,

DAMON HYPERSPORT: LA FUTURA ELÈCTRICA CANADENCA

Damon Motorcycles és una altra de les moltes empreses dedicades a la fabricació de motos elèctriques.

Nascuda a partir de l’absorció de dues empreses dedicades la mateixa activitat i que apuntaven -en el seu moment més àlgid- molt alt, podríem dir que Damon és una marca relativament nova.

Fusió d’empreses

I és que aquesta empresa va acabar consolidant-se amb contundència a partir de l’absorció d’aquest parell d’empreses. Primer van fer-se amb Mission Motorcycles, una empresa que entre molts altres projectes, va ser la co-desenvolupadora de la ‘Livewire’, l’elèctrica dels de Harley-Davidson. Poc més tard van absorvir Alta Motors, especialista en motos de motocròs, també elèctriques.

Altes prestacions

Tota aquesta experiència i capacitat reunides sota un únic sostre va permetre als de Damon avançar ràpid, amb seguretat i amb molt d’encert, cap a una nova gamma de motos esportives elèctriques. Així va nèixer la Damon Hypersport, la moto que us mostrem en aquest reportatge, una esportiva d’altíssimes prestacions, disseny i el més important, amb una molt bona projecció.

La Damon Hypersport promet 200 CV de poténcia elèctrica, 322 km/h de velocitat punta i 322 km d’autonomia.

Camaleònica

Més enllà d’aquestes xifres, que poden impressionar més o menys, hi ha un detall realment espectacular, a més d’intel·ligent. La Damon Hypersport té la capacitat de canviar la seva ergonomia segons l’ús que volguem donar-li. Equipada amb un sistema d’ergonomia automàtic, la moto pot canviar electrònicament tant la posició del manillar, com la de la cúpula, dels estreps i del seient. En pitjar el botó, en qüestió de segons la moto passarà de ser una RR a una moto per circular per la ciutat còmodament.

També destaca per incorporar un sistema de seguretat equipat amb dues càmeres de control. És un sistema semblant al que porten molts cotxes d’alta gamma i serveix pe controlar l’entorn, avisant-nos de qualsevol cosa que no haguem vist nosaltres.

De 45 minuts a 3 hores

Respecte del tema de la recàrrega, el gran escoll que juntament a la manca d’autonomia, frena la sortida amb èxit de tants models de motos elèctriques, la Damon Hypersport es pot carregar per complet en 45 minuts si adquirim un sistema de càrrega ràpida (opcional). Si no, podrem recarregar-la amb el carregador específic que porta de sèrie i que necessitarà poc menys de tres hores, que tampoc és massa.

Llesta de cara a 2021

La moto entrarà en producció a partir d’aquest segon semestre de 2020.

El seu preu rondarà els 25 mil euros tot inclós. També hi haurà alguna edició limitada equipada amb elements exclusius, que faran pujar el preu per sobre dels 35 mil euros.

Finalment, segons va comunicar a mitjans de febrer la marca, hi ha un segon projecte en cua, la Damon Hypersport HS, però encara queda una mica lluny. En parlarem quan sigui una mica més que només un projecte.

Altres novetats: aquí

Fotos: Damon