, ,

El nou BMW i7 incorpora el BMW IconicSounds Electric

  • Estrena d’exclusius paisatges sonors combinats amb la pantalla BMW Theatre Screen.
  • La berlina de luxe elèctrica compta amb un espectre sonor complet desenvolupat en col·laboració amb el compositor Hans Zimmer.
  • Els Modes My Expressive i Relax permeten una interacció especialment intensa entre el conductor i el vehicle.

El nou BMW i7 anuncia una nova era en allò que tan bé defineix el conegut eslògan dels bavaresos, és a dir, el plaer de conduir, no solament pel que fa a la propulsió 100% elèctrica, sinó que també  s’endinsa per maximitzar tot el referent a gaudir d’una experiència i d’un confort de viatge del màxim nivell. En aquest sentit, BMW continua innovant perquè la mobilitat individual en el seu segment més luxós, inclogui ara una experiència de so basada en la creació de mons sonors integrals.

Accions amb identificació sonora

Aquests mons van des de l’escenari de benvinguda, el senyal de “llest per a conduir”, els sons de conducció per a cada mode seleccionat, passant pels paisatges sonors combinats amb el BMW Theatre Screen, disponible per primera vegada en el BMW i7.

Amb el BMW IconicSounds Electric instal·lat de fàbrica, el BMW i7, el model premium sense emissions dels de BMW, ofereix paisatges sonors completament nous que es generen arrel de la interacció entre el conductor i el vehicle, sent un component central en el disseny d’una experiència de conducció única.

D’estrena en el BMW i7

Incloent els exclusius paisatges sonors per al mode opcional Theater (teatre), l’espectre sonor complet del BMW IconicSounds Electric pot experimentar-se per primera vegada en la nova berlina de propulsió 100% elèctrica.

Els sons, únics en el sector de l’automoció, han estat desenvolupats en col·laboració entre BMW i l’oscaritzat compositor Hans Zimmer, guanyador, entre molts altres, de dos premis de l’Acadèmia.

El resultat de tot això dóna lloc a una experiència de so que pot seleccionar-se individualment per mitjà  dels My Modes del nou i7. A més dels ajustaments: Personal, Sport i Efficient, també hi ha disponibles de sèrie els modes Expressive i Relax. Cadascun d’aquests modes està associat a un món sonor independent.

Tenint en compte això, la intensitat i la freqüència del so de conducció es basen en la posició de l’accelerador i en la situació de conducció que detecti el sistema, creant un perfil sonor individualment  personalitzat per a cada opció del My Mode.

Estrenyent llaços

L’estreta interacció entre el conductor i el vehicle crea així un fons acústic distintiu i únic. Segons  seleccionem el mode Expressive o Relaxant, es produeix una interacció especialment intensa i adaptada a cada cas. En aquest sentit el conductor del BMW i7 pot crear una experiència individual i integral de so, paral·lelament a un ambient lluminós i a uns gràfics en la pantalla de la consola central del cotxe, la qual està configurada segons l’estat d’ànim del conductor i el seu estil de conducció.

Domagoj Dukec, Cap de Disseny de BMW, comentava en roda de premsa que “volem oferir als clients una experiència única de conducció en el BMW i7. En l’àmbit de l’experiència de l’usuari, estem obrint nous camins per aconseguir-ho, la qual cosa també inclou el so de conducció. El so en particular juga un paper central en la connexió emocional entre el conductor i el seu cotxe. Innovacions com ara el BMW IconicSounds Electric, converteixen el BMW i7 en un model pioner a l’hora de conduir gaudint d’una nova i completa experiència de conducció.”

My Modes

Des de l’aplicatiu My Modes, el conductor pot crear una experiència d’usuari integral que inclou una àmplia gamma d’ajustaments del vehicle. En el BMW i7, això també inclou el so de conducció.

Els sons esfèrics de l’ajustament personal emfatitzen el caràcter progressiu del model, mentre que el paisatge sonor en l’ajustament esportiu té una presència acústica potent i pronunciada.

Un so molt viu i dinàmic caracteritza l’experiència acústica en el mode Expressive, mentre que en el mode Relax es crea un fons sonor immensament distès.

Les seqüències de so característiques en arrencar i apagar el sistema de conducció formen part del BMW IconicSounds Electric, igual que els sons que acompanyen l’activació de la pantalla de cinema (opcional) per als passatgers de la part del darrere.

La resposta acústica dels moviments de l’accelerador només se suprimeix per complet en el mode  Efficient. A causa de les extraordinàries característiques acústiques del nou BMW i7, el silenci resultant en aquest mode és tan pur com intensa és l’experiència de so en els altres modes. En aquest sentit, la nova berlina de luxe elèctrica compta amb una insonorització optimitzada que aïlla totalment als passatgers dels sorolls externs.

Qualitat acústica = insonorització efectiva

L’excel·lent confort acústic del nou BMW i7 pot atribuir-se a l’optimització acústica dels grups motrius elèctrics, a un concepte d’emmagatzematge específic, a un encapsulat acústic dels motors elèctrics totalment nou, a una major rigidesa del xassís en la part davantera i als pneumàtics amb amortidors d’escuma, que redueixen el soroll de la fricció d’aquests amb el paviment. A més, els sorolls derivats dels efectes aerodinàmics , com ara el frec del vent, es redueixen significativament gràcies al nou disseny de les superfícies del xassís, als tiradors de les portes enrasats i als nous retrovisors exteriors, que han estat optimitzats aerodinàmicament. També els baixos de la carrosseria s’han desenvolupat de tal manera que gairebé estan totalment segella, reduint així qualsevol possibilitat de transmissió de soroll. Tot això permet que els mons sonors experiencials del BMW IconicSounds Electric s’experimentin plenament i sense cap interferència.

Pas a pas cap al futur

Al final, tot camina cap a un concepte de conducció on a més de l’eficiència, el plaer i l’experiència dels passatgers sigui, a tots els nivells, una autèntica aventura en la qual ens oblidem del comptaquilòmetres, de la velocitat i del soroll del motor, per començar a gaudir i rendibilitzar el temps de viatge, passant una estona entretinguda , produint o simplement, relaxant-nos fins a arribar a destí. Això, als qui venim d’un món d’altes revolucions, olor de gasolina i agulles sobrepassant els 200 km/h a base de cavalls, marxes i bones mans, se’ns fa estrany, però com hem vist en més d’una pel·lícula, en uns anys, uns quants encara, el futur donarà pas a una nova forma de mobilitat que a poc a poc ja va deixant-se  entreveure a base de detalls com el BMW IconicSounds Electric.

———

Si voleu accedir a d’altres reportatges, podeu fer-ho des de l’apartat que trobareu en el menú superior del blog, o directament des d’aquest enllaç.

Font original: Newspress BMW

Fotos: BMW Group