CARDELÚS EN FORMA DE CARA A ESTORIL

A mitjans de la setmana passada a Estoril, Xavi Cardelús i l’equip Stylobike van fer la primera de les dues jornades de test de cara a la primera prova del Moto2 European Championship que tindrà lloc demà (dimarts, 7 de juliol).

La conclusió va ser molt positiva i l’equip, que dilluns disputarà els classificatoris, està molt optimista de cara a les curses de dimarts.

Jornades intenses

Tant l’andorrà com la seva formació van decidit intensificar les jornades d’entrenaments prèvies a l’inici del campionat per compensar l’aturada dels últims tres mesos y acumular el màxim nombre de quilòmetres abans que es disputin les primeres curses de l’Europeu.

Per sota dels seus millors registres

Ja des de la primera sortida a pista del primer dia, Cardelús va començar a rodar registrant temps força competitius, fins i tot per sota del millor registre aconseguit al traçat portuguès, on fa dues temporades va quedar-se a poques dècimes d’aconseguir la pole position. Tot i això, en aquella ocasió l’andorrà va situar-se en el segon lloc de la graella de sortida de les dues curses.

Al llarg d’aquesta primera jornada Cardelús va patir dues caigudes. En la segona va donar-se un cop en el peu dret, tot i que no va implicar cap lesió greu.

Valoracions

El pilot d’Stylobike valorava així la jornada:

Malgrat les dues caigudes la feina feta va ser força positiva perquè de seguida vaig començar a rodar ràpid. Fins i tot vaig baixar la meva volta ràpida de la temporada 2018”

Respecte del cop al peu, Cardelús comentava que “em fa mal el peu dret, però, ara per ara no sembla que hagi de ser res que m’impedeixi seguir treballant demà (dijous 2 de juliol) a fons per fixar la base de posta a punt de la moto de cara als entrenaments previs a la cursa de dimarts”

SEGON DIA

El segon dia d’entrenaments va ser molt positiu per a Xavi Cardelús. Al marge de millorar els seus temps, juntament amb els seus tècnics van fer un important pas endavant per definir la posada a punt de la moto de cara a la cursa de demà dimarts (dia 7 de juliol).

Els pneumàtics: la clau del dia

Els pneumàtics van centrar bona part de la feina feta pel pilot andorrà i pel seu equip. Es tractava de començar a triar les gomes ideals i, a més, afinar les suspensions de la Kalex.

Les conclusions extrets de la feina feta dijous van ser molt positives. Prova d’això va ser els 1’42.1 de volta ràpida assolida.

Satisfacció de l’equip

Cardelús acabava la jornada molt satisfet:

“Hem d’estat molt contents pels resultats del treball fet en aquest segon dia de test a Estoril, tant pel temps aconseguit, com per la feina que hem avançat de cara a la primera cursa de la temporada que disputarem aquí.

Després de descansar el cap de setmana, el proper dilluns tocarà fer els entrenaments classificatoris previs a les dues primers curses del Moto2 European Championship de dimarts.

Més notícies dels nostres esportistes a nivell internacional, aquí