,

2ª PUJADA A ARINSAL: ÉXIT EN LÍNIA ASCENDENT

El cap de setmana del 22 i 23 de juny vam acostar-nos a les valls de nord del país per gaudir d’una de les competicions que més estan arrelant, tot i ser encara molt jove.
Tanmateix destacar que la prova andorrana era vàlida de cara al Campionat de França (2a Divisió)
Parlem de la 2a edició de la Pujada a Arinsal, una segona pujada en la que tothom, pilots i públic, van viure dos dies perfectes i molt

La prova era vàlida pel Campionat de França (2a. divisió)

Excel·lent organització

El clima, la llista d’inscrits, i com en totes les proves tutelades per l’ACA Esport, una organització impecable, van fer que aquesta convocatòria 2019 rodés -mai millor dit- a la perfecció.
Al final la inscripció va comptar amb un total de 57 cotxes, 21 dels quals van participar en la categoria d’exhibició ‘Legend’.
La Pujada a Arinsal té un format que, tot i el gruix de participació, presenta un disseny compacte, còmode i molt accessible per a tots. Si a tot això sumem la situació geogràfica on té lloc, amb les idíliques i serpentejants carreteres del nord del país, el resultat no podia ser millor.

Debels repeteix en Sport

Després del triomf aconseguit en la primera cursa disputada el primer dia de competició (dissabte 22), Jérémy Debels (Osella PA21S-BMW), guanyador de l’edició de l’any passat,  diumenge no va donar peu a ningú i va endur-se el triomf en la categoria «Sport» per segona vegada.

Jérémy Debels / Josep Maria Montaner

Destacar l’actuació dels joves pilots ACA, Raül Ferré i Edgar Montellà (SpeedCar GT-R). Ambdós pilots van lluitar frec a frec per la tercera posició del podi.
Finalment però, va adjudicar-se el bronze Mickael Decroux al volant del seu Martini Mk76.
Així doncs Raül Ferré va acabar quart, a només mig segon de Decroux, mentre que Montellà va classificar-se en la sisena posició, ja que al final va ser superat pel també francès Denis Pilet (Silvercar).

De la Casa guanya en Producció

Com auguraven molts, la categoria «Producció» la va dominar Gerard de la Casa amb el seu espectacular Subaru Impreza WRX.
L’altre favorit, Ronald Garcès (Audi), el pilot que va fer-se amb la segona posició el dissabte, just per darrere de De la Casa, va haver-se de retirar en la primera pujada de diumenge per problemes d’embragatge, de manera que la situació del de Gedith Andorra encara es va veure més ferma a falta de la 3a pujada.

Gerard de la Casa

En aquest context, l’andorrà va poder guanyar aquesta darrera pujada molt còmodament.
Fabrice Degortes (Seat León Supercup) va fer segon.
En total van classificar-se un total de 18 vehicles.

Doblet en Històrics

En l’apartat «Històrics» Carles Puig (Renault 5 GT Turbo) i Tomàs Mayoralas (Volkswagen Golf GTI) van fer doblet.

Tomás Mayoralas

Exhibició dels Legend

Un dels al·licients de la Pujada Arinsal va ser l’exhibició dels participants en la categoria «Legend».
Competint només a nivell exhibició, és a dir, sense massa o cap pressió, l’important gruix de pilots inscrits en aquesta categoria van fer gaudir d’alló més als espectadors, ja que en tractar-se de pura exhibició, van esplaiar-se regalant espectaculars derrapatges i traçades agosarades.

Kars Automòbils

Els de Kars Autompòbils van participar per segon any consecutiu aportant els vehicles zero.
De cara a la categoria vàlida pel Campionat de França van posar a disposició de l’ACA Esport un Ferrari F12 Berlinetta.
Pel que fa a la categoria «Legend», on sigui dit de pas, participava Raül Tomàs, un dels dos màxims responsables de Kars Automòbils, el vehicle encarregat d’obrir les mànigues va ser un Chevrolet Corvette C3 Fastback de 1980.

L’F12 Berlinetta cedit per Kars Automòbils com a vehicle zero

Apassionats del cotxes

A part -com dèiem- com a entusiastes que són del món del motor, des de Kars no van voler-se perdre les pujades, així que a més de cedir els vehicles d’obertura de pista, també van participar en «Legend» amb dos cotxes: un BMW 325 E30 i un Peugeot 205 MI16.
Segons va comentar-nos Raül Tomàs respecte de la cita esportiva, van gaudir-ne molt, tot i que donada la quantitat de vehicles, les esperes entre tanda i tanda es fèien un xic llargues. En tot cas, la seva valoració no podia ser més positiva
Tal i com ens va comentar, l’empresari i pilot només lamentava “que no hi hagin molts més events com aquest durant l’any. La gent, l’ambient i sobretot l’organització, des de direcció de carrera fins els voluntaris, tots donen el 1000×1000 per garantir-nos la màxima seguretat. Pujar per aquestes carreteres tan espectaculars sabent que tot està controlat i que aquell és el teu moment, no té preu”.

Futur prometedor

Encara en termes de balanç, apuntar que Denis Marot, responsable de la divisió esportiva de l’ACA Esport, comentava que “amb aquesta pujada tenim una molt bona cursa, així com tots els elements necessaris per poder seguir potenciant-la de cara al futur. Treballarem perquè sigui així”.
A partir d’aquest event tocar fer la pausa obligada de l’estiu, tot i que mantenint el ralentí, doncs en un tres i no res, l’activitat esportiva de l’Automòbil Club d’Andorra tornarà a activar-se al setembre amb la celebració d’un altre dels seus plats forts. I és que el 14 i 15 de setembre arribarà la 48a edició del Ral·li d’Andorra Històric, i com us imaginareu, aquesta cita no es monta sola d’un dia per l’altre.

 Acabarem amb les diferents classificacions finals

Pujada Arinsal 2019. Campionat de França 2a Divisió.

Vehicles Sport (2 millors pujades)
1-Jérémy Debels (Osella PA21S-BMW), 4’30”482
2-Jordan La Monica (Norma M20-Honda), a 9”534
3-Mickael Decroux (Martini Mk76), a 13”847
4-Raül Ferré (SpeedCar GT-R), a 14”370
5-Denis Pilet (Silvercar), a 15”646
6-Edgar Montellà (SpeedCar GT-R), a 17”655
 Vehicles de Producció (2 millors pujades)
1-Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRX), 4’58”866
2-Fabrice Degortes (Seat León Supercup), a 14”357
3-Vivien Tonon (Renault Clio Cup), a 24”836
4-Ghislain Authier (Renault Clio Cup), a 29”392
5-Patrick Vialle (Peugeot 206), a 30”936
6-Michel Lamiscarre (Porsche Cayman), a 35”386
Vehicles Històrics (2 millors pujades)
1-Carles Puig (Renault 5 GT Turbo), 5’39”529
2-Tomàs Mayoralas (Volkswagen Golf GTI), a 14”512

Fabrice Degortes

Jordan La Monica

Vivien Tonon

Font original: JAS Info Service