,

Cap de setmana històric del Gas Gas Trial Factory Team al G.P. del Japó

El Campionat del Món Trial va fer ja la seva tradicional visita al Japó per disputar-hi el segon meeting (dues curses) del seu calendari 2018.

Gas Gas va donar una autèntica sorpresa en aconseguir el triomf en les dues curses disputades, de la mà de Jeroni Fajardo i de Jaime Busto.

Qualificació complicada

En la zona de qualificació, el pilots de la marca catalana van ser protagonistes del millor i del pitjor. Per un costat, Jaime Busto va assolir el millor registre en completar la zona sense penalitzacions. D’altra banda, Jeroni Fajardo (amb 5 punts de penalització), va ocupar la 15a posició entre els pilots de TrialGP.

En quant als pilots que acostumen a ser habituals al capdavant de les classificacions finals, dir que no van estar del tot encertats.

Per un costa, Adam Raga ( TRRS) va assolir la 8a posició, mentre que Toni Bou (Repsol Honda Team) va ocupar la 13a plaça.

Campionat del Món de Trial 2018 Fajardo

Jeroni Fajardo

1a Carrera: Fajardo impressionant.

Superada la qualificació, tot feia pensar que la cursa seria molt diferent i en part així va ser. Fajardo es va recuperar de manera espectacular i va ser capaç de fer les 15 primeres zones (1a volta) sense penalitzar.

A continuació, Fujinami (8 punts),  molt motivat,  va situar-se per còrrer davant del seu públic, mentre que Raga y Bou es deixaven 25 punts en el traçat.

En la segona volta Fajardo va saber mantenir les diferències, mentre que Raga y Bou recuperaven posicions. El d’Ulldecona va situar-se en segon lloc, mentre que el campió era superat per Fujinami, el seu company d’equip, quedant relegat al 4t lloc.

Per cert, la reacció de Jaime Busto, millor que Fajardo en aquesta segona volta, ja va deixar entreveure que no havia dit la darrera paraula en el traçat japonès.

Campionat del Món de Trial 2108 Jaime Busto

Jaime Busto

2a Carrera: Primer triomf de Busto

Aquesta segona jornada es va iniciar de manera molt diferent, tot i que era l’habitual fins ara al Mundial. Així doncs, Raga amb 8 punts i Bou amb 11, van iniciar el seu duel particular al capdavant de la classificació, tot i que Busto, amb 12 punts, va apropar-se molt des del principi.

En la recta final, el pilot basc de Gas Gas va estar més encertat i va superar als que en principi eren els favorits de cara al triomf. 

Fajardo i Cabestany (Beta) van completar el Top5 d’aquesta segona carrera.

Toni Bou al Campionat del Món de Trial 2018

Toni Bou

Bou arribarà a Andorra com a líder.

La classificació provisional del TrialGP està més igualada que mai, però el que no ha canviat es el nom del capdavanter. 

Toni Bou es líder amb 50 punts, seguit pels pilots de Gas Gas, Jaime Busto i Jeroni Fajardo, igualats a 48 punt. A continuació, Adam Raga (TRRS) amb 43 punts i Jorge Casales (Vértigo) amb 32 punts, són els cinc millors després dels dos meeting disputats (3 curses).

Els pròxims dies 16 i 17 de juny, els equips del Campionat del Món de Trial estaran a Sant Julià de Lória (Andorra) per continuar lluitant per un títol què, tal com s’ha iniciat, serà el més ajustat de les últimes temporades.

 

info/ Fotos: Fotoesport