,

LA PUJADA AL FITO ES COMPLICA PELS PILOTS ANDORRANS

En acabar la 48a Pujada Internacional al Fito  -prova vàlida per als campionats d’Europa, Espanya i d’Astúries-  tant Edgar Montellà (Speedcar GT-R /CM-PR),  com Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC), van deixar Arriondas (Astúries) poc satisfets.

Per 17 mil·lèsimes

Montellà, integrat al programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra, va acabar perdent la 4a posició de la Categoria II. I és que el pilot va estar ocupant-la  durant tot el cap de setmana. En l’última pujada de carrera i per només 17 mil·lèsimes, se li va escapar. Malgrat tot, el jove pilot d’Encamp estava satisfet de la seva participació en la pujada asturiana.

De líder a 4t.

El cas de Gerard de la Casa encara va resultar més dolorós. Va situar-se líder després de la primera pujada vàlida per a la carrera de dissabte.

En la 2a pujada de carrera va seguir conservant-la, però en la 3a pujada, la definitiva, la seva mecànica va dir prou i va haver d’abandonar poc després de la sortida. En conseqüència, no només va perdre el lideratge, també va veure’s relegat a la 4a plaça de la Categoria III (Turismes).

El clima, protagonista

La climatologia adversa va ser la gran protagonista de la primera jornada de competició. La pluja va acompanyar els gairebé 100 pilots inscrits en els diversos campionats. A conseqüència d’això, van haver-hi diversos incidents.

El retard en la celebració de les diferents mànegues es va anar acumulant. Al final, l’organització va haver de suspendre la tercera pujada d’entrenaments dels pilots de l’europeu a causa de la falta de visibilitat.

Durant el segon dia del meeting les condicions van millorar. Malgrat tot, les primeres pujades es van celebrar amb l’asfalt mullat. La pujada que tancava la prova però, va disputar-se amb la carretera seca, encara que hi havia moltes zones humides.

Escenari habitual

La prova va disputar-se en l’escenari de sempre, els 5,350 km de la carretera regional AS260 (entre les localitats d’Arriondas i Colunga).

En concret, es va competir en el tram comprès entre les fites quilomètriques 0,800 i 5,100, amb un desnivell de 318 metres i amb un pendent mitjà del 5,83%.

Categoria II (CM Promoció)

Edgar Montellà (Speed Car GT-R) va aprofitar els entrenaments lliures per a diluïr els dubtes amb les quals va iniciar el seu desplaçament a Arriondas.

El pilot de l’ACA Esport va estar entre els millors en tot moment, acabant el primer dia de carrera en la 4a plaça de la Categoria II.

El segon dia va començar amb la mateixa tònica per a l’Edgar. No obstant això, en la pujada decisiva  -la tercera-  va veure’s superat per Joseba Olea per la mínima diferència i va haver de conformar-se amb el 5è lloc final.

Els punts assolits, més els acumulats a Estepona, el situen tercer de la provisional de la categoria II del CEM.

Categoria III (Turismes)

Gerard de la Casa (Subaru WRC-Baporo Motorsport) va desplaçar-se a Astúries amb l’objectiu de recuperar part dels punts perduts al principi de temporada.

En les mànegues d’entrenaments va comprovar que els enemics a batre serien  Joseba Iraola i els locals Ordoñez i Lopez-Fombona.

Amb tot, l’inici del pilot de Gedith Center el dissabte va ser esperançador. Amb un crono de 3’11”993, va ser el més ràpid i va situar-se líder dels turismes. En la continuació (2a pujada de carrera), els rivals es van apropar, però Gerard, amb un crono de 3’13”332, va aconseguir aguantar el lideratge.

En la 3a i decisiva pujada però, no va poder defensar el primer lloc a causa del problema mecànic sofert.

Propera cita, Les Canàries

La propera cita del CEM 2019 es disputarà els dies 8 i 9 a les Canàries. Concretament serà Tenerife (zona sud), la que acollirà la 10a Subida Guia de Isora, tercera cita del calendari del certamen esmentat.

La prova estarà organitzada per l’Escuderia Tance Isora Motorsport.

 

Font: Fotoesport