,

CARDELÚS FA BALANÇ DE LA PRIMERA MEITAT DE LA TEMPORADA

Amb el Campionat del Món de Moto2 aturat fins la disputa el proper 4 d’Agost, quan es disputarà el Gran Premi de la República Txeca, Xavi Cardelús ha aprofitat per fer una mica de balanç del que ha estat aquesta primera meitat de temporada.

Aquesta és la primera temporada en la que l’andorrà és pilot de ple dret en la categoria mundialista. L’any passat va disputar algunes proves com a ‘wild-card’ amb l’equip Stylobike. En els últims sis grans premis també va poder ocupar el lloc de l’italià Romano Fenati a l’Snipers Team, ja que aquest va ser sancionat.

1è any com a pilot de ple dret

Així doncs, de la mà del Sama Qatar Angel Nieto Team, Cardelús és aquest any pilot permanent del Campionat. “Crec que aquest és un fet molt rellevant. El Campionat del Món és la màxima categoria del motociclisme mundial i només el fet de formar part d’ell crec que ja és tota una fita. Aquí estan els millors i formar part d’aquest grup és un honor, una responsabilitat i un orgull”

”Som trenta i escaig pilots a Moto2 i crec que cal valorar molt el fet de poder formar part d’aquesta élit

9 Grans Premis poc gratificants

Fins el moment, s’han disputat nou grans premis i els resultats de Cardelús no han acabat de ser els esperats.

El pilot compara aquests resultats amb els dels Grans Premis que va disputar la passada temporada: De moment, el meu millor resultat de la temporada ha estat la divuitena posició que vaig aconseguir a Assen. L’any passat, a València, vaig ser 17è i a Thailàndia, per exemple, vaig rodar una bona part de la cursa amb el grup que després va optar als punts a partir de la dotzena posició. Aquesta seria una primera valoració, però la realitat és que per a mi les posicions que ocupi actualment, no tenen cap importància perquè els objectius són uns altres.

L’any passat m’estrenava a molts circuits i aquest any ja he repetit presència en algun traçat. La cosa però, va molt més enllà i té molt a veure amb les sensacions de pilotatge, amb el comportament de la moto i amb la situació global en la categoria”.

Xavi Cardelus,Angel Nieto Team

L’exigència de Moto2

Indubtablement Moto2 és una categoria molt exigent. En un segon de diferència pot haver-hi més d’una quinzena de pilots classificats.

A més, qualsevol problema o errada es paga molt cara en termes de classificació. Però el que preocupa a l’andorrà ara mateix no és precisament aquesta qüestió: L’any passat, amb la Kalex de 600cc acostumava a estar a dos segons o fins i tot menys, dels pilots més ràpids de la categoria. Aquest any però, les diferències han estat més grans fins fa pràcticament dues curses. Això és el que resultat decebedor”

Problema global de KTM

Si fem un cop d’ull a les classificacions d’entrenaments i curses del Campionat del Món de Moto2, veurem que les motos KTM estan situades -en la majoria de casos-  en els últims llocs. Aquí és on rau el principal problema.

El xassís que la marca va dissenyar i distribuir per equipar el motor Triumph no ha estat una bona solució. Des que va començar la temporada ja n’han fet un munt d’evolucions i canvis que no han arribat més enllà de l’equip oficial i tampoc han marcat grans diferències. Ja des del primer entrenament de pretemporada vàrem poder constatar que el bastidor de la moto generava molts problemes i comprometia molt l’entrada als revolts, en el pas per corva i en la sortida de la mateixa. Això afecta molt la confiança en el pilotatge i fa que et deixis dècimes de segon en cada revolt”.

KTM treballa per solventar-ho

És innegable que KTM va detectar el problema i no ha deixat de treballar en tot moment fent versions diferents. Però tot aquest material ha estat sobretot a disposició dels seus pilots oficials. Jo no he rebut pràcticament cap millora en tot el que portem de temporada ja que pertanyo a un equip satèl·lit. Això no és un fet excepcional. Sol passar, però evidentment perjudica a tots els pilots que no portem moto de fàbrica. Pilotar sense confiança és un desastre perquè veus que no pots fer allò que ets capaç de fer. Òbviament aquest és un factor de frustració”.

Xavi Cardelus,Angel Nieto Team

Assen, un punt i apart

La temporada però, va tenir un petit punt d’inflexió a Assen. Allà es va muntar en la moto de Cardelús el xassís que havia portat fins llavors el seu company d’equip. Com dèiem, va ser un punt d’inflexió.

“La reacció va ser immediata.ens recordava l’andorrà – Vaig baixar en un segon els meus temps per volta malgrat que aquesta evolució del bastidor està lluny de les evolucions en les motos oficials. Això és el que crec que és important. El problema és clar i evident, però des de KTM estan treballant per resoldre-ho i espero poder començar a notar-ho en la segon part de la temporada, malgrat saber que encara no podré accedir al material de primer nivell de la marca.”

Confiança en l’equip

Malgrat totes aquestes dificultats,  hi ha una circumstancia que el jove pilot té molt clara i és la confiança en els membres del seu equip. Tal i com ens ho comentava “l’estructura de l’equip Sama Qatar Angel Nieto Team és molt professional i des del primer tècnic a l’últim mecànic fan tot el que poden i més per mirar de posar a la meva disposició la millor moto possible cada cap de setmana. Tenen una actitud espectacular; són molt treballadors i donen tantes voltes a les qüestions tècniques com calgui per millorar les prestacions de la meva moto i aconseguir que em senti més còmode. Això és el més important

Optimisme intacte

Caldrà esperar a veure si aquesta segona meitat segueix amb les bones perspectives que s’intueixen A partir del comprovat a Assen.

El més important és ser conscient dels problemes, enfrontar-los amb fermesa i no defallir.  D’això en Xavi va molt sobrat. Segur que tot anirà agafant forma poc a poc. Per confiança, dedicació i ganes, no serà!