Citroën C5 Aircross: molt més que una actualització

Ja fa quatre anys des de l’arribada de la primera entrega del Citroën C5 Aircross, el model de tall familiar -per a alguns un monovolum, per a d’altres un SUV-  que va situar-se amb molt d’èxit en el mercat.

Amb una carrosseria alta i voluminosa, un maleter d’allò més generós i el més important, amb una gran capacitat per als ocupants, destacant especialment les tres àmplies places de la filera de seients posterior (quelcom molt important per a les famílies i gens fàcil de trobar) el C5 Aircross va agafar fama ràpidament.

Novetat d’agost

Dit això, fa tot just uns dies que ha arribat a Automòbils Pyrénées la nova actualització del model, una nova entrega que inclou un munt de novetats molt interessants a tots els nivells. Per això, a la que vam poder vam apropar-nos al concessionari de la divisió d’Automòbils Pyrénées per tal de coneixer-lo en viu i en directe.

El cert és que l’actualització a la què l’han sotmès, sobretot en termes d’estètica, és molt important. En tot cas, no menys important és el nou propulsor híbrid.

Un frontal amb molta identitat

El nou C5 Aircross estrena una nova marca òptica gràcies a nous fars de tipus Led. Clarament més petits i estilitzats que fins ara i seccionats en dues parts, fan que el vehicle presenti un ‘look’ més afilat i dinàmic.

Aquesta sensació de dinamisme també ressalta veient el C5 Aircross de costat. Això és així per  diversos elements: per les noves llandes de 18 polzades -opcionalment n’hi ha de 19-  els retrovisors amb la carcassa més fosca i també per la gamma de nous colors disponibles per a la carrosseria, no pels colors com a tal, sinó per la combinació d’aquests amb els airbumps de les portes (les proteccions laterals). Tot plegat fa que el cotxe tingui un aspecte d’allò més suggerent i atractiu.

Interiors molt ben resolts 

En els interiors també s’ha treballat molt. Per començar destacarem la nova pantalla central de 10 polzades. Situada en una posició alta i dominant, permet controlar la majoria de paràmetres del cotxe. Destacar també l’anomenat e-Toggle, el nou selector de conducció.

També és destacable un nou comandament, en aquest cas físic. Serveix per poder canviar el mode de conducció, activar el grip control per millorar la tracció del cotxe i per activar el mode totalment elèctric (només en les versions híbrides endollables o PHEV).

Per acabar destacar que entre els nous entapissats disponibles, segons l’acabat s’inclou el cuir i l’alcàntara.

Fins a 720 litres de maleter

Com passa en qualsevol elèctric o híbrid, la versió híbrida endollable del C5 Aircross redueix  sensiblement la seva capacitat màxima de maleter en uns 120 litres respecte de la versió estàndard (720 litres). Com imaginareu, això és així a causa de l’espai que ocupen les bateries.

Ja que en parlem, apuntar que les bateries permeten al C5 Aircross PHEV gaudir d’una autonomia de fins a 55 km en mode 100% elèctric, molt més del que normalment necessitarem per anar a treballar un dia qualsevol. En aquest mode la velocitat màxima està limitada a 135 km/h.

Menys de 2 hores en un Wallbox

Pel que fa a la recàrrega, segons indica la marca, podrem recarregar el cotxe en menys de dues hores en un punt domèstic de tipus Wallbox.

Gamma i equipament

Tot seguit us detallem tant la gamma disponible, com l’equipament.

Citroën ha estructurat la gamma en tres nivells: Feel, Feel Pack i Shine Pack. Paral·lelament, els de Citroën continuen oferint l’edició especial C-Sèries.

Respecte de l’equipament, aquest és el més destacat que s’inclou de sèrie en tots ells:

Citroën C5 Aircross Feel

Tot i ser el més bàsic, aquest acabat inclou de sèrie molts elements interessants: seients Citroën Advanced Comfort, quadre d’instruments digital amb pantalla de 12,3 polzades, climatitzador automàtic bizona, llandes d’aliatge de 18 polzades model SWIRL, sortides d’escapament cromades, sensors posteriors d’aparcament i miralls retrovisors exteriors plegables, ajustables elèctricament.

Citroën C5 Aircross Feel Pack

Aquest acabat afegeix a tot el que acabem d’esmentar, les llandes d’aliatge de 18 polzades model Púlsar diamantades i en dos tons, sensors d’aparcament davanters, càmera de visió posterior amb sistema Top Rear Vision, sistema d’accés i arrencada sense clau, fars antiboira amb il·luminació estàtica lateral i els miralls retrovisors elèctrics plegables.

Citroën C5 Aircross 2022 Shine Pack

L’acabat més complet de la col·lecció afegeix a tot el que hem citat, els següents elements: Ambient Metropolitan Black, tapisseria de cuir granulat en negre i teixit d’efecte cuir en color gris, llandes d’aliatge de 19 polzades model ART diamantades i en dos tons, el seient del conductor amb regulació elèctrica, els seients davanters calefactables i el sistema Highway Driver Assist.

Si es tracta del C5 Aircross Hybrid, la dotació de sèrie inclourà el cable de recàrrega Mode 2 8A, un carregador de 3m – 7 kW i també el mirall retrovisor interior amb funció antienlluernament HYBRID amb LED ZEV Mode.

3 propulsors disponibles

Pel que fa a l’apartat mecànic, aquesta nova entrega 2022 ofereix 3 opcions. En gasolina parlem d’un motor 1.2 PureTech de 130 CV i 230 Nm de par màxim. En dièsel  -la unitat que veieu en les imatges d’aquest reportatge-  el motor és un 1.5 litres BlueHDi de 130 CV amb 300 Nm de par. Tots dos poden anar associats tant a una caixa manual de sis velocitats, com a una d’automàtica de vuit velocitats (EAT8).

El tercer propulsor disponible és l’híbrid, l’alternativa més ecològica de tota la gamma i indubtablement la més interessant.  Amb una potència de 225 CV, aquest propulsor només va associat a la transmissió automàtica e-EAT8.

Els tres propulsors són exclusivament de tracció davantera.

Automòbils Pyrénees

Ja per acabar, parlem del preu, que donat l’equipament, disseny i acabats d’aquesta nova entrega, són d’allò més interessants. La gamma C5 Aircross arrenca des dels 24.900 € 

Informeu-vos i soliciteu una prova de conducció a Automòbils Pyrénées, concessionari oficial Citroën al Principat. Els trobareu a la gran exposició central que Pyrénées Automoció té tot baixant cap a Sant Julià de Lòria, concretament a Prat de la Tresa s/n. Tel +376 880700.

———

Per a d’altres novetats, feu clic en aquest enllaç o accediu directament des de la secció corresponent que hi ha en el desplegable superior del blog.