Dacia, Instituto Europeo di Design, el RACC, Silence, Smou i Wallbox, Premis Automobile Barcelona 2021

El passat 1 d’octubre van lliurar-se en un dels recintes de Fira de Barcelona els 13s  Premis Automobile Barcelona. En aquesta edició l’organització va premiar a Dacia, a l’Institut Europeu di Design, al RACC, a la marca de motos Silence, a l’aplicació Smou i a Wallbox. Totes han destacat pel seu impuls envers iniciatives destinades a promoure la recuperació del sector de l’automoció mitjançant l’electrificació, la digitalització, la innovació i el disseny.

Sis guardons molt diversos

En total van lliurar-se sis guardons corresponents a les categories: Be the One, Be Charge, Be Connected, Be Learn, Be safe i Be Urban. Els guanyadors van ser escollits mitjançant una votació a la web de El Periodico, que juntament amb Fira de Barcelona eren els organitzadors dels premis.

Enrique Lacalle, president de l’Automobile Barcelona destacava que “aquests premis sintetitzen l’esperit de l’Automobile Barcelona. L’objectiu és donar suport al sector i fomentar la innovació i la sostenibilitat per afrontar un futur que necessitarà de la valentia i l’ambició d’iniciatives com les premiades” .

Dacia: premi al més venut!

En Be the One, el premi va ser per al Dacia Sandero. Amb 24.035 unitats, el Sandero va ser el model més venut a Espanya l’any 2020. 

Wallbox guanya en Be Charge

En la categoria Be Charge, destinada a empreses del sector de les infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics, el guardó va anar a parar a Wallbox. Wallbox va guanyar pel desenvolupament de sistemes de càrrega intel·ligents. Els de Wallbox aporten solucions que combinen un disseny atractiu i una gestió eficient de la comunicació entre cotxe i carregador.

Smou: l’aplicació d’aplicacions

El premi al millor projecte de digitalització en el sector de l’automòbil, l’anomenat  Be Connected, va ser per a l’aplicació Smou. L’aplicació de referència de mobilitat a Barcelona destaca per la seva capacitat de concentrar en una única aplicació, diferents serveis de mobilitat. Smou té fins a 16 operadors implicats.

NeXst – The Greatest Trip

El premi Be Learn al reconeixement dels projectes de disseny del sector de l’automòbil va ser per a l’Institut Europeu di Design, IED Escola Superior de Disseny de Barcelona. L’escola desenvolupa el màsterNeXst – The Greatest Trip, en col·laboració amb SEAT i amb Carnet Volkswagen Group Innovation Barcelona. Aquest màster està centrat en el desenvolupament de propostes per a la mobilitat el futur que potenciïn les relacions humanes i la seguretat en els trajectes interurbans.

Reconeixement al  RACC

El premi Be Safe al millor projecte de formació i informació de seguretat viària, se’l va endur el RACC tant per la seva escola de conducció com per la seva integració en el teixit social i cultural.

Silence guanya el Be Urban

El Be Urban, premi al projecte d’integració urbana de l’automòbil millor executat i a la solució tecnològica que millor s’adapta a la nova mobilitat, va ser per a SILENCE. Silence és una companyia catalana fabricant de motos i vehicles elèctrics, també vinculada amb plataformes de motosharing com la de Seat i Acciona.

———

Si voleu accedir a altres notícies i reportatges, podeu fer-ho des de l’apartat ‘Reportatges’ que trobareu al menú superior, o directament des d’aquest enllaç.

Fotos: Automobile Barcelona