,

DE LA CASA I ELS JOVES PILOTS DE L’ACA EN EL TOP5 A ULLASTRELL

De la Casa i els Joves Pilots de l’ACA van acabar en el Top5 a Ullastrell. I és que els Speed Car de Raul Ferré i Edgar Montellà, dos pilots del programa de l’Automòbil Club d’Andorra, van estar lluitant pel triomf absolut en la categoria CM Promoció d’aquesta VIII Pujada Sta Maria de Villalba – Ullastrell, Memorial Lluis Costa. 

Al final van haver de cedir davant el pilot basc Arkaitz Ordoki (BCR-B49) que va ser el guanyador.

D’esquerrra a dreta, Ferré, De la casa i Montellà

D’esquerrra a dreta, Ferré, De la casa i Montellà

El gran debut

Raul Ferré (Speed Car) va ser l’autèntica sensació de la pujada de +Gas. Era el seu debut en una prova lluny d’Andorra. Va estar lluitant pel triomf absolut però al final va cedir davant Ordoki per menys de mig segon.

En la categoria de Turismes Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC)  va repetir triomf. Amb un registre de 2’08”874, va marcar l’scratch absolut en la primera mànega de carrera. En la continuació però, no va poder completar la segona pujada a causa d’un problema elèctric en el seu Subaru Impreza WRC.

Raúl Ferré en plena actuació a Ullastrell 2018

Raúl Ferré a Ullastrell

El meeting

El meeting va disputar-se a la carretera BV-1202, en concret entre els punts quilomètrics 7,850 i 4,075, amb un desnivell de 269 metres i una pendent mitjana del 7%. En total 3,775km d’un traçat tècnic amb un asfalt en perfecte estat i amb una amplàda mitjana de la carretera de 5 metres.

Els 60 vehicles que es van inscriure a la pujada organitzada pel Club Esportiu + Gas factory van gaudir d’una jornada ideal per a la disputa d’una prova d’aquestes característiques.

CM+ /CM Promoció

A Ullastrell va haver-hi la millor inscripció de la temporada del català de l’especialitat. Fins a 8 vehicles d’aquestes característiques van donar-se cita a l’assistència de Sta María de Villalba. Entre ells els Joves Pilots de l’ACA, Raul Ferré i Edgar Montellá, que van estar en tot moment entre els millors de la categoria.

El triomf d’Ordoki, únic pilot a baixar de 2’08”, va ser inapel·lable. Tot i això, la pressió de Ferré i de Montellà li van fer treure el millor de si mateix en la segona pujada de carrera per poder assolir el triomf.

Imatge de Raúl Ferré

Raúl Ferré. El gran protagonista a Ullastrell

En finalitzar la jornada, Raul Ferré es mostrava pletòric: 

La veritat és que no m’acabo de creure el que he viscut en aquesta pujada. Tothom em felicita, em fan fotos, …  És una situació nova per a mi. Respecte de la pujada ho he donat tot. Les diferències han estat sempre mínimes i el cert és que no pensava estar tan proper dels millors”

Mirant el 2019

Després d’aquesta primera experiència a Ferré li agradaria ampliar el seu calendari de la propera temporada. Així ens ho explicava: 

”Clar que m’agradaria fer el català complet de muntanya. Això depèn dels esponsors que pugui trobar. Ens hem posat a treballar amb la idea de poder quadrar un pressupost que ens permeti fer un calendari més ampli del previst incialment 

Montellà decebut

Edgar Montellà va pujar al podi final de la categoria CM. Al final però, va reconèixer que no havia tingut el seu millor dia de competició: 

Durant tot el matí no he trobat el feeling que he tingut durant la temporada. Malgrat tot, en finalitzar la segona mànega de carrera pensava que el temps havia estat molt bo. Quan l’he vist ha estat una petita decepció. Sens dubte no ha estat el meu millor dia..

Montellà a Ullastrell

Montellà en ple revolt a Ullastrell

Turismes. 

Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC – Baporo Motorsport) va aconseguir el triomf en la categoria Turismes i va confirmar el subcampionat de la categoria en el Campionat de Catalunya de l’especialitat. 

Després d’aconseguir el millor crono en la primera pujada de carrera, el pilot de Gedith Center no va poder disputar la pujada que tancava el meeting. Un problema elèctric en el seu Subaru Impreza el va deixar sense opcions d’aconseguir el triomf absolut.

Gerard de la Casa a Ullastrell

De la Casa va guanyar en Turismes

Després de fer l’scratch en la primera de carrera, en la baixada el cotxe es va parar. Ja en l’assistència vam aconseguir arrencar-lo però estava clar que el problema no estava resolt. Vam decidir sortir i si el cotxe es parava doncs… mala sort. Malauradament això va ser el que va passar”

Així doncs, al campió 2018 de l’especialitat l’Ullastrell de la present temporada li ha deixat un sabor agredolç.

Gran temporada

La llarga temporada (11 carreres) del Campionat de Catalunya de Muntanya arriba al seu final. Ho fa però amb uns excel·lents resultats per als pilots de l’ACA: Títol per a Ramón Plaus i subcampionat per a Edgar Montellà i Gerard de la Casa.

Font: Fotoesport