,

Cardelús es queda a dues dècimes del podi al Moto2 de Jerez

Xavi Cardelús ha saldat la seva participació al Moto2 European Championship de Jerez en una bona quarta posició final. Bona perquè l’andorrà ha liderat la cursa bona part de la carrera i bona perquè tan sols dues dècimes l’han separat de poder pujar al podi.  Si a tot això afegim que tot just s’acaba de reincorporar deprés d’haver estat operat del peu dret, el qualificatiu està més que merescut.

Cap de setmana gairebé perfecte

Com queda dit, l’andorrà ha acabat la cursa a menys de 3 segons del guanyador i a dues dècimes del tercer classificat. Però més enllà d’això, avui Cardelús ha estat un dels grans protagonistes de la cursa pel fet d’haver-la liderat durant quasi mitja dotzena de voltes.

Cardelús, que sortia des de la primera filera de la graella, ha apretat fort des dels primers compassos.  L’andorrà ràpidament ha escalat a la tercera i a la segona posició. A partir d’aquí s’ha mantingut al darrere del líder fins que en la setena volta l’ha superat i s’ha posat al capdavant de la cursa.

5 voltes liderant la cursa

Entre la setena i la dotzena volta l’andorrà ha estat al capdavant de la cursa marcant el ritme amb els  tres pilots que en grup lluitaven pels tres llocs del podi.

Maluradament, en la dotzena volta Cardelús s’ha vist superat pels tres perseguidors del grup capdavanter i ha tornant a rodar en quart lloc, just per darrere de Senna Agius.

Tot i l’atac continu amb que ha apretat a Agius per adelantar-lo i posar-se tercer, al final ha creuat la línia de meta en el quart lloc, a dues dècimes de l’australià.

7è de la general

Amb aquest quart lloc d’avui Cardelús ha recuperat tres llocs a la classificació del campionat. I és que després d’haver-se perdut les dues curses disputades al circuit de Barcelona-Catalunya pel tema del peu, l’andorrà estava 10è. Així doncs, l’andorrà ara ocupa la 7a posició, a 1 punt del sisè classificat.

Els comentaris del pilot

El de Promoracing explicava així el que ha passat en aquesta quarta cita de l’Europeu de Moto2:

Tal com preveia, els quatre primers pilots dels entrenaments teníem avui millor ritme que la resta i hem marxat gairebé des del principi. Quan m’he posat primer a la setena volta he mirat de marcar diferències, però no ha estat possible. A sis voltes del final m’han passat varis rivals i tot i que he lluitat fins l’últim revolt per entrar tercer, al final no ha pogut ser”

“Tot i això, sempre cal veure el got mig ple i donar la importància que té el resultat i el rendiment a la cursa, especialment després de la lesió i d’haver passat pel quiròfan

Certament, si valorem tot el viscut pel pilot aquestes darreres setmanes, el resultat d’avui ha estat més que bo en termes de recuperació, sense cap dubte, el més important.

Next Stop: Portimao

La propera prova del Moto2 European Championship es disputarà el cap de setmana del 17 de Juliol al Circuit de Portimao.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Fotos: Xavi Cardelús