DEL RENAULT 4 AL RENAULT 4-EVER CONCEPT

L’R4-Ever Concept fou concebut amb motiu del 50è aniversari de L’R4

Amb aquest model que us presentem aquí i que vam publicar en l’edició de paper del mes de març de 2017, la coneguda marca francesa buscava commemorar el 50è aniversari de la fabricació d’uns dels seus models més icònics, el Renault 4. Ens va agradar tant que aprofitem el llançament del blog per refrescar-vos-el de nou. Fins i tot el nom té el seu rotllo! Parlem de l’R4-Ever Concept.

Entre moltes propostes, finalment han aconseguit el seu propòsit de la mà del dissenyador David Obendorfer, qui ha sabut interpretar a la perfecció el que ve a ser una bonita, moderna i a l’hora molt fidel interpretació del model original d’aquest emblemàtic model.

Retro però avanguardista

El disseny d’aquest nou prototip, al que han anomenat Renault 4-Ever Concept, reprèn les línies clàssiques de la carrosseria original del Renault 4, tot donant-li un toc inconfusiblement retro, però amb clars detalls avantguardistes en línia amb les tendències més actuals del sector.

Renault 4-Ever Concept (David Obendorfer)

Fidelitat màxima amb l’R4 original

En aquest sentit, Obendorfer va voler conservar el màxim de detalls del model original, com ara els tradicionals fars circulars que tan caracteritzaven el model de l’època.

Entre d’altres elements que heretà aquest model conceptual, destaquen principalment i com a trets principals, la clàssica porta posterior i la típica suspensió, més alta al darrere que al davant.

A l’interior, la combinació entre classicisme i modernitat també és evident només en veure’l a primera vista. El panell del frontal inclou una pantalla LCD que es desplega quan el vehicle té el contacte posat.  D’igual forma es desplega el panell frontal del conductor (veure imatge de l’interior).

El paquet d’instruments té la mateixa funcionalitat que abans,  tot i que lógicament està definit per poder respondre a les necessitats d’avui dia pel que a sistemes de seguretat activa i passiva es refereix.

 

A més, el nou R4C comptaria amb tots els elements propis d’un cotxe actual, com per exemple, amb l’obligat sistema de navegació GPS, entre d’altres sistemes imperatius avui per avui en un cotxe.

Tots aquests sistemes estan perfectament combinats amb elements clàssics de sempre, com els botons per controlar el clima o el sistema multimèdia i d’entreteniment.

Obendorfen, el millor entre 5o candidats

El Renault 4-Ever Concept d’Obendorfer va ser, ara farà poc més de tres anys, un dels cinquanta projectes finalistes del concurs de disseny ideat per Renault per fer reaparèixer haquets model i a la vista del que aquí us hem exposat, sembla que finalment aquest és el projecte que s’ha endut el gat a l’aigua, tot i no estar encara prevista la seva comercialització!

Entre totes les propostes presentades, es va buscar que tots els participants reprenguessin l’estil bàsic del  4 llaunes (nom amb que normalment s’identificava aquest model carinyosament). El que millor va saber copçar les intencions de la marca va ser el projecte d’Obendorfer i només cal donar-li un cop d’ull per entendre aquesta decisió. Segons el nostre parer, és simplement perfecte!

Renault 4-Ever Concept (David Obendorfer)

Futur incert, però somiat

A hores d’ara encara es desconeixen els detalls mecànics i el tipus de materials que s’utilitzarien tant a l’exterior com l’interior a l’hora de produir aquest model. De fet, no se sap si arribarà mai a trepitjar la línia de producció.

En tot cas, i com va passar amb els Mini, el VW Escarabat, el Mehari o el Lancia Integrale (aquest últim en la mateixa situació de pre-comercialització),  aquest model reprodueix fidelment la idea del que va ser en el seu moment el 4 lunes i del que no hi ha dubte, al menys per a nosaltres, és que vist el resultat obtingut per aquest altres models que han reaparescut al cap dels anys i que tanta acceptació han tingut, estem segurs que seria un model amb molta demanda.

I és que els “revivals” agraden, i més si están tan encertats com aquest nou Renault 4 del segle XXI!

 

 

Fotos: Renault 4-Ever Concept (David Obendorfer)