disputar les quatre primeres cites del calendari a Europa, el Mundial es trasllada al Canadà, en concret al Quebec, on es disputarà el cinquè meeting. En aquests moments el Proto està viatjant cap a Roterdam (Holanda), on l’organitzador de l’RX2 es farà càrrec del trasllat fins al Canadà. 

En un campionat en el qual els pilots nòrdics són majoria, els organitzadors valoren de manera molt positiva la meva presència com a únic pilot de la zona sur d’Europa. 

El circuit de la localitat Trois-Rivieres, al Quebec, serà l’escenari de l’única prova de l’RX2 que es disputarà aquesta temporada en el continent americà. La pista d’aquest circuit és de les més llargues del campionat, en total 1,5 km, 51% d’asfalt i el 49% de terra.

Fotos: Clement Luck