,

Després de 27 anys, Joan Vinyes participarà en una pujada a Andorra, la d’Arinsal

Han calgut gairebé 30 anys -concretament des de la Pujada a Fontaneda de l’any 1994- perquè l’agenda de competicions de Joan Vinyes, un dels pilots en actiu més reconeguts del país, tingui un forat lliure per poder encaixar en el seu calendari una prova a Andorra, i no una qualsevol, doncs parlem de la Pujada Arinsal. Aquesta és l’única pujada que es disputa actualment al país i més enllà del que pugui suposar el repte esportiu, també li implicarà una càrrega emotiva molt important al  recordar-li al seu pare, Joan Vinyes Casanovas, un dels pioners en l’època daurada de l’automobilisme andorrà.

Retorn als seus inicis

A més, cal recordar que Vinyes va iniciar-se en el món de la competició precisament en aquesta disciplina, en la qual, a més de títols nacionals espanyols i regionals de Catalunya, també va ser campió d’Europa l’any 1991 i subcampió en dues ocasions més (1993 i 1994).

En el seu palmarès hi ha triomfs de nivell internacional, tan rellevants com els de la Pujada al Fito o els dos triomfs a la Course de Côte del Mont Dore.

Davant de la possibilitat de competir a Arinsal, tot i els compromisos internacionals, en Joan ens comentava que “no em podia creure que el cap de setmana d’Arinsal el tingués lliure. La setmana anterior a la pujada hem estat al Ral·li de Polònia. Després ens tocarà competir al circuit de Zandvoort, als Països Baixos. Si en això intercalem la Pujada Arinsal, són tres caps de setmana consecutius al volant de tres mecàniques diferents i en tres especialitats també molt diferents. Estic molt feliç de poder afrontar aquest gran repte”

Foto de la Pujada a Fontaneda de 1994

Objectiu principal: gaudir!

En tot cas, queda clar que el d’Andorra no serà un cap de setmana en el què Vinyes  vagi a prioritzar  en la competició pura i dura. I és que les emocions i els sentiments estaran a flor de pell a molts nivells.

Estic convençut que l’aspecte emocional serà el que més gaudiré de tot. Em vindran molt records a la ment. A més, competir envoltat de tants amics de tota la vida és una oportunitat que vull gaudir al màxim”

“Les classificacions me les miraré per curiositat, per allò de saber qui ha guanyat i veure per quan em superen les mecàniques actuals. La veritat és que cada vegada que pujo al 528 em faig creus de com podíem competir al nivell que ho fèiem fa 30 anys. Em sembla increïble!”

Tot i que ara mateix Vinyes no està convençut que el BMW 528 -el mateix cotxe amb el que va competir a Fontaneda al 94-  aguanti les set pujades del programa d’Arinsal, sí que té clar que farà tot el possible per allargar i gaudir al màxim de la seva participació en la Pujada a Arinsal!

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Font original / Fotos: Fotoesport