,

Bones sensacions de Cardelús a Jerez després dels tests de MotoE 

Xavi Cardelús va desplaçar-se a primers de setmana a Jerez per seguir preparant el proper Campionat del Món de MotoE 2022

Entre els millors el primer dia

L’andorrà va tenir una estrena immillorable en la primera de les tres jornades d’entrenaments programades al circuit andalús.

L’andorrà va estar al llarg de tota la primera jornada situat entre els millors i va acabar quart a la classificació combinada. A la primera sessió va començar marcant el setè millor registre, entre un total de 17 pilots. Concretament va registrar un temps de 1’50.884 que el va deixar a només 7 dècimes del pilot més ràpid de la sessió.

Després d’anar millorant els seus registres al llarg del dia, amb un temps de 1’49.529 Cardelús va aconseguir la tercera volta ràpida de la tercera i última sessió, just per darrere de Dominique Aegerter Campió del Món de Supersport.

La metereologia la segona sessió

En la segona jornada d’ahir dimarts els pilots van partir l’efecte de les condicions meteorològiques. I és que la pluja no els va permetre fer tot el treball que tenien previst.

En la primera de les sessions el pilot de l’Avintia Esponsorama va patir una caiguda, però afortunadament no va tenir conseqüències greus. Per aquest motiu va haver d’esperar-se a la segona sessió, la qual, donat el clima va disputar-se amb la pista molla.

En aquesta sessió i de manera molt semblant al que va fer ahir, Cardelús va tornar a rodar entre els pilots més ràpids. De fet va fer el tercer millor registre.

Finalment i de comú acord amb l’equip, van decidir no sortir en la tercera sessió, quelcom que també van acabar fent la majoria d’equips.

Tant bon punt van acabar, l’andorrà ens resumia així la feina feta:

La caiguda que he patit en la primera sessió d’avui (dimarts) ha estat perquè la pista estava força freda. En un dels revolts he arriscat massa i he acabat caient. Tot i això, no ha estat res greu.

En la segona tanda he estat de nou entre els millors. També hem pogut provar algunes coses amb la pista molla. Finalment, veient que la pista no estava totalment seca hem decidit no sortir en la tercera tanda”.

Un pneumàtic condiciona la 3a jornada

Avui, en la tercera i última jornada del tests Cardelús només ha sortit a pista en la tercera i última de les sessions d’entrenament.

En primera sessió del matí la pista estava molla motiu pel qual la majoria de pilots -Cardelús entre ells- no han sortit, doncs les proves sobre aigua ja les van fer ahir.

Ja en la segona, quan l’andorrà estava a punt per pujar-se a la seva Enèrgica, ha esclatat un dels Pneumàtics. Davant d’això, tant l’equip com el pilot han decidit no sortir fins esbrinar que era el que havia passat. 

Finalment l’andorrà ha sortit en la tercera i última sessió, Tot i que al final ha sortit amb pneumàtics de la temporada passada, l’andorrà s’ha mantingut entre els 6 primers.

Avui ha estat un dia un pel complicadot. En la primera sessió ja teníem clar que no sortiríem perquè l’asfalt estava com ahir a la tarda i no era qüestió d’arriscar sense cap sentit. En la segona teníem previst fer un simulacre de classificació, però ha sorgit un problema amb els pneumàtics just abans d’entrar a la pista i ja no he pogut sortir. Finalment, en la tercera sessió sí que he pogut rodar, tot i que ho he hagut de fer amb els pneumàtics de la temporada passada. En definitiva, que entre una cosa i l’altra no hem pogut fer tota la feina prevista. Malgrat això, el balanç d’aquests tests és molt positiu. Deixo Jerez satisfet i amb bones expectatives de cara a la Copa del Món”.

———

Per a més notícies en l’àmbit esportiu de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe, o accediu des del menú superior del blog.