,

Un any més, l’edició del Trophée Andros a Andorra, s’endú la millor nota

• Jean B. Dubourg (Elite Pro) i Eddy Benezet (Elite) segueixen líders després de l’espectacular meeting d’Andorra.
  • Jean B. Dubourg i Yann Ehrlacher a la categoria ELIT Pro i Cessar Gazeau en  ELITE, van ser els grans triomfadors al Circuit Andorra, escenari on es va disputar el segon meeting del calendari del Trophée Andros 2021/22.

La pista de les instal·lacions del Port d’Envalira va comportar-se impecablement, doncs tot i el sol intens, la pista va aguantar les dues jornades de competició sense que l’asfalt sortís a relluir en cap sector del seu recorregut.

Àlex Bercianos -responsable de les instal·lacions-  ens comentava que ”he rebut la felicitació unànime dels pilots i dels membres de l’organització del Trophée Andros, tant per l’estat de la pista, com pel gran esforç dut a terme per l’equip de manteniment del circuit”

Estabilitat meteorològica

Moltes vegades hem comentat la rapidesa amb la qual el temps pot canviar a una altura que s’acosta als 2500 metres. Aquesta vegada hem de dir tot el contrari, doncs el temps va mantenir-se estable de principi a fi. I és que durant la celebració del meeting andorrà de l’Andros, la meteorologia va comportar-se d’allò més, de fet, fins i tot més enllà.

Un sol impressionant, temperatures negatives, humitat baixa, i com no, molta neu al circuit, van afavorir que la pista es mantingués en les millors condicions possibles. Gràcies en això, el treball dels equips i dels organitzadors en general va ser una mica més fàcil.

1r.meeting: Dubourg i Boccolacci a mort!

En el transcurs del 1r. meeting, l’espectacular duel entre Jean B. Dubourg i Dorian Boccolacci va endur-se tot el protagonisme en ELITE PRO. Era molt previsible que fos així, però tot i saber que el duel estava servit, viure’l va ser tot un espectacle!

La jornada inicial de l’Andros va iniciar-se amb el domini del cinc vegades guanyador del certamen, el pilot Jean Batiste Dubourg. Dubourg va parar el crono en 47”009, fent el millor crono dels entrenaments cronometrats.
En la primera mànega qualificativa va seguir el domini del pilot del Renaul ZOE, sent l’únic a baixar de 2’19” (2’18”022).

Boccolacci entra en acció

En la segona mànega qualificativa va aparèixer per primera vegada entre els millors l’Audi A1 de  Dorian Boccolacci, fent-ho a més, de manera espectacular. El seu crono va ser de 2’18”443, mentre que Dubourg, l’únic rival que aparentment podia superar-lo, va optar per no disputar aquesta tanda.

L’estratègia va ser clara, quedant en l’última posició d’aquesta serie,  era el millor de la classificació de les qualificatives, amb la qual cosa va sortir, va fer una volta i se’n va anar directe al pit-lane per fer el sorteig de la Súper-pole. A més de guanyar las qualificatives, el pilot va estalviar càrrega elèctrica en el cotxe i pneumàtics per a les següents mànegues.

En la Súper-pole, Boccolacci va tornar a ser el més ràpid (45”941), acumulant 6 punts en la puntuació de les qualificatives. Així doncs, Dubourg i Boccolacci iniciarian la Súper final igualats a 48 punts.

En la Súper-final Dubourg va ser el millor. El francés ja des de la mateiuxa sortida.

Màxima igualtat en ELITE

Cesar Gazeau (SLR S01) del Sebastien Loeb Racing, va ser el guanyador de la categoria ELITE. Gazeau va endur-se el gat a l’aigua després de vèncer en la Súper-final i de situar-se en la segona plaça de la classificació absoluta de les mànegues qualificatives.

El guanyador d’aquestes qualificatives va ser el pilot Jimmy Clairet (Peugeot E208), el més ràpid en la part inicial del meeting. Malauradament, un toc en la sortida de la final el va relegar a la 5a plaça, veient-se superat per Gazeau, per només 1 punt.

Eddy Benezet (Metropole NICE), gran triomfador a Val Thorens i líder destacat de la categoria, a Andorra va quedar fora del podi. Benazet va ser superat en l’últim moment per Gerard Fontanel (Renault ZOE),  guanyador fa un any aquí a Andorra.

1. Cessar Gazeau, 58 punts
  2. Jimmy Clairet, 57 punts
  3. Gerald Fontanel, 54 punts
  4. Eddy Benezet, 54 punts
  5. Clémentine Lhoste, 50 p.

2n. meeting: Final espectacular d’Ehrlacher i Panis

En ELITE PRO, Yann Ehrlacher i Aurélien Panis van protagonitzar una final brutal. Amb el canvi de traçat, Yann Ehlacher, nebot d’Yvan Muller (10 vegades guanyador de l’Andros), va ser el millor en les dues mànegues qualificatives. El van seguir Panis i Boccolacci, que no van desistir de la seva obstinació de superar-lo fins el final.
Cal esmentar que en aquestes mànegues es va veure per primera vegada entre els millors, l’ex-pilot d’F1, Romain Grojean.

En la Súper-pole, Panis i Boccolacci van sorprendre Ehrlacher, amb la qual cosa abans d’iniciar l’última final de l’any en el Circuit Andorra, tot estava per decidir. Precisament en aquesta Súper-final es van viure els moments més espectaculars de tot el cap de setmana. Ehrlacher decidit a repetir el triomf de l’any passat, no va dubtar a llançar-se a l’atac des del mateix moment que el semàfor es va posar en verd. El pilot va fer un avançament impecable a Panis, travessant la línia d’arribada a quasi 3” sobre el seu rival directe.

1. Yann Ehrlacher, 65 punts
  2. Aurélien Panis, 64 punts,
  3. Dorian Boccolacci, 59 punts
  4. Nathanaël Berthon, 53 punts
  5. Romain Grojean. 51 punts

En ELITE, Gazeau repeteix triomf

En aquesta segona jornada de competició, el pilot de l’equip Sebastien Loeb Racing, Cessar Gazeau (SLR S01), va consolidar el seu triomf final en les mànegues qualificatives. Gazeau va ocupar la 1a. posició de la classificació i va afrontar la final com a líder provisional. No obstant això, en aquesta mànega final va ser sorprès per Febreau, que el va relegar a la segona plaça d’aquest parcial.

Julien Febreau (GDM Pellets), que durant la primera jornada del meeting va estar relativament discret, va sorprendre tothom. El de GDM Pelleta va ocupar la 2a. plaça en les qualificatives i l’esmentat triomf en la Súper-final.
La tercera posició de la classificació final va ser per a Jimmy Clairet (Peugeot e208), que en aquesta ocasió no va tenir opcions al triomf final.

1. Cessar Gazeau, 60 punts
  2. Julien Febreau, 59 punts
  3. Jimmy Claire, 54 punts
  4. Eddy Benezet, 52 punts
  5. Edgar Maloigne, 50 p.

Enfortir el binomi Andorra – Trophée Andros

Un cop comentada aquesta nova edició de l’Andros, val la pena fer cinc cèntims de tot el viscut més enllà de les curses, que no és poc! En aquest sentit, Àlex Bercianos, director del Circuit Andorra, lluny de relaxar-se quan l’edició 2021 estava Rutllant tota sola, ja estava posant fil a l’agulla de cara a les futures edicions.

EL cert és que -com sempre- el Trophée Andros ha valorat amb molt bona nota la seva visita a Andorra. Aquest era el comentari Bercianos:

“Com és habitual, hem aprofitat la presència de la cúpula de 2MO, amb Max Mammers al capdavant, per intercanviar impressions sobre la continuïtat de l’Andros a Andorra. Una vegada acabada aquesta edició 21/22, és moment de fer balanç, entre d’altres, amb els nostres patrocinadors”
A més, el màxim responsable de les instal·lacions del Port d¡Envalira, afegia que “enguany, tant els de 2MO com els participants en la competició, han trobat una pista en unes condicions immillorables. Després de les nevades dels últims dies, l’equip de pista ha fet un esforç dantesc per deixar-ho tot en unes condicions immillorables. Va ser particularment dur, treure (com qui diu a contrarellotge9,  la gran quantitat de neu que va caure en les instal·lacions, quan només faltaven uns dies perquè comencés a arribar la logística de l’Andros al circuit”