,

DANI OLIVERAS SERÀ EL PROPER COPILOT DE CYRIL DESPRES

Els dos pilots en les instal·lacions de Pyrénées Motors

Ahir dijous, 26 de març, va tenir lloc en les instal·lacions de Pyrénées Motors l’acte de presentació a la premsa nacional del nou copilot de Cyril Despres, de cara en aquesta temporada 2019-20.

Joventut i experiència

I és que des que va concloure la darrera edició del Dakar que el pilot resident a Andorra buscava copilot. Després d’avaluar les diferents opcions, l’escollit ha estat Dani Oliveras.

“ La seva joventut. El fet que sigui moldejable i que el pugui formar seguint la meva forma de fer, però també la seva gran trajectòria i experiència, doncs a l’igual que jo és mecànic, va ser pilot de trial, d’enduro, de motos de ral·li, i el fet que aquest any va acabar segon en la categoria Side by Side al Dakar, van ser raons de pes. I és que són les mateixes disciplines que vaig fer jo. Tot això en conjunt em va fer pensar que en Dani podria ser un gran company”

Així doncs, el gironí s’ha incorporat a l’equip de Mini i a les ordres del pluricampió del Dakar, a qui admira des de nen.

“Per a mi és un honor poder tenir aquesta oportunitat. De jovenet admirava -i segueixo admirant- en Cyril. Estic segur que ens complementarem”

Dani Oliveras

Primer assaig superat

Tot i que ja han fet un primer assaig per la zona dels Monegros (Saragossa), com be diu Després, “el veritable escenari on pots veure si dues persones quatllen és en una competició. És l’escenari perfecte. Sota el meu punt de vista l’única forma de veure si ens compenetrem. La pressió real, les situacions límits, l’adrenalina corrent al mateix temps que ho fa el crono… És aquí quan realment veus si el tàndem funciona”

Així doncs, la primera gran competició per veure si la parella es compenetra, serà l’Abu Dhabi Desert Challenge, prova vàlida per la Copa del Món de Ral·li Cross Country.

La prova de foc

En aquesta competició pels deserts d’Abu Dhabi, Després i Oliveras rodaran als comandaments d’un bugui JCW com el del Dakar. De fet, aquest tindrà millores notables. Entre aquestes va destacar un sistema per poder desinflar o inflar cada roda segons les condicions. Això és molt important doncs a les dunes -per exemple- la pressió ha de ser extremadament baixa.

En tot cas però, aquesta al·liança neix amb un objectiu molt clar, la propera edició 2020 del Dakar.

Esperant noves del Dakar

En aquest sentit, Despres va aprofitar per posar-nos al corrent sobre el futur de la prova. I és que si tot segueix tal i com sembla, podria tornar a creuar l’Atlàntic.

A falta de la confirmació oficial per part de l’ASO, la cursa 2020 podria tenir lloc per Egipte, Jordània i l’Aràbia Saudita

També la navegació, cada cop més complexa i necessària, va ser un dels detonants per què Després es decidís per Oliveras.  “Aquest any la navegació serà molt diferent. És bàsic posar-se al dia en aquest aspecte perquè la navegació serà més complicada, sobretot ara, que no sabem on serà el Dakar».

Tot i el bagatge i l’experiència multidisciplina del pilot gironí, el fet que sigui relativament jove fa que “tingui molta més facilitat d’aprenentatge, d’adaptació i d’absorció de les coses que qualsevol persona amb més anys”

Cyril Despres

Silk Way Rally

Més enllaç d’Abu Dhabi, Després va confirmar que faran diversos tests al maig. En aquest sentit,  destacar que també disputaran el ‘Silk Way Rally’ el mes de juliol.

El ‘Silk Way Rally’ és una prova important i molt dura que travessa Rússia, Mongòlia i part de la Xina.

I això és tot. Esperem que les sensacions és transformin en fets i que ambdós pilots formin un bon tàndem. Quan tornin d’Abu Dhabi -tal i com ens va dir Despres- sabrem si la cosa funciona realment. De moment però, la cosa pinta molt bé.

Sort a tots dos