,

El Cupra Born, el primer elèctric de la marca, arribarà aquesta primavera

Després de l’expectació que va causar en la darrera edició de l’Automobile Barcelona, el Cupra Born, el primer model 100% elèctric de la marca esportiva catalana ja està en marxa. Amb 204 CV, 420 km d’autonomia, 47 minuts per a recarregar-se i amb un nivell 2 de conducció autònoma, el Born serà  -de fet ja ho és-  l’estrella més brillant de Cupra!

Tot i la problemàtica global pel que fa a suministres, quelcom que a la indústria de l’automòbil també els està afectant molt, alentint la producció i la disponibilitat de cotxes, el Cupra Born, un model que inicialment estava pensat per al catàleg de SEAT, poc a poc va agafant embranzida.

Fidel al concepte original

El Cupra Born no difereix gaire del model pensat originalment. Això sí, hi ha una sèrie de detalls estètics clarament identificables, com ara els localitzats en la zona del para-xocs davanter, o en el redissenyat spoiler posterior, tots dos elements que com a bon Cupra, fan que el cotxe presenti una estètica molt més esportiva i agressiva que la del prototip presentat inicialment per Seat.

Un cotxe amb molt bon volum

Dissenyat íntegrament al Centre Tècnic de Martorell, el nou Born presenta moltes solucions estètiques i de disseny.

A camí entre un monovolum, un turisme i un SUV, aquest crossover redimensionat en alçada presenta unes cotes que facilitaran molt tant l’accés als passatgers, com l’habitabilitat o les operacions de càrrega i descàrrega del maleter.

Tot i aquest volum, els dissenyadors han posat especial èmfasi en l’aerodinàmica del cotxe. En aquest sentit, han creat un frontal per a obtenir el millor coeficient aerodinàmic possible, quelcom que de retruc els ha permès projectar una cabina que aprofita millor l’espai, doncs el capó no necessita gaire volum, ja que no allotja el típic motor de combustió. Gràcies en això s’ha pogut avançar l’habitacle uns quants centímetres endavant, quelcom que a més d’afavorir el volum, també ha millorat el repartiment de pesos del cotxe, fent-lo més equilibrat.

Excel·lent aerodinàmica

El treball aerodinàmic també ha estat molt important a l’hora de definir els laterals del cotxe, que incorporen una cortina d’aire per facilitar el flux d’aire. Encara en termes d’aerodinamica, les llandes de 20 polzades han estat dissenyades tant en aquest sentit, com per a mantenir refrigerat el sistema de frens.

Plataforma modular MEB

El nou elèctric dels de Cupra incorpora la plataforma modular MEB de grup VAG. Aquesta plataforma permet allotjar bateries més grans i potents. Gràcies en això, el Cupra Born inclou versions amb més de 400 quilòmetres d’autonomia. Si en això afegim que el cotxe presenta una potència superior als 200 CV, xifra que fins i tot es podria incrementar en algunes versions de tall encara més radical, està clar que estem davant d’un model molt prestacional.

Fet a Alemanya

El Cupra Born es fabrica a la planta alemanya de Zwickau, donat que aquesta  planta ja està preparada per poder produir cotxes elèctrics, com ara també el Volkswagen ID.4). El Cupra Born anirà associat a un paquet de bateries de 62 kW. Com hem apuntar en la introducció, ofereixen una autonomia (segons cicle WLPT) de 420 quilòmetres i només caldrà 47 minuts per a recarregar-les. A més, el motor elèctric de 150 kW (204 CV) del Born li permet registrar una acceleració de 0 a 100 de només 4,7 segons.

El primer, però no l’únic

Per acabar, recordar-vos que el Born no és l’únic cotxe elèctric que Cupra té preparat per a un futur no gaire llunyà. La marca també està treballant en la versió definitiva del Tavascan, el seu primer CUV (SUV esportiu). En tot cas no arribarà abans de 2023 o fins i tot de 2024.

Cupra Andorra

Pel que fa al Cupra Born, tot i que la seva comercialització ja està en marxa, lenta però sense pausa, dir-vos que a Andorra està previst que arribin les primeres unitats cap a la primavera. I és que els de Cupra Andorra (EuropAuto) estan acabant les obres del nou taller SEAT-Cupra. Aquest taller, a part de més gran i modern o d’incloure planxisteria, també disposarà d’una zona específica per poder fer el manteniment i reparació dels elèctrics de Cupra.

Un cop en facin la inauguració, en farem un reportatge de presentació per tal que coneixeu les noves instal·lacions.

El que sí podeu fer ja és adreçar-vos al concessionari Cupra per a informar-vos o fins i tot fer la comanda del vostre Cupra Born. Recordeu que Cupra Andorra està a al carrer Josep Viladomat, núm 38. Tel +376 825671

Del cotxe i de tots els detalls que inclou, us en parlarem un cop arribi i poguem fer la corresponent prova!

———

Per a més novetats, feu clic en aquest enllaç, o accediu a la secció des del menú superior del blog.

 

Fotos: Cupra