El nou Toyota bZ4X arribarà aquest hivern a Andorra

  • Ja està tot llest per a la sortida del bZ4X al mercat europeu, el primer model de la nova submarca bZ de Toyota.
  • Enginyós i captivador en termes de disseny, disposa d’un habitacle molt ampli i modern.
  • El bZ4X ofereix un excel·lent rendiment en carretera, així com unes capacitats de tracció total, líders en la seva categoria.
  • Les dades homologades registren una autonomia que va des dels 516 km del model amb tracció davantera, fins els 470 del de tracció total.
  • El primers lliuraments arribaran cap a finals d’any.

El primer de molts bZ

El nou Toyota bZ4X és primer model de la nova família bZ  (beyond Zero) és a dir, més enllà del zero, de la nova fornada de models de la marca japonesa pel que fa a models 100% elèctrics. Són els anomenats per Toyota com a Battery Electric Vehicles (BEV). El bZ4Z és el primer model a sortir i ja està llest per a la seva comercialització aquí a Europa.

Desenvolupat sobre una plataforma específica per a vehicles elèctrics amb bateria, basada en la filosofia eTNGA, el bZ4X és el primer d’una sèrie de nous models bZ, els quals compartiran aspectes com:  un disseny audaç, una gran habitabilitat, un rendiment totcamí excepcional i un rang d’autonomies que superarà els 500 km amb una sola càrrega.

Nou sistema de tracció

La introducció d’un nou sistema de tracció total que fa servir diferents motors elèctrics independents en els eixos del davant i del darrere, permet al nou bZ4X oferir un molt bon rendiment, tal i com reflecteixen els seus registres en termes d’acceleració.En aquest sentit, per assolir el 0 a 100 km/h el bZ4X de tracció integral necessita 6,9 segons, mentre que el de davantera necessita 7,5.

Gràcies a l’eficiència dels motors elèctrics i a la gestió de l’energia, les xifres homologades segons el cicle WLTP, indiquen que la versió amb la tracció al davant pot recòrrerfins a 516 km amb la bateria totalment carregada, amb una taxa d’eficiència 14,3 kWh/100 km, o 7,0 km/kWh. Pel que fa al bZ4X amb tracció integral, la xifra baixa fins a 470 km, amb una eficiència de 15,8 kWh/100 km o 6,3 km/kWh.

25 anys d’experiència en electrificació

Aquest bon nivell de rendiment és possible gràcies a l’experiència acumulada per Toyota en l’últim quart de segle i als 20 milions de vehicles electrificats que ha construit en tot aquest temps.

Per poder assegurar als clients el més alt nivell de qualitat de la bateria d’alt voltatge de 71,4 kWh, el nou bZ4X oferirà una garantia de 10 anys o 1 milió de quilòmetres a tots els clients que facin servir el programa de manteniment específic que s’oferirà en els tallers oficials de Toyota.

Toyota Motors

Finalment dir-vos que el nou Toyota bZ4X podrà reservar-se a Toyota Motors, concessionari oficial Toyota al Principat, a partir del proper mes de maig o inclús a finals d’aquest mes d’abril (contacteu-los per saber-ho amb exactitud).

Si ho feu, sereu els primers en rebre la vostra unitat, ja que els lliuraments seguiran estrictament l’ordre de data de reserva a l’hora de lliurar les unitats que vagin produint-se. La intenció és que les entregues arrenquin de cara a finals d’any.

Recordeu que Toyota Motors es troba en el núm.4 de l’Av. Fiter i Rossell d’Escaldes Engordany. Tel +376 814481

Si voleu accedir a d’altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho des de la secció “Novetats” del menú principal del blog, o directament mitjançant aquest enllaç.