, ,

El BMW Concept Touring Coupé es desvetlla al Concorso d’Eleganza Villa d’Este

BMW va presentar en primícia mundial el BMW Concept Touring Coupé a la recent clausura edició del Concorso d’Eleganza Villa d’Este, a Cernobbio, ciutat situada a la idíl·lica província italiana de Como.

El BMW Concept Touring Coupé és un biplaça amb el què els bavaresos continuen la seva llarga tradició de clàssics llegendaris, una saga que s’han convertit en un símbol atemporal de la llibertat al món de l’automoció esportiva i més concretament a la marca.

Per a l’ocasió, els de BMW Design han reimaginat la forma tradicional de la carrosseria d’un esportiu imponent i elegant, dotant al BMW Touring Coupé d’un concepte al més pur estil dels anomenats shooting brake, una línia que realment li senta molt bé, sobretot gràcies a la característica part final posterior.

A l’interior, les superfícies de cuir del fabricant italià Poltrona Frau, elaborades amb la més alta artesania , donen lloc a un ambient molt luxós i elegant que inclou fins i tot el joc de maletes.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este

La seva estrena mundial a l’incomparable marc del Concorso d’Eleganza Vila d’Est, fa que des de la mateixa posada de llarg, el glamur que envolta al BMW Concept Touring Coupé sigui immesurable.

En aquest sentit, el cotxe va veure la llum en públic en un entorn rodejat de motors clàssics de la història de l’automòbil, la qual cosa va suposar un homenatge paral·lel a la fascinació atemporal del món de l’automòbil en general i de BMW en particular.

El BMW Concept Touring Coupé, únic a la seva classe, conjuga un concepte de carrosseria impregnada de tradició, amb la tecnologia d’un esportiu purista d’avui dia.

Picada d’ullet al 328 Touring Coupé de 1940

Les seves proporcions i el seu nom recorden al BMW 328 Touring Coupé, model que l’any 1940 va guanyar la Mille Miglia. Paral·lelament, la funcionalitat del concepte Shooting-Brake és una evocació envers les variants del BMW Sèrie 02 de principis dels 70, els quals usaven empraven la nomenclatura “Touring” al seu nom, bàsicament per poder distingir-les de les berlines.

En aquest sentit, l’estil de les plaques “Touring” de la part posterior i de l’interior del vehicle, s’inspiren en la inscripció original del model d’aquest històric predecessor.

El plaer d’un  6 cilindres en línia

Pel que fa al propulsor, el BMW Concept Touring Coupé amaga al seu interior el motor de sis cilindres en línia tan característic de la marca, amb unes prestacions i un refinament que confirmen sense lloc a dubtes el conegut eslògan de “t’agrada conduir”.

El més destacat del disseny del BMW Concept Touring Coupé està a la saga esculpida. La forma del sostre, que es dilueix perfectament amb els panells laterals del darrere, accentua les espatlles atlètiques del cotxe, mentre que la lluneta posterior plana i les superfícies clarament definides de la carrosseria, accentuen la solidesa del conjunt amb absoluta elegància.

Vist lateralment és on el concepte shooting-brake es fa més visible. El capó infinit, els contorns aerodinàmics del sostre i la poderosa secció posterior, dibuixen el cotxe dotant-lo amb aquest estil tan suggerent.

Tota la vista lateral adquireix més energia gràcies al gràfic allargat de les finestretes laterals, a la seva corba i als passos de roda posteriors eixamplats de la part inferior, subratllant a parts iguals, elegància i esportivitat.

Sparkling Lario

La pintura exterior Sparkling Lario va crear-se especialment per a l’ocasió. Amb escates de cristall blau incrustades, els seus tons entre gris i marró aconsegueixen una impressió única de profunditat. L’efecte es completa amb detalls en bronze platejat i amb la graella davantera de disseny exclusiu.

Les també exclusives llandes de l’eix davanter, de 20 polzades i a base d’aliatge lleuger, més les de 21 del darrere, calcen amb fermesa tot el conjunt, destacant molt la corpulència del cotxe, tant per grandària com per disseny.

Com a bon BMW, el lloc de conducció ho té tot orientat cap al pilot. També, com no podia ser d’una altra forma, se li ha donat la màxima atenció a la qualitat i assemblatge dels interiors, on d’extrem a extrem tot llueix perfectament disposat, combinant colors i materials perquè l’atmòsfera resultant estigui a l’altura del que s’espera.

Entre tradició i modernitat

L’exclusiva opció bicolor a base de cuir italià Poltrona Frau divideix l’interior horitzontalment en dos segments cromàtics diferents: A la secció superior trobem un to marró fosc que aparentment és així per ajudar a la concentració durant la conducció. A la secció inferior, hi ha un marró més clar que aporta més confort i calidesa visual. Les perforacions dels entapissats, així com les tires de cuir trenat dels faldons dels seients, ressalten el caràcter artesanal que llueix el cotxe, el qual combina l’artesania tradicional del més alt nivell, amb els principis del disseny més modern dels bavaresos.

Equipatge Schedoni

A la part final de l’habitacle hi ha un ampli espai per dur l’equipatge, el qual,  igual que a la resta de la cabina, també desborda luxe i qualitat, tot i ser simplement un maleter. Per què? Per les maletes!. I és que hem de destacar que per a l’ocasió, BMW també ha fet fer l’equipatge que va al cotxe. Dissenyat i realitzat pel veterà taller artesà de cuir Schedoni (Mòdena), es tracta d’un conjunt de bosses d’equipatge fetes a mida. Concretament hi ha un conjunt de dues bosses grans, una més petita i un porta-vestits, tot plegat perfectament adaptat i a joc amb el vehicle. Impressionant!

Pyrénées Motors

Recordeu que aquí a Andorra Pyrénées Motors és el concessionari oficial de BMW. Els trobareu en la gran exposició central que conjumina totes les marques que distribueixen i representa aquest important grup empresarial. Concretament a Prat de la *Tresa s/n. Tel. 880750

———

Per accedir a d’altres articles de la secció ‘Concept Cars”, podeu fer-ho des de la secció que trobareu al menú superior del blog, o fent clic en aquest enllaç directe.

Fotos: BMW