, ,

ELECTRIC MOTION EPURE RACE: ELÈCTRICA I AMB EMBRAGUE

Avui per avui Electric Motion segueix sent l’única marca especialitzada en motos de trial 100% elèctriques. Aquest 2020 amb la gamma ePure la marca francesa ha fet un gran pas respecte dels models que comercialitzava fins ara.

Nova gamma EPure

I és que les diferències fonamentals de la gamma EPure respecte del model de 2019 són molt importants.

La gamma EPure 2020 està formada per tres models: «Lite» «Sport» i «Race». Atès que estem en un mes de competicions d’alt nivell a Sant Julià de Lòria, en aquest espai de novetat ens centrarem en la «Race», el model de competició. De fet és aquest el model que inclou tot el gruix de millores.

Embrague mecànic

Començarem per l’element diferencial respecte de les «Lite» i «Sport»: la incorporació d’un embragatge mecànic banyat en oli. L’embragatge de la nova «Race» compta amb els seus corresponents discos i diafragma. Per dur a terme la regulació es pot jugar amb la grandària dels discos i també amb la bomba. Gràcies a tot això s’ha aconseguit que tingui les mateixes regulacions d’embragatge que una moto de combustió tradicional. El resultat no solament és excepcional, també fa molt més natural la transició de les motos de trial convencionals cap a les Electric Motion, atès que l’embragatge és una part indispensable del pilotatge a l’hora controlar i d’administrar l’embranzida.

Destacar que les versions «Lite» i «Sport» inclouen un embragatge electrònic.

Respecte de la bateria, les EPure estan equipades amb una bateria d’1.87 kW, (potència nominal 6 kW amb un pic d’11 kW) el què comparativament i en condicions normals garanteix fins i tot més autonomia que la que ofereix una moto de trial convencional.

16 CV i 600 Nm

El motor desenvolupa 16 CV, amb una potència de 600 Nm. Perquè tingueu una referència, una 2T de 300 CC no arriba als 500 Nm. Per tant, en termes de par motor estaria en línia amb qualsevol 2T de primer nivell.

Cal destacar que el disseny de les Electric Motion és tan versàtil i ha estat tan optimitzat que el xassís és el mateix en tots els models. De fet, passa el mateix amb la majoria de components principals, com ara la forquilla, les suspensions o la bateria.

A Moto Retro a Andorra

Per a més informació adreceu-vos a Moto Retro, el concessionari oficial de la marca a Andorra. Els trobareu sortint de Sant Julià de Lòria direcció a la duana espanyola, a l’alçada de la rotonda que hi ha a la Baixada del riu d’Auvinya. Tel. +376 841000

Fotos: Electric Motion / Video: Photo by Sergio