,

XIX PUJADA AL FARELL

Doble triomf

Doble triomf dels pilots de l’Automòbil Club d’Andorra a la XIX Pujada al Farell, setena  prova del calendari del Campionat de Catalunya de Muntanya (CCM) 2018.

Ramón Plaus (Speed Car CM-PR) es va alçar amb el triomf absolut, mentre que Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC – Baporo Motorsport) va ser el més ràpid entre Turismes.

Ramón Plaus va fer-se amb el triomf absolut

Montellà 3er

Destacar també la 3a posició absoluta (2n CM-PR) aconseguida in extremis per Edgar Montellà (Speed Car), després de superar amb molta serenitat totes les dificultats que se li van plantejar durant el cap de setmana.

Per la seva banda, Felipe Brandao (Speed Car GT 1000) es va donar per satisfet amb continuar la seva progressió al volant d’una mecànica que segueix millorant cada cop més. Ingrid Rosell (Seat León SuperCup) però, no va tenir el seu millor dia al Farell.

Montellà va viure un autèntic calvari

Des del 2014

Per a la tornada de la prova al calendari del CCM -el Farell estava fora de circuit des del 2014-, els integrants de l’Escuderia Montbui Racing Vallès no van voler fer canvis en el recorregut on tradicionalment s’havia celebrat la pujada.

Així doncs, la carretera BV-1243 va tornar a ser l’escenari escollit. En total 4,150km d’un traçat tècnic amb un desnivell total de 223 metres, amb una pendent mitjana del 5,3 % que a més, era molt estreta, cosa que dificultava la maniobrabilitat dels vehicles amb reglatges de muntanya.

Categoria CM-PR 

Ramón Plaus va tornar a demostrar que quan el recorregut és complicat, més a gust se sent. En aquesta ocasió es va mantenir en les primeres posicions durant tota la jornada, donant el millor de si mateix al moment decisiu. Així ho comentava després de la seva primera pujada de carrera: 

“Hem sortit a per totes i ens ha sortit bé. Ha estat una pujada perfecta en la qual hem quedat a poques dècimes del rècord d’aquest traçat. En la que queda per disputar sortirem a un ritme inferior. Crec que no val la pena arriscar més. En el meu cas, millorar el crono és gairebé impossible”

Quasi rècord

Comentar que el record de la prova està en 2’41”9 i Ramonet va parar el crono en 2’42”031. En la segona pujada va complir amb el que ens va comentar encara que el seu temps solament va ser 6 dècimes pitjor (2’42”661). El triomf no va escapar-se!.

Montellà: problemes

Edgar Montellà va viure un autèntic calvari al Farell. Tot va començar després dels assajos lliures del dissabte (dia 22) quan va haver d’anar a les instal·lacions del seu preparador amb problemes d’embragatge. La nit es presumia llarga i tibant.

En el moment de l’inici de les mànigues d’entrenaments oficials, l’Edgar i el seu equip estaven en l’assistència disposats a prendre la sortida. 

Malgrat tot, els cronos no acabaven de sortir com esperava.

Després de la primera pujada de carrera, i amb un temps de 2’48”422, Montellà no estava gens satisfet: 

“Tinc als CM més ràpids (Ramonet, López) molt per davant i també m’han superat els Turismes de Gerard, Salvans, … no és normal.  Així com en altres ocasions m’he adaptat de manera ràpida a traçats en els què no havia competit mai, aquesta vegada passa tot el contrari. De totes maneres no em rendeixo, vaig a fer uns canvis en algún reglatge. A veure si així les coses milloren”. 

Dit i fet!

Tal i com ho va preveure, Montellà va aconseguir-ho!

El pilot va ser capaç de millorar en gairebé 5” el seu temps de la pujada anterior. Així doncs va situar-se en les posicions d’honor del Farell en l’últim instant.

Brandao més aprop

Felipe Brandao va competir a Caldes de Montbui amb l’objectiu de seguir el procés d’aprenentatge al volant del Speed Car. Va aconseguir estar més aprop dels CM-PR però com ell mateix reconeix:  “queda molt per fer encara”. 

Brandao va aprofitar totes les opcions que va haver-hi en el Farell per fer quilòmetres pilotant el seu CM.

Brandao segueix acumulant quilòmetres

Turismes. 

Gerard de la Casa va donar un pas més cap a la conquesta del títol català. És un títol que fa uns mesos semblava inaccessible però, una vegada recuperada la ratxa de triomfs, sembla possible. 

De la casa roda directe cap al títol

Cap al títol!

En referència a la cita del Farell, Gerard ens feia el següent comentari: 

“Tot ha sortit com havíem previst. Hem estat en totes les mànigues d’entrenaments oficials entre els millors. En la primera carrera hem aconseguit baixar de 2’46, un temps amb el que gairebé ens asseguràvem el primer lloc entre els turismes. En la segona no hem millorat el crono però, tampoc ha fet falta. 

Ara toca pensar en Totana (Múrcia) on el cap de setmana vinent ens juguem el títol espanyol de l’especialitat”. 

Ingrid Rossell: mal dia

Ingrid Rosell de la Casa no va estar en la lluita pel Top5 de la categoria de turismes. Durant els reconeixements va poder veure la dificultat del traçat. Al volant del León de competició, la situació no va millorar en cap instant. Eella mateixa va qualificar la seva actuació al Farell “com un mal dia”.

A mitjans novembre, el dissabte dia 10, es disputarà la penúltima cita del calendari. Serà la 45a Pujada a Sant Feliu de Codines, la mítica prova organitzada per l’Escuderia Vall del Tenes.

Mal dia per a Ingrid Rossell