CITROËN AMI ONE CONCEPT

L’Ami One Concept és el model conceptual amb que reprenem a la revista mensual l’espai que dediquem als projectes de futur de la indústria de l’automòbil. Un espai, que com els de novetats, o el “Premium cars” tornen en aquesta edició de març. Per tant, com és lògic, també us l’oferim per aquí.

Els de Citroën el presentaran a la propera fira de l’automòbil de Ginebra, que començarà en pocs dies a Ginebra, Suïssa .

Citroën.Ami-one-concept

Com a bon exercici de futur però, l’Ami One Concept és una clara declaració d’intencions de com veuen els de Citroën la mobilitat urbana en un futur proper.

A partir del 16

Aquest utilitari no necessitarà –en cas d’arribar a sortir al mercat –  tenir el permís de conduir. Per tant, només caldrà tenir més de 16 anys i el permís de ciclomotor per poder conduir-lo.

Aquest mini utilitari de disseny cubista, tan sols pesa 425 quilos . Fa 2,5 metres de llarg, 1,5 d’amplada i 1, 5 d’alçada.

Cubisme Picassià!

El més destacable del seu disseny està en les solucions estètiques que presenta. Segons Citroën aquestes solucions deriven dels primers treballs cubistes de grans noms, com George Braque o el mateix Picasso.

D’entrada incorpora un nou sistema d’obertura invertida de portes. La porta del conductor té les frontisses a la part posterior i no al davant. Amb això es facilita molt l’accés al cotxe, millorar-ne substancialment l’habitabilitat.

Citroën.Ami-one-concept

 

Molt ampli

També és gràcies al concepte d’estructura cùbica, que l’Ami One Concept sigui sorprenentment ampli.  I és que dos adults amb l’equipatge normal que es porta en un dia laborable qualsevol, poden viatjar amb total comoditat.

En general, el disseny de l’interior és senzill, minimalista i molt ergonòmic. Per la forma, el que més destaca a simple vista és el volant rectangular.

Citroën.Ami-one-concept

Autonomia urbana

L’Ami One Concept serà totalment elèctric.  El motor té una potència de 6 kW, (uns 8 CV).  Amb aquest motor no es poden superar els 45 km/h de velocitat punta, però com a opció purament urbana, ja és això!  Per altra banda, i això si que és més important, l’Ami One Concept té una autonomia superior als 100 quilòmetres.

Per fer la recàrrega en un punt convencional, només necessitarà dues hores.  El temps per fer la mateixa operació en un endoll de càrrega ràpida no el sabem, però donat el sistema i la seva capacitat, segur que serà de pocs minuts.

Citroën.Ami-one-concept

Connectivitat

En quant a seguretat en ruta, destacar que amb l’objectiu d’advertir vianants i als altres conductors, el cotxe disposa d’un sistema que emet un so quan circula.

A nivell de connectivitat, Citroën ha desenvolupat una aplicació que permetrà als propietaris interactuar amb el seu cotxe a distància.

Aquesta App permet accions com obrir i tancar les portes o encendre el motor.

Citroën.Ami-one-concept

Possible producció

L’Ami One Concept també presenta una novetat que podria derivar cap a d’altres models donada la seva practicitat. Es tracta d’una pantalla digital de 5 polzades que faria les funcions del típic  ‘head-up display’, es a dir, que projecta la informació del nostre telèfon mòbil  per fer-la 100% funcional mentre estem al volant.

Com dèiem, aquest model veurà la llum aquest mateix mes a  Ginebra. A partir d’això, segons la resposta del públic i dels professionals, la marca decidirà si passar-lo a producció, o si deixar-lo, com tants altres projectes de futur, al calaix de l’estudi dels seus creadors. Per tant podria arribar aviat a ser una realitat.

A nosaltres ens sembla interessant! I a vosaltres?

Citroën.Ami-one-concept

Fotos:  Ami One Concept / Citroën