,

De la Casa i Montellà signen a Ibi un 3r i un 4t lloc respectivament

En la Pujada a Les Rivoltes d’Ibi (Alacant), Gerard de la Casa i Edgar Montellà van protagonitzar un bon cap de setmana, no tant pel 3r i 4t lloc obtinguts, sinó per haver pogut afinar les prestacions dels seus cotxes. Respecte dels resultats, De la Casa va acabar pujant al tercer lloc del podi de Turismes, mentre que amb un quart lloc, Montellà (Categoria 3) va quedar-se a les portes de poder pujar-s’hi.

Aquest any, la Pujada a Les Rivoltes d’Ibi, Trofeo Villa del Juguete, prova que per regla general acostuma a tancar el Campionat d’Espanya de Muntanya, va canviar de data aquest any. Així doncs, els equips habituals del CEM van disputar la prova alacantina aquest cap de setmana. En aquest sentit, el canvi va notar-se molt, ja que res tenen a veure les temperatures de finals de temporada amb les d’ara, quan tot just comença l’estiu.

Un traçat que agrada

El recorregut arrenca en un dels carrers de la localitat d’Ibi i finalitza en el punt quilomètric 4,775 de la carretera CV-801. En total hi ha 4.81 quilòmetres, amb un pendent mitjà del 14% i un pendent màxim del 8,22%.

Com a dada anecdòtica, esmentar que a diferència d’altres pujades, la part final de la “Subida a les Rivoltes” és de baixada, un fet que fa que els vehicles més potents creuin la línia d’arribada a més de 200 km/h.

El programa de la prova tenia previstes les següents pujades: la d’entrenaments lliures, dues d’entrenaments oficials, la pujada de carrera de dissabte, una més d’entrenaments de cara a diumenge i les dues de carrera.

En aquesta ocasió, els aiguats -tan freqüents- no van fer acte de presència, fet que ca propiciar unes jornades de sol intens, de fet, fins i tot massa.

Fombona i Janssens, rivals complicats en Turismes

El de Gedith Center va arribar a Ibi convençut que el triomf en la seva categoria estava fora del seu a abast. I és que en la llista d’inscrits hi havia Jose A. López-Fombona i el seu Audi RS5 DTM, un cotxe amb unes prestacions inassolibles per a la resta de pilots, De la Casa inclós.

Tenint en compte aquesta realitat, l’andorrà va iniciar la competició amb la segona posició com a principal objectiu. Aquest lloc tampoc no era una tasca fàcil, doncs més enllà de Lopez-Fombona, el rival a batre per assolir-la era ni més ni menys que Humberto Janssens i el seu Porsche 911 GT3.

La previsió es va convertir en realitat quan va començar la competició. En la primera pujada vàlida per a la classificació final, DE la Casa i Janssens van quedar separats per només 5 dècimes. En les dues restants (disputades el diumenge dia 5), l’andorrà no va poder millorar el crono de la jornada anterior i Janssens va acabar fent-se amb la segona plaça.

Satisfacció per la feina feta

Sigui com sigui, De la Casa, va deixar Ibi satisfet del desenllaç de la prova.

Des de fa molt de temps Humberto (Janssens) és una excel·lent referència en les proves de muntanya amb mecàniques semblants. Fa moltes temporades que mantenim duels que s’han decidit per diferències mínimes, un fet que últimament no passava. Crec que hem recuperat el ritme que ens acosta als seus cronos i això és una mostra que estem treballant en la bona direcció. Pel que fa a Fombona, ell juga en una altra lliga

En Gerard sembla tenir molt clar d’on poden sortir les dècimes que li fan falta per poder millorar en la classificació de la seva categoria. Segons l’andorrà, ”tinc molt clara la teòrica, encara que a vegades costa possar-la a la pràctica. Al CEM es va molt de pressa i en algunes zones, de manera inconscient aixeques el peu. És en aquest moments on s’escapen les dècimes que al final fan falta”

Montellà es queda a sis dècimes del podi

Edgar Montellà (Silver Car S3) va protagonitzar una clara millora dels seus cronos des del mateix inici. Malauradament 6 dècimes van separar-lo del que hauria estat el seu primer podi de la temporada al CEM.

En tot cas, el pilot del ACA Sport va acabar content de com va anar el cap de setmana a Ibi, tot i que certament també va lamentar les dècimes perdudes, sobretot en les dues primeres pujades de carrera.

Aquest eren el seus comentaris:

“Els reglatges amb els què vam iniciar les primeres pujades no estaven del tot afinats. A força de modificar-los tot va anar millorant i en l’última pujada de carrera vam assolir el segon millor crono, a tan sols 1 dècima de Benito (Pérez). El cert és que hi ha molta igualtat entre els més ràpids de la categoria i qualsevol dècima perduda és molt difícil de recuperar”

“Per poder tenir opcions de lluitar pel triomf, hauríem d’haver començat la primera de les pujades amb el temps de l’última. En tot cas, ara els reglatges d’Ibi estan ben anotats i la propera vegada començarem amb una base més sòlida”

Categoria 1 (Turismes)

  1. José A. López Fombona (Audi RS 5 DTM), 5’03”915
  2. Humberto Janssens (Porsche 911 GT3) a 10”185
  3. Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) a 11”989
  4. Alberto Rodriguez (W Golf GTi) a 23”246
  5. Xavier de la Vega (Seat León) a 35”384.

Categoria 3:

  1. Benito Pérez (BRC B49) 4’55”565
  2. Javier Rodriguez (BRC B49) a 1”126
  3. Mario Asenjo (Silver Car S3) a 2’010
  4. Edgar Montellà (Silver Car S3) a 2’699
  5. Garikoits Flores (Talex M3) a 11”182.

Next Stop: Pujada Arinsal

Els pilots andorrans que van disputar la la prova d’Ibi ja tenen al cap el proper compromís esportiu, la Pujada a Arinsal del proper cap de setmana (dies 17 i 18 de juny). La prova tindrà lloc a la carretera d’accés a l’estació d’esquí d’Arinsal (Andorra)

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport nacional i internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu trobar-les accedint tradicionalment des del menú superior del blog.

 

Font original / Fotos: Fotoesport