,

Al marge del resultat, Cardelús marxa del Paul Ricard més confiat

Campionat del Món Enel de MotoE 2022.- Aquest cap de setmana ha tingut lloc al circuit Paul Ricard les dues curses previstes del Campionat del Món Enel de MotoE.  En la de dissabte Cardelús va acabar 11è, mentre que avui diumenge l’andorrà ha creuat la línia d’arribada en el 14è lloc.

Aquesta ha estat l’estrena de Cardelús en el Mundial de motos elèctriques 2022, doncs a causa de les lesions que va partir fa un parell de setmanes no va poder estar en la primera cita de Jerez.

Dissabte, el pilot de l’Avintia Esponsorama sortia des de la tercera filera de la graella després d’haver aconseguit la novena posició als entrenaments de divendres.

Un dissabte amb moltes incidències

Més enllà de no estar físicament al 100%, dissabte la sort tampoc no va acompanyar gens a Cardelús. I és que tot just començar la cursa, un frec un frec entre Jordi Torres i Xavi Forés en la sortida de la chicanne que hi ha després de la recta principal va acabar amb la caiguda del primer. Aquest fet va condicionar significativament la cursa de l’andorrà. Això, més un altre ensurt en el cinquè revolt del circuit van provocar que el pilot baixés fins el 14è lloc.

Tot i recuperar dues posicions en la tercera volta i una més en l’última, al final no va poder fer gaire més i va acabar en l’onzena posició.

La primera volta ha estat clau per explicar l’onzena posició d’avui dissabte. Just després de la primera frenada he hagut d’esquivar la caiguda de Torres. A més, en el cinquè revolt la moto m’ha marxat del darrere. Tot plegat m’ha fet perdre el contacte amb el grup del davant. A partir d’això m’ha costat molt poder recuperar posicions, tot i que he pogut millorar-ne tres. Espero que demà la cosa vagi molt més bé. De fet, vull celebrar el meu 24è aniversari amb un resultat millor”

Avui, bona carrera, tot i el 14è lloc final

Xavi Cardelús ha acabat avui diumenge la segona cursa del cap de setmana en el 14è lloc. El cert però, és que l’andorrà, que avui compleix anys, ha estat rodant amb el grup que es disputava el tercer lloc fins a la penúltima volta.

Després de fer una molt bona sortida que l’ha permès escalar al sisè lloc (posició que ha mantingut durant el primer terç de la cursa), l’andorrà ha acabat perdent dues posicions, tot i que s’ha mantingut a tocar del grup que lluitava pel tercer lloc.

Malauradament, a dues voltes del final, un parell d’errades (una de les quals amb sortida de pista inclosa), l’han fet caure fins el 10è. Més enllà del temps perdut, aquesta sortida de pista li ha suposat una penalització de 3 segons que l’ha col·locat en la 14a posició final.

Aquestes eren les seves paraules, un cop acabada la jornada:

Avui estic més satisfet de la cursa que no pas del resultat final. Les 5 primeres voltes he estat rodant entre el sisè i el setè lloc, a menys de 2 segons del líder

Pel que fa a la 14a posició final, Cardelús comentava que “en la penúltima volta he fet un parell d’errades que m’han fet cedir dues posicions. També he patit una petita sortida de pista que m’ha comportat 3 segons extres de penalització i això m’ha fet acabar el 14è

Del Ricardo Tormo a Mugello

La propera cita de la Copa del Món Enel de MotoE serà la del Gran Premi d’Itàlia. La prova es disputarà a Mugello el cap de setmana del 29 de maig, Una setmana abans però, arribarà la segona cita del Moto2 European Championship al circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana.