,

DEBUT EXCEL·LENT DE LES CRÈDIT ANDORRÀ GSERIES

Un cop dins del sarró la G1, ja podem dir sense risc a equivocar-nos, que aquest darrer cap de setmana s’ha viscut un debut excel·lent de les Crèdit Andorrà Gseries 2020.

Primer assalt impecable

I és que la primera entrega de les curses sobre gel d’aquest 2020 va concloure un any més amb la millor nota possible, inclosa la referent a l’estat de la pista, doncs tot i el bon temps que arrastrem des de fa dies, l’organització va aprofitar les comptades precipitacions registrades per fer que tot estigués impecable. Afortunadament les temperatures hivernals també han facilitat enormement aquesta tasca i tot ha estat llest i a punt per arrencar la competició de la millor manera possible. Per acabar d’arrodonir-ho, cal destacar que enguany hi havia mig centenar de corredors inscrits en la G1, el que ha suposat un nou rècord d’inscripció.

Per tant, tot ha anat -mai millor dit- rodat!

Respecte de la resta de detalls que completen a nivell d’organització un esdeveniment d’aquest calibre, Àlex Bercianos i el seu equip han tornat a aconseguir que tot rutlli a la perfecció, fent que la G1 s’hagi tancat amb la nota més alta a tots nivells.

Els primers en pujar al podi

Xevi Pons (GS), José Roger Chalmeta (GIAND), Joan Casanovas (2RM), Yann Le Potier (SBS) i Angel Moñino en (Car Cross), van ser els primers guanyadors d’aquest primer ‘round’ de les Crèdit Andorrà GSeries 2020.

Aquest primer meeting es va viure en una jornada on el fred hivernal contrastava amb l’immensitat del blau del cel i del sol que va acompanyar la competició el l’inici de la competició.+

Xevi Pons

Satisfacció d’Àlex Bercianos

Un cop acabada la G1, Àlex Bercianos, màxim responsable del circuit va poder treure’s part de la pressió acumulada.

L’èxit de participació, organitzatiu i de l’estat de la pista no podia haver anat millor.

“Per a nosaltres el debut de les Crèdit Andorrà GSeries d’aquest cap de setmana ha estat tot un èxit. Més enllà de l’esforç a nivell humà, hem comptat amb l’ajuda de la climatologia, què tot just uns dies abans de la competició va posar-se del nostre costat i vam tenir una mica de neu i temperatures baixes.  Així doncs, vam aprofitar-ho  per poder tenir la millor pista en el millor estat possible de cara al  cap de setmana de competició. Estic content. Crec que ho hem aconseguit.”

Xevi Pons guanya per la mínima

Tot just començar, les mànigues d’entrenaments lliures van ser pel MIni PCR Sport de Joel Font. Font va sorprendre a tots els rivals amb un crono de 47”829, superant a pilots -a priori favorits- com Xevi Pons (49”865), Miquel Socias (47”911) i Ferràn Pujol (47”967)

A continuació, l’acció va fer un gir inesperat. En els entrenaments qualificatius, els problemes mecànics en els protos de Font i Pujol van fer que amb un temps de 4’40’’098 Pons dominés de forma clara la mànega. Pons va parar el crono en 46”217, un temps de volta que va situar-lo en la pole-position de la graella de sortida de la final 1A.

Miquel Socías , campió de 2019 en la categoria «GS»,  també va deixar-se veure en les primeres posicions. Amb un 4’41”125 va obtenir la segona plaça en la qualificativa i va fer la seva millor volta ràpida en només 46”459. Així doncs va endur-se la pole de la Final 1B.

L’hora de Ferràn Pujol va arribar en les Finals. En les finals ‘A’ el vencedor entre els «GIAND» la passada temporada va imposar de manera clara en les dues finals. Va superar a un Xevi Pons que malgrat posar tota la seva experiència en la pista, no va poder seguir el ritme de Pujol.

En les finals ‘B’, Miquel Socías i Alvaro Rodriguez van repartir-se els triomfs.

Podi G1- GS

  1. Xevi Pons
  2. Ferran Pujol
  3. Álvaro Rodriguez

José Roger Chalmeta vencedor en GIANT

José Roger Chalmeta, vigent subcampió en «GS», la categoria regna, va dominar en totes les seves sortides a pista, a excepció dels lliures, en els què  José L. Diego va ser el més ràpid (48”058) Roger Chalmeta va quedar-se a 21 mil·lèsimes.

Roger Chalmeta però, va guanyar amb claredat la resta de mànigues disputades. En la qualificativa va parar el crono en 4’37”845, mentre que la seva millor volta va ser de 45”298, un temps que va donar-li la pole-position.

Després de completar el seu primer meeting al volant del GIAND, el pilot ens comentava:

“Començo de la mateixa manera que vaig fer-ho l’any passat al volant del proto. Ara toca veure si aquesta temporada podem mantenir la línia positiva inicial i oblidar-nos de la mala sort que ens ha perseguit en les dues últimes temporades.

Gil Membrado

Gil Membrado, la sorpresa

La sorpresa va venir de la mà de Gil Membrado, el pilot més jove de la graella de sortida dels «GIAND». Membrado va ser el vencedor de les finals ‘B’, demostrant un gran nivell.

Podi G1 – GIANT

  1. José Roger Chalmeta
  2. Gil Membrado
  3. José L. Garcia

En 2RD Joan Casanovas

Els pilots de l’Escuderia ‘Peu a Baix‘, Joan Casanovas i Pau Mitja, van situar el seu Ford Focus en les primeres places d’aquest primer meeting de dues rodes motrius (2RM) de les Crèdit Andorrà GSeries 2020.

La tercera plaça del podi va ser per a carles Porté, tot un veterà de les competicions sobre gel. Destacar l’estrena del seu fill Ian Porté. Amb només 15 anys va aconseguir classificar-se en la setena plaça.

Joan Casanovas

Podi G1 – 2RM

  1. Joan Casanovas
  2. Pau Mitja
  3. Carles Porté

Yann Le Potier el millor en SBS

Yann Le Potier va començar la defensa del títol aconseguit l’any passat deixant les coses molt clares! El pilot, incontestable de principi a fi, va vèncer en totes les seves sortides a pista i va aconseguir fer 65 punts, la màxima puntuació.

Queda molt clar que Yann Le Potier I el seu company Cyril Ferrei, són els enemics a batre aquesta temporada.

Yann Le Potier

Podi G1 – SBS

  1. Yann Le Potier
  2. Cyril Ferrei
  3. Frank Cabaner

Car Cross: lluita de debutants

En Car Cross La incertesa va durar fins a l’últim moment.

Santi Guitart no va començar bé, però els seus dos triomfs en les finals disputades van estar a punt de donar-li el triomf davant d’Àngel Moñino, el més regular de la matinal.

Podi G1 – Car Cross

  1. Angel Moñino
  2. Santi Guitart
  3. Toni Arrufart

I amb aquest podi acabem el resum d’aquesta primera entrega de les Crèdit Andorrà GSeries 2020. Les G2 arribaran en dues setmanes, així que paciència, us assegurem que l’espera val molt la pena.

Ens veiem al circuit!

Podi G1-GS

Podi G1-GIANT

Podi G1-2RM

Podi G1-SBS

Podi G1-Car Cross

 

Per seguir d’altres noticies dels nostres esportistes, feu clic en aquest enllaç

Info original i fotos: fotoesport