,

CITROËN AMI: DE CONCEPTE A REALITAT

Si fa un any i escaig us presentàvem el Citroën AMI, protagonista d’aquest reportatge, com un concepte de futur, enguany us el tornem a presentar com una realitat ja disponible.

Parlem del Citroën Ami, la versió definitiva de producció que a més, poc ha canviat respecte del prototip d’aquell primer article que vam fer.

Quasi igual

En comparació amb l’Ami Concept poques coses han canviat. El model definitiu pesa una mica més, donat que s’han hagut de complir aspectes de seguretat que l’han fet engreixar una mica.

Els grups òptics també són lleugerament diferents, però en conjunt, el concepte -mai millor dit- d’aquell vistós i colorit prototip s’ha mantingut manté en la versió de producció definitiva.

El més barat amb diferència!

Un aspecte diferencial el trobem en el preu, ja que aquest serà el primer elèctric utilitari que no arribarà als 10 mil euros, de fet ni de bon tros. El seu preu serà d’uns 6.900 euros. A més, hi ha programades fòrmules de tipus rènting molt interessants, tot i que de cara a Andorra, al tancament d’aquest article, encara no sabíem si serien aplicables. En tot cas, la comercialització, en aquests primers compassos al menys, es fa directament des d’un espai específic que han desenvolupat per a l’ocasió des de la web de Citroën.

Urbanita de masses

Amb aquest preu, és indiscutible que l’Ami de Citroën esdevindrà un cotxe urbanita de masses. Serà sí o sí molt popular donat aquest súper preu de compra, però també pequè abastarà un ventall molt ampli d’usuaris. I és que el fet de poder-lo conduir sense el permís de conduir convencional farà que el jovent també pugui fer-lo servir, ja que qualsevol persona major de 16 anys amb el permís bàsic de ciclomotor podrà dur-lo.

Solució urbana

Si en aquest gran ventall d’usuaris, afegim els greus problemes de mobilitat de les grans ciutats, més les creixents tendències socials en favor del mediambient, però també de decantar-se envers noves fòrmules que transpirinenques futur isme per tot arreu, queda molt clar que l’aposta dels de Citroën, especialment sent pionera, serà un éxit segur! Si de retruc l’Ami aconsegueix respondre a les imperative necessitats de la societat, especialment en les zones urbanes, la jugada haurà estat mestre.

2,41 metres

Com a bon urbanita que ha de poder arribar, colar-se, aparcar-se  a tot arreu, l ’Ami és d’allò més contingut. Medeix 2,41 metres de llarg i 1,39 d’ample per 1,52 metres d’alt i pesa 485 quilos

70 km d’autonomia

En quant a autonomia, amb una bateria de 5,5 kWh de capacitat l’Ami registra una autonomia de fins a 70 km.

Podreu recarregar-lo en qualsevol endoll domèstic de 220 V en tot just tres hores.

Com dèiem, Citroën oferirà -si no ho està oferint ja quan llegiu aquest article-   la possibilitat de comprar-lo i configurar-lo directament per internet, sense haver d’anar al concessionari, en el nostre cas, Automòbils Pyrénées. En tot cas, pel que fa a Andorra, encara no sabem quina serà la sistemàtica. 

En aquest sentit, i serveixi com a referència, a Espanya o França si que es pot fer així. També de cara als països veïns, la marca també està definint opcions finançament o de lloguer per una quota molt baixa (menys de 20 euros al mes). Malauradament encara no sabem quina serà la proposta de cara a Andorra, però hauria d’anar més o menys en la mateixa línia.

Si mai feu l’operació directament des de la web -al menys a Espanya i França està previst així-  atenció: rebreu l’Ami a casa com si fos una pizza o la compra del súper. 

Certament, més enllà del cotxe, l’estratègia de tot el projecte augura un éxit important.

Acabarem recordant-vos que (com us dèiem al principi), ara farà quasi un any, quan l’Ami era bàsicament un concepte, vam fer un primer article. Podeu recuperar-lo a partir d’aquest enllaç.

 

El cert és que ja no costa tant imaginar-se una ciutat plena de vehicles d’aquest tipus amb altres opcions com bicicletes i patinets. La qualitat a tots nivells que es guanyaria seria brutal.

Seria realment un gran pas i un significaria molt arribar a aconseguir-ho. L’Ami, com els Smarts des de fa anys, o els futurs Minimó de Seat o Microlino, per citar-ne alguns, caminen tots en aquest direcció.

A nosaltres és una direcció que ens agrada. I a vosaltres?

Fotos: Citroën