ELS 2 DIES DE TRIAL CLÀSSIC CONCLOUEN AMB LA MILLOR NOTA

La majoria dels 240 pilots que van disputar la 2a edició dels 2 dies de Trial Clàssic de Sant Julià de Lòria van marxar d’Andorra amb la clara intenció de tornar l’any vinent, per a gaudir una vegada més d’una prova que es disputa en un escenari privilegiat, amb l’afegit que els obstacles estan adaptats al nivell de pilotatge dels participants.

És evident, és clar, que en aquest aspecte les possibilitats dels organitzadors es veuen delimitades per l’orografia de les muntanyes andorranes.

Igualtat i equilibri

El denominador comú de la competició va ser la igualtat que hi va haver entre els participants de les diferents categories. Com es pot comprovar, a part del triomf relativament còmode d’Oscar Mill a la categoria BLAUS, a la resta les posicions capdavanteres s’han decidit per diferències mínimes.

Excel·lents valoracions

Bona part dels pilots que es van inscriure a la prova de clàssiques andorrana, havia viscut l’experiència de la temporada passada i venien mentalitzats en el que es trobarien sobre el terreny.

La gran majoria dels pilots manifestaven haver gaudit molt els dos dies, tot i la forta calor. En aquest sentit, el fet de que haguessin zones en les quals hi havia aigua, va ser ideal per poder recuperar forces refrescant-se.

En referència a l’organització, l’opinió va ser la mateixa: una feina excel·lent en tots els aspectes, i més, si tenim en compte el calibre d’aquesta prova, doncs l’abast d’aquest event implica moltes complicacions i imprevistos possibles. Tot i aquesta possibilitat, el resultat final ha estat impecable.

Els excampions del món, Mick Andrews, Yrjo Vesterinen i Bernie Schreiber, estrelles destacadas d’aquesta edició 2019, van completar les dues jornades de competició.

Tots tres van mostrar-se  molt agraïts i satisfets de la competició. Fins i tot van manifestar que si les forces els acompanyen, els veuríem de nou a Andorra.

Yrjo Vesterinen

Imprevistos superats

En una prova amb tants fills per lligar, era previsible que hi hagués molts moments de nervis i pressió. Lògicament, l’organitzadors en va viure uns quants. Van ser moments de màxima tensió que requerien respostes ràpides i efectives davant de moltes situacions, abans i durant l’esdeveniment.

Els moments de més tensió els van viure quan ja faltaven pocs dies perquè els participants comencessin a arribar a Andorra. Així ens ho comentaven:

“No hi ha dubte que la previsió de la climatologia ens posava les coses molt complicades. El trial és un esport que es practica a la muntanya i en les condicions de calor màxima previstes tot era més complicat. Al final però, gràcies al civisme de tothom vam poder completar les dues jornades sense contratemps en aquest sentit.

240 pilot, som molts

El cert és que d’imprevistos sempre n’hi han, però si tenim en compte que participaven 240 pilots, aquests s’amplificaven exponencialment.
El cert pwerò, és que tot i l’abast de la prova, el desenvolupament va anar molt bé:

“És cert, sobre la marxa vam haver de fer retocs, però l’experiència de la passada temporada també ens va ajudar”

Bernie Shrieber

Preguntant per l’edició 2020

Un bon nombre de participants ja preguntava per la 3a edició de la prova.

Respecte d’això, des de l’organització comentaven que  “de moment volem relaxar-nos una mica de tots aquests mesos de treball que ens ha suposat l’organització d’aquesta 2a edició. Valorem de manera molt positiva el desenvolupament de la mateixa i pensem que ens queden ganes de seguir endavant. De tota manera abans de prendre una decisió en ferm, volem mirar amb detall alguns dels aspectes que ens agradaria millorar i veure la possibilitat que tenim d’aconseguir-ho. Un d’ells pot ser el del pressupost. Ens agradaria poder oferir alguna cosa més als pilots que vénen a competir i això en les condicions actuals no és possible”

Sigui com sigui i tornant al moment actual, que és el que toca i el que mereixen els organitzadors, la 2a edició dels 2 dies de Trial Clàssic de Sant Julià de Lòria ja forma part de l’ampli currículum del trial andorrà. Un currículum que des d’ahir ha guanyant en qualitat, capacitat i poder organitzatiu.

I és que tot i que tot just s’acabat la segona edició, tot sembla indicar que la prova té el futur assegurat.

 

Font original: Fotoesport