, ,

CARMEN, EL RETORN DE LA CINGONYA

El nou, esperat i responsable del renaixement d’Hispano Suiza, la prestigiosa marca de Barcelona, ja és una realitat oficial. Es diu Carmen, i és un autèntic súper cotxe, un esportiu de propulsió elèctrica amb 1.000 CV de potència.

Portà aquest nom en honor a la mare de Miquel Suqué, néta del fundador de la marca, Damià Mateu.

Renaixement d’un mite

I és que la marca catalana ressorgeix en ple segle XXI amb aquest espectacular projecte liderat per Miquel Suqué, besnet del fundador.

El Geneva Motorshow va ser l’escenari escollit. Com ja s’esperava, la seva presentació va ser de les més sonades, la que més interés va despertar i la més agosarada en tots els sentits, començant per la línia d’estil!

Però anem a pams, que l’ocasió s’ho val. El nou Carmen utilitzarà un xassís monocasc de fibra de carboni al més pur estil dels cotxes de competició. Les 19 unitats que completaran la sèrie estaran fetes a mà, una a una. De fet, la seva producció es durà a terme a mida que es formalitzin les comandes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Elegància del passat i tecnologia del futur

Conceptualment acarona el millor del futur amb els principals trets del seu gloriós passat. D’aquí que se l’hagi qualificat de “retrofuturista”. I és que de la mateixa manera que utilitza un sistema de propulsió elèctrica de darrera generació, o del fet que està construït amb les tecnologies i concepcions més actuals de la indústria de l’automobilisme de luxe i de l’alt rendiment, l’estilisme del Carmen hereta tanmateix  els millors elements d’un model de fa mes de 80 anys, l’Hispano Suiza Dobonnet Xenia de 1938. Aquest, va ser possiblement el model més icònic, bonic i representatiu de la història de la marca. 

Sigui om sigui, el que ha sorgit de tot plegat no podia ser millor! El resultat, tant tecnològic, de luxe, com de disseny, és simplement espectacular.

Un Fòrmula E de 21 botons

Amb 1.000 cavalls, l’Hispano Suiza Carmen pot accelerar de 0 a 100 en només dos segons. Els responsables de que això sigui així també són de Barcelona. Parlem dels enginyers de QEV Tech, una empresa situada a Montmeló.

Els de QEV Tech tenen molta experiència en el món de la competició. També en la preparació de sistemes motrius d’altes prestacions i de naturalesa elèctrica.

De fet, per fer-vos una idea, treballen plegats amb equips com el Mahindra de Fórmula E.

Es aquest bagatge professional i aquesta gran experiència en el món de la competició elèctrica el que els ha permés atrevir-se a comprometre’s en el desenvolupament d’un projecte tan singular: crear el primer hipercotxe elèctric de luxe català, i amb la pressió afegida que sigui un Hispano Suiza.

I sota el capó?

Els de QEC Tech han equipat el nou Carmen amb un sistema de propulsió format per quatre motors, un en cada roda motriu. Tots quatre reballen sincronitzats, oferint així la màxima potència, capacitat i dinamisme, amb la millor tracció, estabilitat i seguretat possibles.

Respecte dels 19 afortunats, cap podrà fer-se amb la unitat exposada a Ginebra. És la num. 1 i quedarà en mans de la marca. Però va! El cotxe val l’espera amb escreix.

A partir del moment que es faci la paga i senyal acordada (un 10% del preu total), caldran entre vuit i dotze mesos per acabar cada unitat

19 escollits

Per seleccionar els 19 propietaris, primer és farà una selecció entre tots els que s’han interessat pel vehicle a partir de la cita a Suïssa. Se’ls demanarà un munt d’informació i s’estudiarà la seva situació financera. Fins i tot serà decisiu saber quins cotxes tenen actualment. Poca broma!

Finalment un cop escollits els 19 futurs propietaris, hauran de signar un contracte de compromís de que no vendran el cotxe en un període mínim de tres anys. Que menys no? 

Compra experiencial!

El primer dia que estigui previst completar els acabats finals del cotxe, el cap de disseny es citarà amb el propietari. Serà el moment de definir l’interior: color, materials, fins i tot l’olor. En aquest sentit, Hispano Suiza ha arribat a un acord amb el Mestre perfumista Ramon Mongel, per dissenyar-los 19 fragàncies personalitzades, una per a cada conductor. 

L’essència se’ls donarà el dia que vagin a recollir el cotxe, juntament amb un vi de Perelada personalitzat. No se’ls escapa ni una!

Abans que aquest dia arribi, hi haurà uns quants, molts. De fet, seran tants com calgui fins personalitzar totalment cada cotxe al gust de cada client. 

I és que fins i tot abans de tenir-lo, el festival de sensacions i d’experiències serà ja la més gran i exclusiva de les vivències. 

Al cap d’aquest temps d’espera, proves i experiències, per fi haurà arribat el gran dia. 

No puc ni imaginar-me les hores prèvies. Però hi haurà 19 mortals que sí que podran, de fet ho viuran. Nosaltres, sort tindrem si un dia en veiem passar un per aquí o per allà.

Ladies & gentleman, Hispano Suiza is back!

Fotos: hispanosuizacars.com/press-photos