EL NOU CONCESSIONARI NISSAN OBRE PORTES

Tot just farà un mes i escaig que tornem a disposar d’un concessionari oficial Nissan -d’automòbils- a Andorra. Enguany arriba de la mà de Garatge Nogreda, que ja distribueix la marca a nivell de vehicles industrials.

Seguint amb els nous estàndarts que la marca vol implantar a tota la xarxa de concessionaris oficials, el nou concessionari d’Andorra llueix la darrera imatge de la marca, tant d’estil com de tecnologies aplicades al servei del client, sent aquest concessionari dels primers de tota la xarxa europea a oferir-los.

Per conèixer el nou concessionari, vam estar amb el Sr. Albert Picart, fill i mà dreta d’en Manel Picart, el seu pare i màxim responsable de Garatge Nogreda, la matriu d’aquesta important empresa dedicada al món de l’automoció, tot i que fins ara, estava més centrada en la vessant de vehicles industrials.

Des d’ara però, fan un pas endavant ampliant la seva activitat a automòbils amb la incorporació de la gamma d’automòbils de la coneguda marca japonesa.

Durant la Nostra visita al concessionari, també vam conèixer les dues cares més visibles del concessionari, la responsable comercial Toñi Martín i en Manel Suarez, també del departament comercial i responsable de l’àrea post-venda. Respecte d’aquest punt, i abans d’entrar a conèixer les instal·lacions, l’Albert ens comentava “per a nosaltres l’actiu més important del negoci és l’equip humà. La Toñi és una professional amb molts anys al sector, coneixedora del mercat i amb un bagatge molt important. Per la seva band,a en Manel coneix de fa molts anys la totalitat de clients de la marca,ja que treballava en l’antic concessionari, fet que facilita molt la transició dels clients cap al concessionari i que tot sigui més familiar i fácil per a ells”.

El fet és que gràcies a un històric professional i de relacions que es remunta a molts anys enrere, els de Garatge Nogreda s’han liat la manta al cap i han agafat les regnes del concessionari Nissan en la vessant d’automòbils, ja que pel que fa a la branca de vehicles industrials, en són distribuïdors des de fa anys.

En aquesta nova imatge corporativa, -que mai havíem vist fins ara en cap concessionari Nissan- destaquen a nivell d’estil els blancs, grisos i vermells com colors d’identitat. També hi trobem un seguit de noves àrees així com components tecnològics per facilitar la interactuació dels clients amb el complert i nodrit paquet de personalitzacions i configuracions que el models de Nissan ofereixen en tots els turismes de la marca.

Prova d’aixó la trobem en el «Design Lab», un espai que hi ha tot just entrar, al costat del «Nissan Drive», l’espai on s’exposa la novetat del moment i en la qual hi havia exposat el nou Qashqai. Aquest espai destaca de la resta de l’exposició per tenir unes rajoles en blanc (les de la resta del concessionari són de color gris, ambdós exclusius de Nissan), i per una il·luminació blanca que ocupa tot l’espai superior, enfatitzant molt les línies del vehicle que hi ha exposat “el «Nissan Drive» és l’espai on destaquem la novetat del momento, destacant-la de la resta del concessionari, mentre que el «Design Lab» és una zona on el client pot configurar directament el cotxe per mitjà d’unes pantalles multimèdia, una situada a la base del taulell i des de de la qual anirà configurant el seu cotxe. També hi ha una segona pantalla situada al mural de la pared, on el client pot veure en més gran tot el que va seleccionant. El mural també inclou uns expositors amb les diferents pintures exteriors o les tapisseries disponibles. Som el primer concessionari de la península en oferir aquesta nova imatge de Nissan i un dels primers d’Europa” –va explicar-nos l’Albert.

Així doncs, en entrar, el primer que trobareu són aquestes dues àrees, flanquejades per la gamma de Turismes de la marca, enguany amb el Qashqai, l‘X-Trail i el nou Micra, que també ha rebut un canvi total en tots els sentits respecte de la generació precedent.

Just enfront del «Design Lab» hi ha els despatxos comercials, la zona on tractareu tot el referent a la compra. Una zona oberta a l’exposició ja que només està separada per un gran vidre. Són els dominis de la Sra. Martín!

Entrant cap al fons i després d’una zona intermitja de lleure, hi ha un altre espai nou en la marca “un cop t’endinses des de l’entrada, tenim dues zones de lleure. Una composta per una taula alta amb cadires, on també es pot treballar d’una forma més distesa que al despatx comercial i una segona que la marca anomena «Re-fuel» on pots veure exposats diferents accessoris de marxandatge de la marca, que té una gran gamma de gadgets. També pots seure més còmodament que a les altres zones, prendre un refrigeri o tenir els fills entretinguts. Nissan té molt en compte tots els detalls i el de les families és un d’ells, així, mentre els pares estan ocupats, el nen pot entretenir-se tot jugant”

Des de la zona «Re-fuel» es veu la part central i posterior del concessionari, la destinada tant a vehicles semi industrials com també a turismes. Disposa del seu despatx comercial i dóna pas, tot girant a la dreta, a l’àrea d’entregues i servei post-venda, és a dir, per a fer tant les noves entregues com les corresponents a vehicles en revisió o reparació.

L’entrada és directe, de manera que quan els clients portin el seu cotxe per revisar o reparar, accediran en aquesta zona directament i més tard, també en faran la recollida des d’aquest punt.

“L’espai destinat a entregues de cotxes nous també té uns estandarts concrets, com ara una il”luminació específica que ressalta les formes del cotxe, un cop el client en tregui la lona amb que el trobarà tapat. El fet d’anar a buscar el nou cotxe i veure’l per primer cop, ha de ser tota una experiència des del minut zero”.

Dins d’aquest espai hi ha l’altre zona, la que han destinat a tot el referent al servei de post-venda i recepció per temes de taller “aquest espai que hi ha tot just entrar des del carrer l’hem destinat al servei de taller i post-venda. Aquí els clients deixen el seu vehicle per fer-hi les revisions o les reparacions, ja que des del concessionari es fan les recepcions i les entregues de taller, però les intervencions les duem a terme a la central de Garatge Nogreda, situada a la carretera de la Comella a 2 minuts d’aquí. Allà hem ampliat les instal·lacions per encabir-hi tot el referent al taller de mecànica i planxa així com el departament de recanvis de Nissan Automòbils”

 Respecte de les novetats que Nissan té preparades per aquest final d’any i sobretot pel primer quatrimestre de l’any, l’Albert va preferir mantenir-nos expectants, donat que n’hi haurà moltes i de molt importants “ja has vist el canvi que hi ha en models com el Qashqai i l’X-Trail, dos models líders en el seu segment a Europa. També el canvi radical del nou Micra, que res té a veure amb el model anterior. Hi ha moltes coses per arribar en breu: el nou Leaf, que promet xifres d’autonomia increïbles o la conducció autònoma «ProPilot», que està a punt de caure. Però que t’haig de dir a tu que no sàpigues ja –ens va dir tot rient.


La veritat és que té raó, hi haurà un munt de novetats i poc o molt ja les sabem, que per aixó ens dediquem al sector. De fet a mesura que estiguin a punt de sortir, us en farem els articles corresponents.

Així doncs acabarem aquest reportatge-visita, dient-vos que en el concessionari també disposen de places d’aparcament per als clients en les mateixes instal·lacions. Només heu de posar-vos a l’entrada de l’aparcament de l’edifici per poder accedir-hi.

El cert és que tornar a disposar de la marca al país per mitjà d’un concessionari oficial és un gran què per a tots. El fet de descobrir-ne les noves instal·lacions, la manera en que Nissan ha redefinit el concepte de concessionari i tot el que aixó inclou, és una gran sorpresa afegida que sobtarà a qualsevol, tant pel seu refinament, com per l’experiència que viureu per escollir, configurar i finalment mantenir el vostre cotxe a punt sempre que calgui.

Recordeu que Garatge Nogreda Nissan (automòbils) està a la Baixada del Molí, 18-20. Tot just a la rotonda del Pont de Tobira, a pocs metres de l’edifici de Ràdio i Televisió d’Andorra.

Si voleu contactar-los per telèfon adreceu-vos al num. (+376) 805507 o 805509.