,

DE LA CASA HAURÀ D’ESPERAR PER INTENTAR FER-SE AMB EL TÍTOL

Per als pilots de l’Automòbil Club d’andorra, la 45a Pujada a Chantada, prova vàlida per el Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM) va decidir-se per diferències mínimes.

A Gerard de la Casa se li va escapar el triomf en la categoria III (Turismes) per 196 mil·lèsimes, després de dominar les dues primeres pujades oficials.

Edgar Montellà va ocupar la tercera plaça del podi de la Categoria II, a 1”496 del vencedor, després de protagonitzar una última pujada espectacular, a només 18 mil·lèsimes del segon millor registre. 

Podis a tocar

Una vegada disputada la prova gallega i a falta de disputar-se la Pujada a La Santa, l’última cita del calendari, Gerard de la Casa està a un pas d’aconseguir el títol de campió d’Espanya de Turismes.

Per la seva banda, Montella també podria aconseguir una plaça en el podi final del campionat. 

La competició abastava un recorregut de 4,300km amb dues meitats ben diferents. Els 1900 metres inicials estaven marcats en la carretera DL-533, entre les localitats de Chantada i O Javiñao.

La segona meitat del traçat (2,400km) van tenir lloc per la DL-617. Una carretera de tres carrils que va des de Monforte de Lemos a Chantada. 

La pujada gallega és de sempre de les més ràpides del CEM. Les mitjanes que van aconseguir els vehicles més ràpids (Categoria I) van acostar-se als 150km/h, mentre que els turismes van apropar-se als 128km/h de mitjana.

Chantada 2018

A Chantada, Montellà va completar una gran actuació

Al detall: Categoria II

Edgar Montellà va completar una actuació de menys a més que el va portar a millorar els seus temps en cadascuna de les pujades disputades. En la del dissabte el seu registre va ser de 2’01”556, que ja el va situar en la 3a plaça. 

Diumenge va repetir la mateixa posició però amb un crono de 2’00”290.

De cara a la tercera i última pujada, el repte era baixar dels 2’, però finalment no va ser possible. 

“Vaig cometre un error. Millor dit, vaig dubtar en una de les zones ràpides de traçat i això em va fer perdre unes dècimes que al final van ser decisives per estar en la segona posició de la prova. De tota manera estic molt satisfet de com va desenvolupar-se la pujada”

Per dues dècimes, De la Casa encara haurà d’esperar per poder fer-se amb el títol.

Al detall: Categoria III

Gerard de la Casa (Subaru WRC-Baporo Motorsport) i José A. Aznar es jugaven bona part de les opcions al títol en aquesta carrera.

El veterà pilot asturià José A. López-Fombona al volant del seu impressionant Lamborghini Huracán, participava com a “convidat” d’excepció.

La lluita va ser espectacular i les diferències van ser mínimes en les tres pujades disputades. 

En Gerard va començar dominant la pujada del dissabte (2’01”277), distanciant-se en més d’1”5 del seu rival directe. En la continuació, les diferències van ajustar-se molt, però amb un temps de 2’02”139, el pilot de Gedith Center va ser el més ràpid. 

Dues dècimes

La situació semblava favorable per a De la Casa. En la pujada definitiva Aznar va marcar un crono de 2’00”347, mentre que l’andorrà va fer 2’01”694. Una vegada comptabilitzats els dos millors temps de cada pilot, De la Casa passava a ser segon a menys de 2 dècimes.  Més igualtat i emoció va ser gairebé impossible. 

Al final el pilot andorrà es lamentava de la mínima diferència per la qual se li havia escapat el triomf en un traçat gens favorable per a la seva mecànica.

“Van ser solament dues dècimes, una llàstima. En l’última pujada vaig anar a bon ritme. Prova d’això és que vaig marcar el meu segon millor crono del cap de setmana, però malauradament aquesta vegada no va ser suficient”. 

Malgrat no poder sortir de la Chantada com a campió, a De la Casa li queda encara una segona oportunitat. I és que el CEM 2018 viurà el seu darrer capítol els dies 29 i 30 de Setembre amb la Pujada a La Santa.  Aquí, De la Casa tindrà la darrera opció per fer-se amb el tìtol.