,

1000 DUNES RAID: COMPTE ENRERE PER A MARGOT LLOBERA

Mentre la jove pilot continua buscant els suports necessaris per poder participar en el Dakar 2020, Margot Llobera  segueix fent el seu camí. En aquest sentit, ja està llesta per el seu pròxim gran repte del calendari: el 1000 Dunes Raid, la darrera prova que hi ha abans del Dakar.

El seu millor moment

Tot i que li espera una de les navegacions més complicades de tot el calendari, la pilot arriba en aquesta cita en el seu millor moment esportiu.

El 1000 Dunes Raid es desenvoluparà del 19 al 27 d’octubre. Tindrà un recorregut que cobrirà: Granada-Zamora-Granada, fent-ho amb més de 2500 km d’especials.

El 1000 Dunes Raid ve a ser la prèvia al Dakar

La prova està més enfocada com una aventura de superació que com una carrera.

Portarà als pilots als seu límit al llarg dels seus 7 dies de duració, on la clau serà la navegació. I és que amb gairebé 3000 km de roadbooks molt complicats i extrems, el repte és d’allò més difícil i exigent.

7 jornades intenses

La direcció de carrera ha preparat unes jornades molt intenses carregades de quilòmetres per a tots els riders, on tampoc hi haurà assistències de mecànica. Per això,  haurà de reparar la seva pròpia moto en finalitzar cada jornada.

Tampoc hi haurà hotels ni comoditats, ja que la caravana pararà cada dia en un bivouac enmig del desert, un esperit d’aventura que no deixa a ningú indiferent i que prepararà als participants per a qualsevol adversitat en el desert.

Repte de navegació

A més, per dotar de major dificultat la prova, els pilots es trobaran amb etapes per equips on només un d’ells navegarà. Serà una etapa amb navegació nocturna per habituar-se a rodar amb les màximes dificultats i infinits paranys de navegació!  Tot per poder determinar quin és el rider que millor navega.

Dissabte 19, ‘time out’!

Dividit en 7 etapes, el 1000 Dunes Raid arrencarà a Granada dissabte (día 19) amb les verificacions administratives i tècniques.

Així ho comentava tot plegat l’andorrana: “Estic encantada de tornar a participar en apuesta prova. És un entrenament brutal, doncs hi ha dificultats com les que trobaré al Dakar. Miguel Puertas sempre està molt pendent de la meva evolució i aquests dies valorarem com estic a nivell físic i mental. Arribo però, molt confiada. Crec que estic en el meu millor moment esportiu”

Respecte de l’edició passada, la pilot comentava recordar-la “amb molta il·lusió. Em vaig imposar entre les noies i va ser una gran satisfacció. A més, vaig passar per dies molt dolents,  però vaig aconseguir sobreposar-me i vaig arribar a la meta havent completat tot el recorregut”

Aquest any repeteixo en la categoria Elit Raider. He millorat moltíssim en la meva navegació i en la mecànica de la moto, així que arribo molt confiada. Per a mi és un entrenament de luxe de la mà de l’equip que va posar a Farrés en el podi, així que estic molt contenta de ser aquí”

Pendent del pressupost pel Dakar

En referència en aquesta edició 2020 i respecte del tema del finançament, Margot comentava que “serà realment complicat.  M’espero qualsevol cosa en carrera, que és en realitat per el que hem de preparar-nos de cara al Dakar.

Respecte del financement per el Dakar continuem treballant per aconseguir el pressupost necessari, però per desgràcia encara no el tenim tancat.  Espero que aquesta prova serveixi per animar els pocs patrocinadors que em falten per completar-lo. En això estem!”

Sigui com sigui, després del seu primer lloc de l’any passat, la Margot és una bona coneixedora d’aquest gran desafiament.

En tot cas, li desitgem tota la sort del món. Per mèrits, esforç i actitut, no serà!