,

TEMPORADA PLENA DE REPTES PER A JOAN VINYES

Un any més Joan Vinyes tornarà a compaginar els Ral·lis i els Circuits, encara que en aquesta ocasió ho farà amb diferències notables respecte d’anteriors temporades.

D’una banda, seguirà formant part de l’estructura de l’equip Suzuki Motor Ibèrica com a pilot oficial. Ho farà en el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt.

El Suzuki Swift R+ N5

Molts objectius

La gran novetat estarà en l’apartat circuits, doncs durant el 2019 seguirà el calendari del ‘GT Open Cup Europe’.

En l’espanyol de ral·lis d’asfalt (CERA), el títol de marques i el títol de la categoría N5 són els principals objetius de l’actual campió del Trofeu N5.

Per a aconseguir els objectius esmentats, Vinyes comptarà amb l’estructura d’altres temporades.  A la dreta en del Swift estarà Jordi Mercader. La posada a punt de la mecànica i l’assistència en els diferents parcs de treball del campionat anirà a càrrec dels tècnics de AR Vidal.

Joan Vinyes amb Jordi Mercader

10 temporades al CERA

Per a Joan, aquesta serà la seva 10a temporada competint en el CERA amb els de Suzuki Motor Ibèrica. La seva motivació però, es manté intacta:

“Les ganes de fer-ho bé i de no defraudar als que continuen confiant en mi, augmenten amb el pas del temps. Espero seguir una temporada més en la línia positiva de les anteriors”

GT Open Cup Europe

Vinyes ha decidit fer un pas al capdavant en l’especialitat de circuits. El pilot vol provar sort en un campionat internacional on la rivalitat és més gran. Ho farà amb una mecànica amb la qual mai ha competit.

El Porsche GT3 Cup és un vehicle amb excel·lents prestacions. en tot cas però:

“Cal conèixer i saber com i quan esprémer el seu millor rendiment. Després d’una primera presa de contacte del Paul Ricard, hem pogut comprovar que tenim molta feina pel davant.  També és cert que tenim temps per a preparar-nos per aquest repte tan exigent i atractiu”

Vinyes amb el Porsche GT3 Cup

Esmentar que en aquesta categoria la presència de marques i pilot oficials està assegurada. Per a Vinyes la motivació és encara major:

“De fet nosaltres ens hem de centrar en la categoria AM (amateur). Però tenir referències de rivals que porten les últimes novetats i acumulen quilòmetres sempre és interessant”

En referència als circuits, esmentar que les novetats estaran en la mecànica i en alguns escenaris. Vinyes continuarà compartint volant amb Jaume Font.  La mecànica del vehicle Porsche serà responsabilitat de Baporo Motorsport.

Ral·li Sierra Morena

El 37è Rallye Sierra Morena, prova inicial per el CERA es disputarà la segona quinzena de març.  Serà el punt de partida d’una temporada en la qual Joan Vinyes vols lluitar per les posicions d’honor proves el les què competirà.

 

Font: Francesc Pino