,

Dacia Spring: econòmic, bonic, ben equipat i 100% elèctric

El nou Spring arribarà en breu, lluint aquest nova tonalitat en color blau

El Dacia Spring, l’opció 100% elèctrica del catàleg dels de Mioveni (Romania), acaba d’arribar a les instal·lacions de Becier Vehicles en la versió Expression, lluint un color verd mat molt atractiu. A més, properament arribarà un nou acabat equipat amb un sistema de propulsió més potent, però mantenint un lineal de preus que segueix situant aquest model, com l’alternativa elèctrica més assequible del mercat en aquest segment.

I és que la versió bàsica, el Dacia Spring Essential, arrenca des dels 23.500 mil euros. Per sobre, per 24 i 25 mil euros hi ha les versions Expression i Extreme.

A més d’equipar un motor de 65 CV, l’Spring Extreme arribarà més complert i equipat que mai. Això, tenint en compte l’èxit de l’Spring actual de 45 CV, només fa que refermar l’interès de la marca per fer passes endavant, fins i tot quan el producte ja és un éxit.

Blau i coure

Estèticament parlant, el cotxe destaca per lluir un bonic color blau amb notes grises que l’identifiquen ràpidament. Més enllà d’aquesta tonalitat, el cotxe també destaca per combinar diversos elements de color coure, com ara les barres del sostre, els retrovisors, els logotips i les motllures decoratives dels fars.

El cotxe destaca per combinar diversos elements de color coure

El cas és que entre el color, els detalls color coure, els vinils decoratius de les portes davanteres, més unes proteccions situades a la part inferior, també en les portes, el cotxe és, a més de bonic, clarament identificable.

Com a l’exterior, l’interior del Dacia Spring Extreme també es fàcilment distingible, doncs també incorpora elements del mateix color color coure.

A nivell d’equipament, l’Spring Extreme porta, entre altres elements, una pantalla tàctil de 7 polzades (17,8cm). També inclou un sistema de connectivitat compatible amb Android Auto i Apple Carplay, retrovisors elèctrics i un assistent d’aparcament amb càmera de visió posterior. Les estores també són específiques.

A nivell mecànic el cotxe incorpora un propulsor 20 CV més potent que el model de base. Aquests 65 CV, combinats amb una nova reductora, permeten augmentar l’acceleració i el par motor de manera exponencial.

Pel que fa a la bateria, el Dacia Spring Extreme segueix equipant la mateixa bateria de 27,4 kWh que equipava fins ara. Això és així perquè el seu rendiment i prestacions compleix amb escreix les necessitats per les quals s’ha projectat el model, és a dir, un ús quotidià, sigui personal o professional, en un entorn urbà i amb un marge de quilometratge suficient com per poder satisfer les necessitats de qualsevol usuari.

I és que amb aquesta bateria, l’autonomia se situa en 224 km (cicle WLTP), superant els 330 en cicle urbà. En xifres reals, l’abast del cotxe se situa entre el 190 i els 290 km. Això és molt més del que fa la majoria de conductors en un dia laborable normal.

Actualment, al concessionari de Santa Coloma tenen en estoc l’acabat Expression, el més venut arreu. A més, (el teniu a la foto inferior de la pàgina esquerra) llueix aquest bonic color verd Liquen Caqui tan encertat.

El preu d’aquesta unitat que tot just els acaba d’arribar, és de 25.400 euros amb una dotació d’equipament quasi tan complerta com la del futur Expression, incloent tant el cable domèstic com el de càrrega ràpida.

En aquest sentit, el cotxe inclou: alerta de pressió de pneumàtics, cinturons de seguretat davanters regulables, ABS, avís de col·locació dels cinturons de seguretat (davant i darrere), coixí de seguretat frontal per al conductor i passatger, coixins de seguretat laterals davanters i de cortina, sistema de frenada d’emergència assistida, E-Call, ràdio Plug & Dacia, climatització, tanca centralitzada, fars de dia LED, vidres elèctrics, limitador de velocitat, Eco-Mode, ajuda a l’arrencada en pendent (HSA), sensors de llums, ordinador, retrovisors en color a contrast (taronja / negre) i sistema ISOFIX, entre d’altres. Com veieu, està molt ben farcida!

Becier Vehicles

Respecte del Dacia Spring Extreme, un cop arribi ja parlarem de tot el que porta. El que sí us avancem és que els preus arrenquen des dels 24.700 euros i que ja podeu encomanar-lo, doncs la seva comercialització està totalment oberta (per saber el plaç d’entrega, consulteu al departament comercial)

La qüestió és que sigui l’un o sigui l’altre, en ambdós casos es poden deduir les ajudes del Pla Engega. (en el cas que estiguin disponibles). Sigui com sigui, fins i tot sense les ajudes, tots dos tenen un preu d’allò més interessant.

Voleu saber-ne més? Doncs adreceu-vos al concessionari Dacia que trobareu a la seu central de Becier Vehicles. Els trobareu a l’Av. d’Enclar 144. Tel 871812.

———

Si voleu accedir a d’altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho des de la secció “Green Cars” del menú principal del blog, o directament des d’aquest enllaç.