,

CERA 2018: Vinyes-Mercader dominen al Ferrol

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+ N5) van completar una excel·lent actuació

Vinyes-Mercader van completar una excel·lent actuació

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+ N5) van completar una excel·lent actuació en el 49è Ral·li de Ferrol, 6a cursa del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, fet que els va portar fins a les portes del podi absolut, a més de al triomf en la categoria N5.

La prova va estar marcada per la pluja, sobretot al final i quan ningú ja l’esperava.

Shakedown – Qualificació:

Vinyes-Mercader van superar sense contratemps les últimes proves al volant del Swift R+. Solament van fer tres passades per la cronometrada de 3,7km, marcant un millor crono de 2’00”682, amb el què es van donar per satisfets.

Les bones sensacions es van confirmar amb la passada de qualificació per la mateixa especial. Pràcticament van calcar el temps del shakedown(2’00”587).

Va ser el millor dels registres dels N5 amb diferència , a més d’acostar-se fins i tot als dels R5.

1a. Etapa: Monfero-Monfero (19,47km), Monfero-Vilarmaior (24,54km) i Ramón Sueiras (2,42km)

L’inici del ral·li no va dur sorpreses. Des del primer pas per Monfero-Monfero, Vinyes-Mercader van situar-se al capdavant dels N5 mentre lluitaven per entrar en el Top5 de la classificació absoluta amb el Hyundai i20 R5 de Pernia-Peñate.

A mida que avançava l’etapa, l’equip de Suzuki va consolidar-se al capdavant dels N5, mentre que la lluita amb Pernia va quedar en segon pla, doncs fer front a un rival amb una mecànica amb millors prestacions, sempre comporta un risc afegit i van preferir evitar-ho, almenys, en aquesta fase inicial de la carrera.

Vinyes Mercader al Ferrol 2018

A mida que avançava l’etapa, l’equip de Suzuki va consolidar-se al capdavant dels N5

2a, Etapa. Sant Sadurniño-Somozas (20,06km), Valdoviño (19,81km) i Ferrol-Ferrol (9,24km)

En la secció matinal, seguint l’estratègia de dia anterior, és a dir, sense arriscar més del necessari, Vinyes-Mercader van mantenir el liderat de la seva categoria.  A més, van poder llimar diferències amb Pernia.

En la fase final van mantenir el ritme tot i que els escenaris a superar havien empitjorat de manera clara a causa de la pluja.

En la segona passada per As Somozas, es va produir l’abandonament de Miguel Fuster, líder del CERA fins arribar al Ferrol.

Vinyes, seguint la seva particular línia ascendent, va rebaixar 18” més a Pernia.

En la següent especial de Valdoviño, va ser el líder de la prova, Ivan Ares, el que va punxar i va perdre el liderat.

Per la seva banda Vinyes-Mercader se situaven ja en la quarta plaça. L’únic pas per Ferrol-Ferrol, última especial del ral·li, no va portar cap canvi en les posicions capdavanteres.

En acabar Vinyes es mostrava molt satisfet de com va desenvolupar-se el ral·li.

Ara toca fer la parada d’estiu per les vacances. El certamen espanyol de l’especialitat tornarà a l’activitat amb la disputa del 55è Ral·li Princesa d’Astúries, entre els dies 11 i 15 del proper mes de setembre.

 

Fotos: Fotoesport