, ,

Acabat el 56è Azores Rally, Joan Vinyes lidera l’ERC Open 2022

56è Azores Rally.- Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R4lly) van completar la prova de l’illa de San Miguel d’Açores en la segona posició entre els ERC Open, un resultat que els sitúa en la 17a posició en la classificació absoluta. Aquest és el segon podi consecutiu que s’emporta el tàndem de Suzuki Ibèrica aquesta temporada.

Enmig de l’Atlàntic, les condicions amb les què es van trobar els participants del 56è Azores Rally van ser extremes. En tot cas, val a dir que els pilots van tenir al seu favor el fet que les pistes de terra de les illes volcàniques absorbeixen molt bé l’aigua.

Seks-Renars tornen a guanyar

Enguany es va repetir el podi de fa quinze dies a FAFE. L’equip lituà format per Seks-Renars (Skoda Fabia – Rally2 kit) van pujar al calaix més alt del podi, mentre que Munarri-Cancel·la (Swift R4lly de Suzuki Ibèrica), van fer-se amb la tercera posició.

La “meteo” ho va complicar

En aquesta ocasió les previsions no eren clares. La possibilitat de pluja existia però sense previsions de que fos intensa. A mesura que avançava la setmana però, es va anar concretant i l’aigua, que va aparèixer durant la tard nit del divendres (dia 25), és a dir, el dia abans de la competició.

Les conseqüències van afectar tant als organitzadors com als pilots. Els membres de l’organització es van veure en l’obligació d’anul·lar la primera especial a causa d’un forat que hagués impedit el pas de les ambulàncies en cas d’emergència.

Reconeixements amb molta pols

Vinyes-Mercader van completar la jornada de reconeixements sense problemes, tot i la quantitat de pols que s’aixecava a les pistes amb el pas dels vehicles.

Tal i com comentava Vinyes respecte del recorregut, aquest “és un recorregut molt semblant al de fa pocs mesos i la veritat és que m’agrada. De moment les pistes no presenten grans dificultats, tot i que estan trencades en algunes zones. En el moment de la veritat veurem com estan. Si apareix la pluja, l’escenari pot variar considerablement. En tot cas, estigui com estigui, el nostre objectiu serà el mateix, aconseguir tot els punts possibles per a la provisional del ERCopen. “

El “shake”, punt de partida

Igual que va succeir a FAFE, les passades d’entrenament lliures i la passada de qualificació van quedar reservades per a les mecàniques R5 (categoria RC2).

Una vegada disputada aquesta mànega qualificativa, la resta de participants van tenir l’opció de realitzar el seu shakedown particular.

Vinyes-Mercader van fer les dues passades reglamentàries per realitzar els últims retocs al seu Swift, després del que van veure en la jornada de reconeixements de les especials del ral·li volcànic:

L’especial estava molt trencada, sobretot a l’inici, però hem pogut fer les dues passades sense problemes. En l’especial va continuar havent-hi pols, però tot sembla indicar que de cara a demà canviarem la pols pel fang”.

Etapa 1.

El comentari de Vinyes es va complir i la pluja va aparèixer la nit anterior a l’inici d’aquesta primera etapa.

El tàndem de l’equip Suzuki Ibèrica va començar el ral·li a l’expectativa del que faria el seu principal rival, l’equip lituà Seks Martins-Fancis Renars. Els lituans van tornar a imposar un ritme molt difícil de seguir. En funció d’això l’objectiu passava per  assegurar la segona plaça enfront de l’equip francès, Victor Cartier-Maye Marini.

Una vegada finalitzat el primer bucle de les especials, Vinyes-Mercader havien complert el seu propòsit, però amb l’equip francès a tan sols 11”.

En la segona part d’aquesta etapa inicial, la dinàmica va ser la mateixa. Seks-Renars continuaven ampliant el seu avantatge amb el seus rivals de categoria, mentre que Vinyes-Mercader aconseguien deixar a Cartier-Marini a 24”, assegurant la segona posició.

Etapa 2.

Semblava que la segona etapa, en principi sense pluja, no seria tan complicada per als equips que seguien en carrera. Tot i que al final no va ploure, el fang, la boira i el vent van suposar un handicap afegit que no va donar treva als pilots.

Vinyes ens comentava que “en la part alta de l’espectacular especial Sete Cidade, no veia res a causa de la boira

Pel que fa a la competició, Vinyes-Mercader van mantenir un ritme que els va permetre assegurar la segona posició i, sobretot, mantenir en la mesura del possible la mecànica el millor possible.

Al final objectiu aconseguit.

Classificació Final ERC Open. 

  1. Seks-Renars (Skoda Fabia – Rally2 kit), 2h30’13.8,
  2. Vinyes-Mercader (Suzuki Swift R4lly S) a 5’10”5
  3. Cartier-Marine (Toyota Yaris) a 27’10”.3
  4. Munarri-Cancela (Suzuki Swift R4lly S) a 1h02’16”.2.

Vinyes lidera la provisional de l’ERC Open.

Vinyes va deixar San Miguel d’Açores com a líder de la categoria ERC Open, després d’haver aconseguit la segona posició en les dues darreres proves disputades (Fafe i Açores).

Ral·li Illes Canàries

Una vegada superats els primers reptes del campionat sobre terra, Vinyes-Mercader i l’equip Suzuki Ibèrica començaran a preparar la primera cita d’asfalt. Serà el Ral·li Illes Canàries, prova que disputarà els propers 13 i 14 de maig.

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, podeu accedir des del menú superior del blog.

Info original / fotos: Fotoesport