ARRIBA EL RAL·LI D’ANDORRA HISTÒRIC

En només uns dies arriba el Ral·li d’Andorra Històric. Serà ja la seva 47a edició.

L’esperada prova de regularitat per a clàssics tindrà lloc els propers dies 22 i 23 de setembre.

L’Automòbil Club d’Andorra ha publicat recentment a www.ralliandorra.com la llista oficial d’inscrits. 

Gran participació

Dels 100 equips que participaran, destacar que per primer cop, 42 d’ells, la majoria, són del Principat d’Andorra. Els equips francesos són 36 i els espanyols 21 equips. 

Imatge de l’edició 2017 / Foto: P. Nubiola

21 marques

Un total de 21 marques estaran representades en el ral·li andorrà, un fet que confirma l’extraordinari interès històric que any rere any va agafant la que sense dubte és la prova de regularitat per a clàssics més important de la tardor. 

Els fabricants més representats són: Porsche, amb 19 unitats, BMW amb 17 i Renault-Alpine amb 15.

2 categories

També és molt interessant comprovar l’homogènia distribució dels cotxes en funció de les seves característiques. En aquest sentit, destacar que hi ha 60 cotxes corresponents a la categoria «Legend» es a dir, vehicles de competició construïts i homologats fins el 31-12-1987. Dels seixanta, vint-i-set són atmosfèrics i trenta tres duen turbocompressor. 

En la categoria «Original» corresponent a unitats de sèrie construïdes i homologades fins el 31-12-1987, n’hi ha 39. Dinou són atmosfèrics i vint amb turbocompressor. 

De la mateixa forma, del total de cotxes inscrits, 51 d’ells no estan proveïts d’elements extres de mesurament, és a dir, participaran només amb aparells de mesura originals del vehicle.

El Joan Montes

Per acabar l’anàlisi de la inscripció, afegir que 37 equips estan inscrits en el Trofeu «Joan Montes» . Es tracta d’una formació de competició a base de parelles formades per membres d’una mateixa família.

Inscrits coneguts

Respecte dels inscrits, destacar que figuren els últims guanyadors de la passada edició 2017, els absoluts: José Manuel López-Ramon Ferrés (Volkswagen Scirocco) també vencedors l’any 2016. De la categoria «Amateur» estaran presents Laurent Carola-Camille Riére (Peugeot 205 GTI). També hi haurà Tere Armadans i Anna Vives (Porsche 911 Carrera 3.2), guanyadores absolutes de l’edició 2015, l’únic equip cent per cent femení.

Prada Casadet

El 47 Ral·li d’Andorra Històric repeteix un format que ha tingut gran acceptació en les últimes temporades. El parc tancat estarà situat finalment en el Parc Prada Casadet. Serà un dels punts amb més interès per al públic, ja que podran observar còmodament els vehicles i tot el que gira al seu entorn.

Més informació a www.ralliandorra.com o a la seu de l’ACA. (Tel. 803400)