,

De Ridder repeteix triomf en el segon round de les GSeries E

En la segona tanda de les GSeries 2023, prova disputada aquest passat cap de setmana al Circuit Andorra – Pas de la Casa, Guillaume de Ridder va tornar a ser el més ràpid en la GSeries E, la categoria reina del certamen.

De Ridder, Emery, Darmezin i Font

En la resta de categories, Maxime Emery va guanyar en buggies. El francès va trencar així la ratxa de victòries de José Roger.

Pel que fa a la Clio ICE Trophy, va acabar de confirmar-se el domini incontestable dels francesos, aquest cop amb Lucas Darmezin com a guanyador.

Finalment, Marc Font va ser el guanyador de les dues carreres disputades de les ICE Gladiators, situant-se amb certa comoditat al front de la classificació.

De Ridder encapçalant el gruix de pilots en la GSeries E

Una G2 amb vent i neu

A diferència del gran enrenou que va suposar en la G1 el tema de la climatologia, en aquell cas, per la bonança que va fer, en aquesta G2 les temperatures van fregar els -15°.  El fort vent i la neu van ser els elements que van complicar el treball d’acondionament de la pista, tot i que com sempre, els responsables de manteniment van acabar deixant la pista impecable.

En acabar la jornada, Àlex Bercianos feia un bon balanç tant de la jornada, com del tarannà general del que portem de campionat. En aquest sentit, el responsable del Circuit Andorra – Pas de la Casa, comentava que  ”si tenim en compte situació, a tots els nivells, val a dir que no és la més favorable per iniciar projectes de cap tipus. En el nostre cas podem dir que som optimistes pel que fa a la manera en que estan evolucionant les GSeries. Tenim dues categories, la Clio i els buggies, ambdues a tope d’inscrits. A més,  estem començant el projecte de vehicles 100% elèctrics i confiem plenament en ell. Continuarem treballant per oferir als visitants la millor versió de les nostres instal·lacions”

De Ridder lidera les GSeries E

Un cop més, Guillaume de Ridder va ser el més ràpid de la categoria reina, la dels  vehicles 100% elèctrics.

En aquesta ocasió, el també pilot belga, Viktor Vranckx, va intentar fer-li front de cara a la victòria, però el campió del FIA RX2e Rallycross Championship va mostrar-se molt segur, de fet, va mostrar-se ferm des de les mateixes tandes de qualificació.

Destacar la presència del pilot suec Nils Andersson, tercer classificat de la present temporada del FIA RX2e.  Andersson, que coneix bé aquests tipus de cotxes, però desconeixia el traçat del circuit. Al final Andersson va acabar tancant la classificació de la categoria.

Classificació G2 GSeries E

1. Guillaume de Ridder
  2. Viktor Vranckx
  3. Joan Socias

Domini francès en les Clio ICE Trophy

En aquesta G2, els pilots del Clio Rally5 #14 van confirmar-se com l’equip més ràpid de la categoria. Si en el primer meeting el guanyador va ser David Bouhet, en aquesta G2 va ser Lucas Darmezain qui va pujar a l’esglaó més del podi, relegant a Bouhet a la segona plaça.

Lucas Darmezin

Amb tot, cal destacar les prestacions d’Enzo Lucotte. El pilot del Clio #29 va ser, una altra vegada, el que millor crono va marcar en la mànega qualificativa.

Classificació G2 Clio ICE Trophy

1. Lucas Darmezain
  2. David Bouhet
  3. Dylan Dufas

A Side by Side, Maxime Emery

Al volant d’un Can-Am, el veterà pilot francès va aconseguir el seu primer triomf en la que és la seva segona temporada competit en Side by Side.

Per la seva banda, José Roger va haver de conformar-se amb la segona plaça.

Classificació G2 – SBS

1. Maxime Emery
  2. José Roger
  3. Joan Lascorz

Maxime Emery

Doble triomf de Marc Font en motos.

Marc Font,  líder de la provisional en els ICE Gladiators, va tenir una actuació gairebé perfecta en aquest segon meeting del campionat. Només se li va escapar, per tan sols 98 mil·lèsimes, el millor crono en la mànega qualificativa.

En tot cas, tal i com van les motos, els triomfs de Font el converteixen en un ferm candidat al triomf final.

Malgrat tot, Font no ho va tenir fàcil en la G2 i si vol materialitzar la victòria final, haurà de lluitar al límit la resta del campionat.

Diem això perquè en aquesta G2 la lluita amb Tito Rabat (excampió del món de Moto2), va ser espectacular, sobretot en la primera carrera.
Els avançaments entre ambdós pilots al llarg de les 10 voltes van ser constants. De fet, la prova es va decidir quan a l’última volta, en arribar a l’entrada de la parabòlica, Font va avançar Rabat, bloquejant-lo al llarg dels 800 metres restants de cursa.En la segona carrera, durant les primeres quatre voltes va semblar que la història es repetiria, però una virolla i posterior caiguda de Rabat, van permetre que Font guanyés la mànega amb una mica més de tranquilitat.