,

EL NOU KUGA ENCETA EL CAMÍ DE FORD CAP A L’ELECTRIFICACIÓ

Més enllà de ser una entrega completament nova, el nou Ford Kuga és molt més, i no només pel que fa al model que representa, també i sobretot, perquè enceta el camí de la marca americana envers l’electrificació de la seva flota.
La nova generació del SUV made in USA, a més d’haver rebut una completa renovació, arriba amb noves motoritzacions per adeqüar-lo a les estrictes exigències del sector, pel que fa a temes mediambientals.
 
Generació 100% nova
El cert és que només cal veure’l uns instants per entendre que aquesta nova entrega res té a veure amb l’anterior Kuga. La seva nova imatge -ara molt més propera a un Ford Focus lleugerament més alt, l’apropa més al concepte d’un crossover que al del SUV 4×4 de la generació a la que substitueix.
Diem “sembla” perquè no és del tot així. Ben mirat, aquesta nova entrega del súper vendes americà també respon -òbviament- a les característiques del SUV que segueix sent.

SUV modular

Aquesta ambigüitat estètica rau en el fet que el seu disseny combina de forma molt intel·ligent els conceptes de SUV i de monovolum, donat que en termes d’espai interior i de modularitat, les aptituts són tant altes que estan a cavall entre ambdós conceptes. Aquesta característica serà segur de gran acceptació, donat que hi ha molts SUV de gran tamany on la modularitat i l’espai són aspectes relativament compromesos!
El cert és que, com queda dit, la nova imatge d’estil que vesteix el nou Kuga segueix de molt aprop les del Focus, satisfent però, l’èxit comercial que tenen els SUV en general i els Kuga en particular.

Seductor de masses

Dit ràpid i fàcil: els de Ford ho tenien molt fàcil per revalidar amb garanties d’èxit aquest model tan venut, però tot i això, s’han currat una nova generació molt més evolucionada que seduirà a molts més que no només els incondicionals dels SUV.
El nou Kuga utilitza la plataforma global C2 de Ford. Per temes de pes però, Ford ha fet servir l’alumini per poder reduir el pes al màxim.

Més ample, llarg i baix

En quant a mides, és 44 mm més ample, 89 mm més llarg i 6 mm més baix que la versió a la que substitueix. També la distància entre eixos puja 20 mm. Gràcies a les noves cotes s’ha millorat notablement tant l’espai de cabina, com de maleter.
Parlant d’espai, la modularitat del nou Kuga rau en la possibilitat de poder desplaçar la filera de seients del darrere per afavorir l’espai per a les cames, o per incrementar notablement la capacitat de maleter, que arriba als 645 litres naturals.

Gamma de motors

Però si el nou Kuga ressalta pel fet de combinar els dos conceptes de carrosseria SUV i monovolum, també destaca -i aquest és el punt més fort de tot el que l’envolta- per arribar amb una nova gamma d’opcions motrius basada en l’electrificació.
De fet, aquest és el primer model amb el que la marca s’endinsa en l’electrificació.
I és que més enllà de les motoritzacions convencionals ja conegudes, com els EcoBlue dièsel d’1.5 i 2.0 litres i les EcoBoost de gasolina d’1.5, la nova generació Kuga arriba amb versions híbrides endollables, les ‘EcoBlue Hybrid’, ‘Mild Hybrid’ i el ‘KUGA Hybrid’. Així doncs la carrera envers l’electrificació ja està en marxa!

L’Híbrid endollable

Entre totes les opcions, el Kuga híbrid endollable sembla anar camí de ser el model estrella. Combinant un motor 2.5 de gasolina de quatre cilindres, amb un motor elèctric i amb un generador recolzat per una bateria d’ió-liti de 14,4 kWh, aquest propulsor genera 225 CV.
L’autonomia elèctrica és de 56 km segons el cicle WLTP.
La càrrega de bateria es pot realitzar en 6 hores en una font d’alimentació convencional de 230 volts. Per tal d’aprofitar les hores on les tarifes d’electricitat siguin més econòmiques, la càrrega pot programar-se.

3,5 hores

Si voleu que la càrrega domèstica es completi el més ràpid possible, es pot instal·lar un carregador ‘Ford Wall-Box’ a casa (opcional). Aquest carregador és capaç de carregar la bateria al 100% en menys de 3,5 hores.
El nou híbrid endollable ve amb dos cables de càrrega estàndard: un per a la càrrega domèstica normal i un altre per a les estacions de càrrega públiques.
Recordar-vos que com la majoria de models, el KUGA també disposa del sistema de recàrrega regenerativa resultant de les frenades.
Destacar també que ve equipat amb quatre modes de conducció, en funció de les prioritats d’ús de la bateria: «EV Auto», «EV Now», «EV Later» i «EV Charge».

Més variants

Continuant amb la gamma de models, el Kuga Hybrid (amb un motor híbrid), també combina un motor de gasolina de 2.5  litres amb un motor elèctric, un generador i una bateria d’ió-liti. Va acoblat a una transmissió automàtica que li permet aconseguir un consum de només 5,6 litres als cent.
Les emissions arrenquen dels 130 g / km de CO2.
Com a ‘full’ híbrid, la bateria d’aquest propulsor és auto recarregable i permet circular breument de manera totalment elèctrica.
Aquesta versió estarà disponible amb tracció davantera i amb tracció total intel·ligent.
El Kuga EcoBlue Hybrid es basa en la tecnologia «Mild Hybrid», o hibridació lleugera. La finalitat d’aquesta tecnologia es millorar l’eficiència dels 150 CV del motor 2.0 dièsel EcoBlue.
Aquesta tecnologia es complementa amb un generador / motor d’arrencada integrat amb una bateria de ió-liti de 48 volts. El consum mitjà és de 5,0 litres als 100 (WLTP).
Nivells d’equipament
 
La gamma Kuga arribarà nostre mercat amb tres nivells d’acabat, «Titanium», «ST-Line» i «ST Line X».
Tot i que lògicament hi ha una diferència d’equipaments entre els tres, el cert és que tots inclouen un nivell d’equipament i de tecnologies d’ajuda a la conducció molt important. I és que el paquet de sistemes d’ajuda a la conducció, situen el nou Kuga a un nivell sense precedents, apropant-lo molt al concepte de conducció autònoma.

Gruix de sistemes

Això és així gràcies a un important gruix de sistemes, com ara el control de velocitat de creuer adaptatiu amb funció «Stop & Go», el reconeixement de senyals de velocitat i trànsit, el manteniment de carril, l’assistent de punts cecs, l’assistent de pre-col·lisió amb tecnologia de detecció de vianants o el sistema de frenada automàtica activa.
Tots aquests sistemes estan recolzats per d’altres de complementaris, fent que en el seu conjunt, el conductor rebi un nivell d’ajuda complementària molt important. En aquest sentit destacarem la il·luminació predictiva en fases de revolt, el «Head-Up Display» (que replica la informació bàsica al vidre), o l’anomenat «Active Park Assist», que fa el cotxe aparqui tot sol.

Interior superior

Un disseny d’aquest nivell, més aquest grau d’assistents intel·ligents, feien indispensable un interior a l’alçada. Si les generacions anteriors ja han tingut nota alta pel que fa a l’habitacle, aquesta nova entrega també se supera amb escreix.
I és que el disseny dels interiors tornen a destacar per l’habitabilitat, pel confort i per incloure un equipament de luxe farcit de tecnologies aplicades.
Més enllà de la modularitat i l’espai que hem destacat al començament d’aquest article, a l’interior destaca tot el referent a la connectivitat. En aquest sentit, el nou Kuga incorpora funcionalitats específiques, com ara l’aplicació «FordPass» i el mòdem integrat de sèrie «FordPass Connect», que converteix el cotxe en un punt Wifi amb connectivitat per a fins a 10 dispositius.
Destacar també el nou panell d’instruments digital de 12,3”. És totalment personalitzable segons quin dels cinc modes de conducció haguem activat.

Auto Selecció Ford

De fet són tants els aspectes que hauríem d’esmentar, que ens caldria quasi bé un article específic per comentar-los tots d’una! Així doncs, millor que d’aquí a uns dies, un cop s’hagi restablert la mobilitat, us passeu per Auto Selecció Ford, el concessionari oficial de la marca per Andorra. Allà us explicaran amb tot luxe de detalls la completa dotació amb la que podreu gaudir, com mai fins ara, a bord d’un Ford Kuga.
Més novetats, aquí
Fotos: Ford