El Hyundai IONIQ 5 arrassa en els World Car Awards de New York

  • Amb tres categories a la butxaca, el Hyundai IONIQ 5 va ser el més guardonat dels World Car Awards celebrats a Nova York.
  • L’innovador crossover és el primer de la nova era de vehicles elèctrics Hyundai basats en l’avançada plataforma 100% elèctrica E-GMP.
  • A més, el nou IONIQ 5 també anuncia una nova era pel que fa a disseny, amb el “Parametric Dynamics”, com a interiors, amb el luxós tema “Living Space.
  • Des del seu llançament l’any passat, el crossover elèctric dels coreans ha rebut nombrosos guardons: Cotxe de l’Any a Alemanya, Cotxe de l’Any al Regne Unit, Cotxe de l’Any Auto Express i Cotxe Elèctric de l’Any Auto Bild.
  • Com a proveïdor de solucions de mobilitat intel·ligent, Hyundai planeja introduir fins a 17 models de vehicles elèctrics abans de 2030, inclosos els models de la seva marca de luxe Genesis.

El Hyundai IONIQ 5 ha guanyat, de fet, ha arrassat en els prestigiosos premis World Car Awards 2022. L’esdeveniment va tenir lloc en el Saló Internacional de l’Automòbil de Nova York (NYIAS).

Estrella de Hollywood

El crossover elèctric protagonista de l’últim lliurament de la saga Spiderman -és el cotxe que conduïa Hogan (Jon Favreau) directiu d’Indústries Star-  va ser el model escollit per un jurat format per 102 periodistes de diferents països.

Després de les deliberacions, el jurat li va donar els premis al Cotxe Mundial de l’Any, al Vehicle Elèctric Mundial de l’Any i al Disseny de Cotxe Mundial de l’Any.

Cal destacar que més enllà del fet d’emportar-se tants guardons, l’innovador vehicle elèctric de bateria (BEV) competia contra 27 models més, tots ells llançats al llarg de 2021. Per això, alçar-se amb la victòria davant de tants candidats i fer-ho en les tres categories en les què estava nominat, a més de no ser fàcil, va ser tota una gesta!

El primer E-GMP

Per als qui encara no el conegueu, dir-vos que el Hyundai IONIQ 5 és el primer model que s’aprofita de l’arquitectura de la nova Plataforma Modular Elèctrica Global (E-GMP). En fer-ho, l’Ioniq 5 ofereix 800 V, excel·lents capacitats de càrrega ultraràpida (carrega del 10 al 80 per cent en només 18 minuts) i ofereix un interior molt espaiós i molt ben equipat.

El model que incorpora la tracció a les dues rodes (2WD) i una bateria de fins a 77,4 kWh, ofereix una autonomia màxima d’uns 480 km (segons la norma WLTP).

Entre les seves característiques es troben la tecnologia Vehicle-to-Load (V2L). També la connectivitat avançada i un destacat paquet de sistemes d’assistència al conductor que ofereixen una experiència impressionant a molts nivells.

Carrera envers l’electrificació

A mesura que Hyundai Motor es transforma en un important proveïdor pel que fa a solucions de mobilitat intel·ligent, també accelera en la seva estratègia envers l’electrificació. I és que la seva intenció és convertir-se en el principal fabricant de vehicles elèctrics del món.

Tant és així que Hyundai té previst introduir fins a 17 nous models BEV d’aquí a 2030. Entre aquest 17 hi ha inclosos els models de Genesis, la seva marca d’automòbils de luxe.

Parametric Dynamics

És indiscutible que l’IONIQ 5 inaugura una nova era en el disseny de la marca. Aquesta nova era els dissenyadors de la marca la defineixen com a Parametric Dynamics. Dit més fàcil, paquet de detalls cinètics de superfície de tipus joia que defineixen la identitat visual del BEV.

L’exclusiu estil exterior del guardonat crossover elèctric es caracteritza per unes línies netes i esmolades que transmeten intensament la seva presència dinàmica en la carretera. També es caracteritza pels distintius fars LED Parametric Píxel, així com pels llums del darrere.

Espai Vital interior

A l’interior, el tema del “espai vital” de l’IONIQ 5 aprofita al màxim la distància entre eixos -de 3.000mm-. Al fer-ho, ofereix una consola central mòbil mai vista fins ara. Aquesta consola permet als passatgers molta més llibertat de moviments.

Ecològic

En molts punts de l’interior s’utilitzen materials i teixits ecològics, com el cuir processat de manera ecològica, les fibres sostenibles i la pintura biològica.

Molts reconeixements

Des del seu llançament de l’any passat, el Hyundai IONIQ 5 ha obtingut prestigiosos guardons internacionals. Entre aquests, ha guanyat el premi al Cotxe de l’Any a Alemanya i al Regne Unit, Cotxe de l’Any d’Auto Express i Cotxe Elèctric de l’Any d’Auto Bild.

El model també va ocupar el primer lloc en els primers premis Best Cars of the Year 2021/2022.

Cotxe Mundial de l’Any

Per al Cotxe Mundial de l’Any, el jurat va seleccionar l’IONIQ 5 entre una llista de 28 vehicles candidats. Només 3 van acabar sent finalistes.

Per poder optar en aquesta categoria, els vehicles han de tenir una producció d’almenys 10.000 unitats a l’any. Han de tenir un preu inferior al considerat nivell de luxe i estar a la venda en almenys dos mercats principals d’almenys dos continents. El periode ha d’estar situat entre l’1 de gener de 2021 i el 30 de març d’aquest any.

Vehicle Elèctric Mundial de l’Any

Per al Vehicle Elèctric Mundial de l’Any, el jurat va seleccionar l’IONIQ 5 entre un total d’11 vehicles. Per poder participar en aquesta categoria, els vehicles han d’estar propulsats únicament per un o més motors elèctrics. També han de tenir una producció no inferior als 5 mil vehicles anuals i estar a la venda en almenys dos mercats d’almenys dos continents.

El jurat, format per diferents experts de França, Alemanya, el Japó, Regne Unit i els Estats Units, va seleccionar l’IONIQ 5 entre tots els candidats.

El jurat va revisar cada vehicle basant-se en l’estil i la innovació que trenca amb els límits establerts. En aquest sentit, Mark Schienberg, president del Saló de l’Automòbil de Nova York, declarava en roda de premsa que “estem orgullosos de formar part del programa de premis d’automoció més important del planeta

Finalment destacar que els World Car Awards of the Year reconeixen el millor disseny, el millor cotxe de luxe, el millor cotxe a nivell de prestacions, el millor model urbà, el millor vehicle elèctric i finalment el Cotxe de l’Any.

World Car al director creatiu

Al febrer, el jurat va nomenar en el World Car, al director creatiu de Hyundai Motor Group, el Sr. Luc Donckerwolke, persona de l’any 2022, per la seva important contribució a l’hora de supervisar el desenvolupament de nous models.

Conegut el cotxe, només podem dir que no ens estranya gens que s’estigui emportant tants premis. Només cal veure’l  per no tenir cap dubte que se’ls mereix.

Auto Centre Principat

Informeu-vos d’aquest o de qualsevol altre model Hyundai, adreçant-vos a Auto Centre Principat, el concessionari oficial de la marca a Andorra. Els trobareu a Prat de la Creu 51, a la parròquia d’Andorra la Vella. Tel 809 195.

———

Si voleu accedir a d’altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho des de la secció “Novetats” del menú principal del blog, o directament mitjançant aquest enllaç.

Fotos: Hyundai