, ,

LEXUS LC 500 CABRIO: DOBLEGANT ELS ELEMENTS

Feia temps que esperàvem l’arribada del model que us presentem en aquest reportage, el Lexus LC 500 Cabrio.

Presentat com a model de producció fa ja més d’1 any a Los Angeles, el nou gran descapotable de Lexus arribarà aquest hivern amb tants arguments poderosos com ho va fer la versió cupè en el seu moment, començant pel seu motor V8 atmosfèric amb 477 cavalls de potència.

La versió de producció regular Sport+ està disponible per 115.000 euros.

Per si us interessa, sapigueu que les primeres unitats estan en la recta final prèvia a la seva comercialització. De fet, si tot segueix tal com està previst, el Pare Noel i els Reis en lliuraran uns quants abans de final d’any.

Gairebé 5 metres

Ja sabíem que els LC de Lexus són esportius imponents, per la qual cosa els 4,76 metres de llarg, els 1,35 metres d’alt, els 1,92 metres d’ample, o la batalla de 2,87, no ens sorprèn. De fet, aquestes últimes dues cotes són exactes a les del cupé. En tot cas també és gairebé igual de llarg, doncs tan sols mesura un mil·límetre més. Respecte de l’alçada, tres quarts del mateix, ja que només el supera per 4 mil·límetres i no ens vindrà d’això, no?

El cert és que el nou descapotable de Lexus -el primer a proposar una capota tova- manté intacta l’essència del LC 500 a tots nivells. Tant és així que si haguèssim d’esmentar alguna “diferencia” respecte del model amb la carrosseria cupè, més que aquests 4 mm d’altura destacaríem la línia superior de la saga, que és lleugerament més alta i més ampla, però qui vol filar tan prim vist el resultat. Nosaltres, segur que no, doncs són detalls imperceptibles!

Capota tota prova

La capota, accionable en marxa fins els 50 km/h, inclou quatre capes: una exterior de fibra acrílica, una intermitja d’aïllament i dos interiors, la primera de teixit i la segona, la que es veu des de l’interior, en cuir de primera qualitat.

Respecte dels intervals a l’accionar-la s’obre en 15 segons i es tanca en 16.

Un altre gran fita aconseguida pels de Lexus està en el fet que no resta capacitat de emmagatzematge en el maleter (172 litres naturals), la qual cosa és d’agrair i sens dubte augmentarà notablement el ventall de possibles compradors.

Estructuralment cupè

Tot i ser un descapotable tan llarg, gràcies a la nova suspensió posterior composta de materials ultra lleugers i a un sistema d’amortidors d’alt rendiment, la carrosseria de l’LC 500 Cabrio és igual de rígida que la de l’acabat cupè. Tot un èxit si tenim en compte que aquest és un esportiu de talla XL

Interiors a prova del clima

Atès que des d’un inici l’LC cupè va triomfar pel que fa a la concepció que proposava a nivell d’interiors, la variant descapotable els ha heretat gairebé tal qual, això sí, com la majoria de cotxes d’aquestes característiques a sacrificat gairebé tot l’espai per als passatgers del darrere, doncs presenta unes places una mica justes.

També difereix del seu germà carrossat pels deflectors laterals, imprescindibles per a bregar amb èxit en termes de sonoritat en l’habitacle. En aquest sentit,  Lexus garanteix una insonorització de primera línia fins els 140 km/h.

Un altre element innovador exclusiu del gran cabrio dels japonesos el trobem en la incorporació d’un climatitzador a l’altura del coll dels ocupants. Gràcies a ell es pot gestionar el flux d’aire calent o fred en aquesta zona tan sensible, la qual cosa afavorirà viatjar a cel obert molts més dies. Apuntar que el clima també compta amb una tecnologia especial que emet partícules d’aigua per a purificar l’aire i eliminar olors desagradables.

Més confort i luxe

Respecte del confort, la veritat és que per superar els nivells de l’acabat cupè, molta feina han tingut pel davant els de Lexus, perquè el LC500 cupé ofereix uns estàndards d’allò més alt. Però be, destacarem les excelències que suposa l’entapissat de la cabina en cuir de la més alta qualitat, l’equip de so Mark-Levinson amb 13 altaveus, el sistema Head-up Display, els seients calefactats i ventilats o el quadre d’instruments tipus competició derivat del model LF-A.

Lexus Climate Concierge

Entre les moltes tecnologies que inclou el nou LC 500 Cabrio destacarem el «Lexus Climate Concierge» un sistema que controla automàticament tot el sistema d’aire condicionat, des dels difusors que climatizan els seients o el volant, fins els qu controlen la cabina, fent-ho tant si anem capotats o descapotats.

 Mateix propulsor V8

Donats els excel·lents resultats i prestacions del motor de l’LC 500, la nova variant descapotable inclou la mateixa mecànica,  el motor V8 aspirat de 5.0 litres, amb 477 CV a 7.100 rpm i amb un parell motor de 539 Nm a 4.800 vueltas. Aquest  imponent tracció posterior també va associat a la mateixa caixa del canvi auto-seqüencial «Direct Shift 10AT» de 10 velocitats de l’LC 500 cupé.

Amb tot plegat aconsegueix els 270 km/h, amb una acceleració de 0 a 100 de poc més de 4,5 segons (la xifra exacta encara està per confirmar). El consum combinat és de 11,7 litres als 100.

Com el Lexus LC500 cupè, la nova versió descapotable també disposa d’un sistema per millorar el so del motor. I és que per gaudir veritablement de les sensacions esportives quan circulem descapotats amb un esportiu així, una banda sonora a l’alçada afavorirà que l’adrenalina flueixi d’allò més.

Fins a l’últim detall..

L’LC Cabrio compta amb un sofisticat sistema que detecta automàticament si la capota està col·locada o no mitjançant un sensor del sostre, ajustant el funcionament de l’aire condicionat. Quan la capota està baixada, es calcula la temperatura i el cabal de l’aire condicionat a partir de factors com la quantitat de llum solar, la temperatura exterior i la velocitat del vehicle.

SPORT +

Més enllà d’aquesta edició tan exclusiva, el nou LC Cabrio de producció regular està disponible amb una paleta de fins a 11 colors de carrosseria. Quant a equipament, està disponible en l’acabat ‘Sport +’. Aquest acabat ofereix un equipament i tecnologia del més alt nivell, amb elements com un sofisticat sistema de so Mark Levinson® amb 13 altaveus, el volant de cuir calefactat, el sistema de navegació Lexus Premium Navigation amb pantalla de 26,1 cm (10,3”), la interfície Remote Touch Pad i la compatibilitat per a mòbils, gràcies als sistemes Apple CarPlayTM i Android AutoTM.

LC 500 Cabrio Inspiration Sèries of 100

Anecdòticament, acabarem esmentant  l’LC 500 Cabrio Inspiration Sèries of 100, acabat del que s’en faran un total de 100 unitats. Abans de comentar la sèrie tal qual, anomenada ‘Regatta Edition’, ens centrarem en la número 100001, la primera, entregada molt abans que cap LC 500 Cabrio.  

El tema és que aquesta primera unitat va subastar-se a primers d’any a Los Angeles per gairebé 1.8 milions d’euros, més de 15 vegades el preu d’un LC 500 Cabrio de sèrie. Al final se la va endur el propietari d’un concessionari Lexus de Lakewood, Colorado.

És una unitat com la que veieu il·lustrant aquest reportatge i pertany a la sèrie exclusiva ‘Regatta Edition’

Com veieu, de l’exterior, a part de les espectaculars llandes, destaca el color «Structural Blue» de la carrosseria, un color tirant a blau elèctric.

La capota també és de color blau tot i que en un to més fosc per allò de fer-la contrastar amb la carrosseria.

Per la seva banda, l’interior llueix un elegant color blanc, on pràcticament tot és de cuir. 

Però el més important, el motiu pel qual en parlem són els 1.8 milions d’euros de fons que va recaptar.

Està clar que ni pel fet de ser la número 1, ni per tenir-la quasi 1 any abans que ningú, ni per la resta d’accions addicionals que incloïa, com ara una experiència de conducció súper VIP, o uns dies d’estada en el Pebble Beach Resort amb curs de golf per a dues persones inclòs, res més enllà que una acció benèfica podria justificar aquest preu. Així que vist el resultat, molt bé pels de Lexus, per la gent que va participar-hi i sobretot pel guanyador que va desembutxacar aquesta suma.

Regatta Edition: bellesa i elegància

Amb el llançament de l’exclusiu LC 500 Cabrio Regatta Edition. -a Europa només s’en lliuraran 20 unitats de les 100 previstes-  Lexus ha fet un pas més cap a una nova etapa, reafirmant un cop més aquest estil únic. Des de la seva concepció, l’equip de disseny i desenvolupament de Lexus tenia una missió molt clara: crear el descapotable més formós del món.

L’LC Cabrio Regatta Edition aporta un increïble disseny, mantenint les guardonades bases estilístiques de l’LC Coupé, però introduint noves característiques que fan que desbordi més esportivitat i elegància. Aquesta combinació, més innovadora coordinació entre l’exclusiu “Blau Structural” i els interiors “Blanc Marine” accentuen l’extraordinària atmosfera del convertible.

Concepció mestre

El nou LC Cabrio Regatta Edition ha estat concebut per Tadao Mori, Dissenyador Cap de l’LC, i Yoichiro Kitamura, de l’equip de disseny de color de Lexus.

Segons Kitamura “Aquesta combinació de colors està inspirada en la imatge d’aquells moments especials que es viuen al costat del mar. L’exclusiu color exterior combinat amb aquest interior blanc amb tocs blaus doten l’LC Regatta Edition d’una gran elegància i classe úniques”

“Blau Structural”: molt més que un color

Aquest exclusiu color és el resultat de la minuciosa recerca de Lexus fins produir un acabat més profund, més brillant i, essencialment, més “blau” que qualsevol blau conegut. Inspirat en la naturalesa i en la papallona Morpho, la cerca per desenvolupar un color inigualable que pogués ser aplicat a nivell industrial els ha portat més de 15 anys de recerca.

Procés complexe

Per poder obtenir l’alta luminància i saturació de color requerida per crear el “Blau Structural” va ser necessari perfeccionar un procés que oferís la mateixa qualitat de pigments amb 40 capes separades, però reduint-les a set. El pigment requerit per obtenir la pintura comporta 8 mesos de desenvolupament. En aquest temps hi ha  inclosos 12 passos de producció i 20 inspeccions de qualitat. La pintura s’aplica en la carrosseria de l’LC Cabrio Regatta Edition en una capa de 15 micròmetres.

Les nanoestructures en la pintura generen iridescència. Això provoca l’efecte de que el color canvia constantment segons la llum. Les pintures de pigments convencionals reflecteixen menys del 50% de la llum entrant com un blau visible. Amb el “Blau Structural” però, el nivell és gairebé del 100%.

El procés de fabricació i pintat és tan meticulós i exigent que tan sols dos LC Cabrio  Regatta Edition poden ser produïts en un dia de treball.

Blanc “Marine”

Una atractiva i exclusiva combinació d’interiors en blanc i elements en blau fan del LC Cabrio RegattaEdition un vehicle sorprenent.

El color blau “Marine” cobreix el panell de comandaments i els panells laterals de les portes. També la part superior lateral dels seients, els cinturons de seguretat i la capota exterior.

Lexus Andorra

I això és tot. Si mai esteu interessats, tranquils, potser no podreu accedir a un Series of 100, però de producció regular hi ha previstos fins a 11 colors, així que apropeu-vos a Lexus Andorra per conèixer amb tot luxe de detalls aquesta nova proposta de Lexus.

Trobareu Lexus Andorra a l’Av. del Pessebre, 58 d’Escaldes-Engordany. Tel. 865001

Més novetats Premium, aquí

Fotos: Lexus