,

ELS DE L’ACA ESPORT PROTAGONISTES AL CATALÀ DE MUNTANYA

Al volant dels seus respectius Silver Car, Ramón Plaus i Edgar Montellà van tornar a protagonitzar una bonica lluita per fer-ser amb triomf en la XXII Pujada Callús – Sant Mateu del Bages (categoria CM-Promoció).

Després de la intensa matinal, el triomf va decantar-se cap a Plaus, encara que només va fer-ho per 2 dècimes respecte d’un Montellà que va lluitar fins el final per vèncer al seu mentor.
Igual que va passar a Alcover, Plaus i Montellà també van ocupar una posició en el podi absolut de la prova del Moto Club Manresa. I és que ambdós pilots van pujar al segon i tercer graons d’aquest podi. El primer lloc de la XXII Pujada Callús – Sant Mateu del Bages va ser per a  Francesc Munné (DemonCar).

Felipe Brandao (SpeedCar GTR) i Ramiro Acevedo (SpeedCar GT1000), també van competir en la categoria CM-Promoció, aconseguint una meritòria 5a. i 6a. posició respectivament. Tots dos pilots van disputar a Sant Mateu la seva primera competició amb aquestes mecàniques.

Marc Solsona no va poder debutar

El jove pilot de l’Automòbil Club d’Andorra no va poder iniciar la temporada competint a la Pujada Callús – Sant Mateu del Bages. El seu calendari inicial de cara en aquest 2021 va haver de modificar-se donat que el pilot es trobava en ple procés d’exàmens i ara per ara, com és lògic, les prioritats són les que són.

Gerard de la Casa protagonista en Turismes

Gerard de la Casa (Subaru WRX) va tornar a ser protagonista en Turismes. L’andorrà va haver d’enfrontar-se un cop més en una lluita desigual amb els Porsche de Jordi Gaig i de Joan Salvans. Després d’una primera mànega realment espectacular, la lluita va saldar-se amb una 3a. posició.

Amb un crono de 2’48”750, De la Casa va quedar a 42 mil·lèsimes de Salvans, un temps que deixa a l’abast la segona posició. No obstant això, en la segona pujada de carrera el Subaru va dir prou i l’intent del pilot de Gedith Center de millorar el seu crono es va frustrar definitivament.

Les declaracions

Ramón Plaus va mostrar-se molt satisfet del resultat aconseguit en una de les pujades, la qual segons ell és “de les més boniques del campionat”.

Com és habitual va fer les pujades d’entrenament amb rodes velles per posar tota la carn a la graella en la 1a. carrera.

“Hem fet el que havíem de fer”

Una vegada aconseguit el crono que li serviria per pujar a l’esglaó més alt del podi de la seva categoria i després d’aconseguir el 2n. lloc de la classificació absoluta, el pilot ens comentava:

“Tenint en compte que Munné juga en una altra lliga, hem fet el que havíem de fer, és a dir, ser els més ràpids entre els CM-Promoció. Després de baixar de 2’41” en la primera pujada, he decidit no jugar-me-la en la pujada que tancava la prova. És cert que Edgar ha estat molt a prop, però, el temps marcat en aquesta pujada inicial crec que no el podia millorar”

“Tot ha sortit bé per a mi. L’Edgar no ha pogut rebaixar el seu crono i hem aconseguit un excel·lent resultat”- concloïa

Montellà viu un matí mogut

Malgrat els podis aconseguits, Edgar Montellà no va tenir un matí tranquil en  l’assistència de Callús.
Després d’una 1a. pujada d’entrenaments en la què va quedar clar que mantenia la línia ascendent iniciada a Alcover, el jove pilot de l’Automòbil Club d’Andorra va haver de quedar-se en l’assistència mentre els seus rivals disputaven la segona tanda d’entrenaments.

Aquest era el seu comentari:

“El cargol que subjectava la roda esquerra es va trencar de la manera més complicada, doncs una part  va quedar-se a la part interna. Pensava que la meva participació a Sant Mateu s’havia acabat.  Llavors vam decidir fer una reparació d’urgència soldant la rodaa l’eix  per la part del cargol trencat.

Quan em disposava a sortir en la que creia que era la 3a. pujada d’entrenaments, van dir-me que no ho era, que es tractava de la 1a. de carrera”

Al final tot va rutllar

L’Edgar va sortir a per totes i tot va sortir com esperava, ja que “en principi la roda va aguantar, que era el dubte, de manera que la reparació va ser un èxit. A més el crono també va ser molt bo, doncs vaig quedar a només dues dècimes de Ramonet. Va ser una injecció extra de motivació i encara quedava una pujada.

Comentar que en aquesta darrera pujada no va aconseguir baixar de 2’41”, un límit de temps indispensable per poder millorar posicions. En tot cas, després del que va passar, el resultat obtingut pot considerar-se excel·lent.

Proper objectiu, Pujada al Fito

Una vegada superats amb èxit els dos primers reptes del Campionat de Catalunya de Muntanya, l’Edgar Montellà i el seu equip obriran una nova carpeta en la temporada 2021, la del campionat d’Espanya:

“A mitjans de maig (dies 15 i 16) ens desplaçarem a Astúries per disputar la Pujada al Fito, primer contacte amb els rivals del nacional espanyol de l’especialitat. La il·lusió de fer-ho bé és màxima”

Brandao s’estrena amb l’SpeedCar

Felipe Brandao (SpeedCar GTR) es va presentar a Sant Mateu amb el SpeedCar (ex-Ramonet) per disputar la segona cita del català de Muntanya. Aquesta era la valoració que feia del debut:

“Sens dubte el període d’adaptació serà indispensable. És un cotxe que corre molt més que el GT1000. No pensava que la diferència fos tan gran. En alguna zona de la pujada quedava clar que l’SpeedCar demanava més. però per a mi era suficient. Indubtablement el pilotatge és molt diferent”

Estrena de Ramiro Acevedo

Ramiro Acevedo (SpeedCar GT1000) va ser qui va pilotar el GT1000 que anteriorment pilotava Brandao.

Al final de la matinal Acevedo es mostrava satisfet d’haver completat una carrera en la qual tot era una novetat. El pilot però, té clar que “no lluitaré per guanyar. El meu objectiu és passar-ho bé i tornar amb el cotxe sencer a casa després de cada carrera”

Gerard de la Casa: Avaria inesperada

Gerard de la Casa (Subaru WRX) no es va lliurar de tenir problemes a la Pujada Callús-Sant Mateu.

La seva participació va començar segons el guió previst:

”En les dues pujades d’entrenaments no vam tenir problemes. El nostre ritme era bo i tot semblava en ordre per poder disputar les dues pujades de carrera amb garanties.  En la primera la diferència amb Salvans va ser mínima, només 4 centèsimes, de manera que tot quedava en l’aire de cara a l’última pujada. Només iniciar la segona pujada vaig sentir un soroll, com un espetec, i el Subaru es va parar.  Allà va acabar-se tota opció d’intentar millorar posicions en la classificació final”

Pensant en Astúries

A partir d’ara De la Casa i el seu equip se centraran en la Pujada al Fito:

“Amb tota seguretat estarem a Astúries en l’inici del Campionat d’Espanya de l’especialitat. Com és lògic anirem per intentar estar entre els millors”

Pujada a la Trona

La propera pujada vàlida per al campionat de Catalunya de l’especialitat es disputarà a mitjans de maig, concretament el proper diumenge dia 23. Serà la Pujada a La Trona, una prova que després de 10 anys d’absència tornarà al català de muntanya de la mà de Vline-Org.

Per a d’altres entrades referents a la participació de pilots andorrans en competicions d’àmbit internacional, podeu fer clic en aquests enllaç.

Info original / Fotos: Fotoesport