,

EL NOU ID.4 GTX ARRIBARÀ AQUEST MATEIX ESTIU

Ahir, 28 d’abril, va tenir lloc l’estrena digital a nivell mundial del Volkswagen ID.4 GLX, el primer model d’alt rendiment totalment elèctric dels de Wolfsburg. L’esdeveniment va celebrar-se a Berlín, en l’Aeroport de Tempelhof.

I és que en la seva estratègia envers la mobilitat elèctrica i després de l’arribada dels ID.3 i ID.4, Volkswagen ha donat pas en aquesta nova proposta de tall més esportiu.

Primer model «MEB»

És així que l’ID.4 GTX es presenta com el primer model basat en la plataforma modular de propulsió elèctrica (MEB) i està equipat amb tracció total gràcies als dos motors que incorpora, un en cada eix. Junts lliuren una potència elèctrica màxima de 220 kW (299 CV).

Un tracció integral molt capaç

Durant l’estrena el nou ID.4 GTX va demostrar de què és capaç la seva tracció total intel·ligent. Va pujar sense cap esforç una rampa amb una inclinació del 37,5%.

A més, gràcies a la seva tracció total el nou SUV dels alemanys és capaç d’accelerar de 0 a 60 km/h en 3,2 segons i fins els 100 en només 6,2. La seva velocitat màxima està limitada electrònicament a 180 km/h.

Aquesta potència, més el fet que el par motor màxim del sistema de propulsió està sempre disponible, garanteixen que la dinàmica de l’ID.4 GLX sigui excel·lent.

Segons Thomas Ulbrich, responsable de desenvolupament del comitè executiu de VW, “l’innovador concepte operatiu i de seguretat de l’ID.4 GTX és tan intel·ligent com el propulsor. Per exemple, el conductor compta amb el suport d’un exclusiu ‘Head-up Display’ amb realitat augmentada, així com de molts altres sistemes d’assistència”.

Certament l’ID.4 GTX ofereix diferents elements de disseny molt atractius i de gran qualitat que el diferencien notablement dels dos ID que l’han precedit. Quan tinguem l’oportunitat de provar-lo els analitzarem al detall.

Diversió, esportivitat i eficiència

En aquest sentit, Ralf Brandstätter, conseller delegat de Volkswagen comentava durant la presentació del model que “la diversió no està renyida amb l’eficiència. Amb l’ID.4 GTX aportem una nova dimensió quant a esportivitat i dinamisme. Aquest és el membre més emocional de la família ID i demostra que la mobilitat elèctrica i l’alt rendiment esportiu són compatibles

Disseny i caràcter

Quant a disseny, l’ID.4 GTX subratlla el seu extraordinari caràcter combinant una geometria robusta, amb una conducció àgil i divertida.

La característica línia lluminosa de la graella s’ha combinat amb marcats detalls  dinàmics, com són els tres elements en forma de bresca d’abella que formen les llums diürnes. Aquestes transmeten tot el caràcter esportiu del cotxe quan està parat.

Juntament amb els para-xocs de nou disseny, destacar entre els elements de la part posterior el bonic grup òptic 3D LED amb les llums de fre en forma d’X.

Cosmètica dominant

El color de la carrosseria és més dominant que en la resta de la gamma ID. El sostre i l’aleró posterior són de color negre, mentre que les barres del marc del sostre són de color antracita brillant.

L’interior també ve amb un nou esquema de color. La secció superior del quadre de comandament i les insercions de cuir artificial són d’un to blavós fosc anomenat «X-Blue» que representa la sostenibilitat. Les costures decoratives de color vermell -símbol clàssic d’esportivitat en Volkswagen- completen l’atractiu disseny visual dels seients.

El logo GTX apareix en el volant, en els panells decoratius de les portes i en la part superior dels respatllers dels seients davanters, on el presenten en forma de perforacions.

A punt per sortir al mercat!

Finalment dir-vos que l’ID.4 GTX es llançarà al llarg d’aquest mateix estiu.

A nivell de preus encara no podem dir-vos amb exactitud quin serà el lineal a Andorra. Això sí, com a referència podem avançar-vos que a Alemanya el preu d’entrada està en uns 50 mil euros. En aquesta xifra, de ser la mateixa per a Andorra, hauríem de restar-li els 8 o 9 mil euros del Pla Engega impulsat des de Govern.

Compromesos amb el futur

La nova línia esportiva GTX suposa un impuls tant per a la gamma ID, com per a l’estratègia corporativa «ACCELERATE» amb la què Volkswagen aspira a convertir-se en la marca de mobilitat sostenible més desitjada.

En aquest sentit s’han marcat com a objectiu incrementar la proporció de vendes de cotxes 100% elèctrics a Europa fins aconseguir un 70% en els propers 9 anys.

I és que Volkswagen té la intenció de ser CO2 neutral de cara a 2050. En tot cas, ja per a 2025 hauran invertit prop de 16 mil milions d’euros en mobilitat elèctrica, hibridació i digitalització.

——-

Si voleu seguir altres entrades podeu fer-ho directament fent clic en aquest enllaç, o accedint a la secció de “Green Cars” des del menú superior del blog.

Fotos: Volkswagen