,

EL MUNDIAL DE RALLYCROSS ARRIBA A SPA

Una de les catedrals de l’automobilisme mundial, el circuit de Spa-Francochamps, ha obert les seves instal·lacions de cara al Campionat del Món de Rallycross.

2a participació a SPA

Serà la segona vegada que Albert Llovera competirà en l’RX belga.

Tot i això, el tram que s’ha definit serà completament nou per al pilot d’Andorra la Vella. Llovera però, motivat com sempre, dóna per bo l’esforç extra que suposarà haver de competir en un traçat nou, doncs “competir a Spa sempre té un plus de motivació, és un escenari mític, tots i que nosaltres només l’utilitzarem en part”.

El passat divendres em va trucar Fernando Alonso, que corria en les 6 hores d’Spa el cap de setmana. Em va comentar que el traçat de l’RX tenia una pinta excel·lent i que li donava la sensació que era un recorregut per gaudir de l’esdeveniment. També em va avisar del fred que feia a la zona”

Albert Llovera – Photo Paulo Maria / DPPI

60% asfalt – 40 terra

El traçat, preparat pels organitzadors del RX Belgica 2019, té un 60% d’asfalt. La part restant serà de terra. És un percentatge habitual, encara que sembla ser que la pista belga promet ser més selectiva que la d’anteriors edicions.

El marge tan ajustat de temps entre els dos primers meetings de la temporada no ha permès a Llovera i al seu equip (PCR Sport) fer canvis significatius en el proto:

“Ens hem limitat a fer una revisió exhaustiva post – meeting. Sobretot hem comprovat les parts que pateixen de manera directa la duresa dels circuits”

Arribar i moldre

Llovera es desplaçarà a l’escenari belga dijous dia 9, una data justa per poder conèixer la pista abans de començar a competir.

A partir del divendres s’iniciaran els prolegòmens habituals abans de l’inici de la competició.

A Spa-Francorchamps el format del meeting no variarà. És a dir, hi haurà quatre mànigues qualificatives. En les semifinals lluitaran els 12 millors.

En la final prendran la sortida els tres pilots més ràpids de cadascuna de les semifinals.

Per a Albert Llovera, repetir plaça en semifinals, seria una excel·lent classificació.

 

Font: Fotoesport