,

Damon HyperFighter Colossus: la supernaked elèctrica

El passat mes de gener va tenir lloc una nova edició del Consumer Electronics Show de Las Vegas (CES). Considerada com una de les convencions més tecnològiques del calendari, al CES es presentem anualment les novetats tecnològiques més rellevants, incloses les de vehicles. En aquesta línia, el fabricant canadenc Damon Motorcycles va presentar la Damon HyperFighter Colossus, la seva nova moto elèctrica.

Una supernaked

L’estètica esportiva de tall naked de la Damon HyperFighter Colossus fa que hagis de mirar-te-la dues vegades per endevinar que es tracta d’un model de propulsió 100% elèctric.

A nivell de components, la part de cicle està composta per un basculant monobraç, pinces radials Brembo, forquilla invertida Öhlins i un xassís monobloc en el qual hi ha allotjat el motor i les bateries.

200 CV i 200 Nm

La moto fa servir el mateix motor elèctric que la Damon HyperSport, el model equivalent, però amb carenat.

Capaç d’oferir 200 CV de potència i 200 Nm de par, la Damon HyperFighter Colossus garanteix uns registres impressionants. I és que estem parlant de 3 segons per pujar de 0 a 100 km/h i una velocitat màxima de 273 Km/h.

Si en aquestes prestacions li sumem una autonomia de 234 quilòmetres, queda clar que estem davant d’una naked amb molts arguments. Ah! Respecte del temps necessari per poder recarregar la bateria, parlem d’uns 45 minuts, sempre però, que la connectem a un carregador ràpid.

Màxima tecnologia

Aquestes excel·lents xifres són possibles perquè tecnològicament parlant, la Damon HyperFighter Colossus equipa l’últim en termes d’electrònica.

Més enllà del control de tracció, indispensable per poder mantenir a ratlla tanta potència, destaca el sistema CoPilot. Mitjançant l’ús de sensors i dues càmeres de 360º, aquest sistema avisa al conductor mitjançant indicacions visuals i vibracions, dels obstacles que pugui haver-hi en la trajectòria de la moto.

Configurable a mida

Un detall d’allò més pràctic a nivell d’ús el tenim en que els reglatges del manillar i els de les estriberes es poden modificar des d’un dispositiu electrònic específic. A més, podrem configurar més d’un perfil. Això permet que si la moto la compartim dues persones, podrem regular molt ràpid la moto a la nostra mida.

Pel que fa al calçat, la Colossus equipa unes llandes de fibra de carboni de 17’’, amb uns pneumàtics de 120/70/17 al davant i de 200/55/17 al darrere.

La distància distancia entre eixos és de 1.448 mm i el seient està 813 mm del terra

3 versions

Lluny de quedar-se aquí, a Las Vegas la marca va anunciar que llançarà tres versions. I és que juntament amb la Colossus, hi haurà la Unlimited 20 i la Unlimited 15, menys potents i bastant més assequibles.

Per exemple. La Damon Unlimited 20 equipa el mateix motor que la Colossus, però té una part de cicle menys sofisticada, un basculant convencional, i menys fibra de carboni. Això fa que el preu baixi molt. Per part seva, la Damon Unlimited 15 comparteix amb 20 la part del cicle, però rebaixa la potència a 150 CV.

Això sí, les tres versions equipen les mateixes ajudes electròniques.

Entre 31 i 15 euros

Pel que fa a preus, la Colossus, de la què només hi haurà 100 unitats, estarà al voltant d’uns 31 mil euros, mentre que les Unlimited 20 i Unlimited 15 sortiran per uns 18 i 15 mil euros respectivament.

Podeu acabar de complementar aquesta informació entrant directament a la seva pàgina web

———

Per a més novetats, feu clic en aquest enllaç directe, o entreu des del menú superior del blog.

Fotos: Damon Motorcycles

Damon Unlimited 20

Damon Unlimited 15