,

Els pilots de l’ACA Esport entre els més ràpids a la Subida Bolulla-Tárbena.

Subida Bolulla-Tárbena. Raul Ferré, 2n de la categoria 2, i Edgar Montellà, 3r de la 3, segueixen en la lluita pel podi final.

Canvi radical d’ubicació en l’inici de la segona part de la temporada del Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM). Aquest cap de setmana els equips habituals del certamen es van traslladar a la Costa Blanca, en concret a la localitat de Bolulla. Allà van disputar la 6a prova del CEM, concretament la 2a edició de la Subida  Bolulla – Tàrbena.

A la cita van acudir Raul Ferré (Silver Car CS) i Edgar Montellà (Silver Car S3). Els pilots va anar-hi per defensar les seves posicions en les respectives classificacions provisionals.

Ferré a 3’’ de Villa

Raul Ferré (Silver Car CS), va haver de lluitar una vegada més contra l’experimentat Javi Villa, diverses vegades campió de l’especialitat.

Malgrat no poder completar la primera pujada de carrera, en Raul ho va intentar fins al final. Finalment va acabar el meeting a menys de 3” de l’asturià.

Montellà torna a lluir

Edgar Montellà (Silver Car S3) va tornar a ser un de les protagonistes en la lluita pel triomf en la categoria III.

Finalitzades les tres pujades vàlides per a la classificació final, es va situar en la 3a plaça, repetint el resultat de la passada temporada.

La pluja passa de llarg

Les fortes pluges van respectar la comarca de la Marina Baixa. A diferència de la setmana passada, nefasta per a la regió pels temporals. Afortunadament aquest cop la pluja va respectar l’escenari de la pujada organitzada per l’Automóvil Club AIA.

Categoria II

Raul Ferré manté les opcions al triomf fins al final.

El pilot de l’ACA Esport no va tenir un inici fàcil. En la primera pujada vàlida per a la classificació final no va aconseguir travessar la línia d’arribada.  I és que en un dels revolts de la pujada el pilot va entrar massa ràpid i va fer una virolla.

A partir d’aquell instant el Jove Pilot de l’Automòbil Club d’Andorra ja no podia  permetre’s el més mínim error si volia estar en el podi final. Així ho comentava tot just acabar:

“Anar de pressa sense cometre errors per poder estar en el podi era l’objectiu. Al final ho hem aconseguit. Hem estat competitius. En la part final del traçat hem estat els més ràpids, però en el còmput final ens hem quedat a 1”3 de Javi Villa en cadascuna de les dues pujades”

A més, el pilot afegia: En la part inicial costava que les rodes agafessin temperatura i el comportament del cotxe no era el normal”

Satisfacció al final

En tot cas, el pilot i el seu equip es mostraven satisfets al final d’una jornada que no va començar del tot bé, però que van saber reconduir per acabar entre els més ràpids:

“No hi ha dubte que estem molt contents. A priori era una pujada complicada per a nosaltres. Amb tot hem aconseguit el nostre objectiu, la segona posició absoluta, quedant-nos a una distància mínima de Javi Villa”

Categoria III

Edgar Montellà (Silver Car S3) va salvar el podi en l’última pujada de carrera.

Després del triomf a Chantada, Montellà esperava mantenir la ratxa positiva en una pujada tan diferent com és la pujada Bolulla-Tàrbena.  I tot això amb l’afegit que tot just començar la mecànica del CM va fer la seva. Així ens ho comentava el pilot de l’ACA Esport:

“En la segona mànega d’entrenaments es va trencar una ròtula de la suspensió i no vam poder travessar la línia d’arribada. Amb el temps just per reparar l’avaria hem sortit i hem sumat algun segon de més que ens ha deixat endarrerits.
En la continuació, última de entrenaments i segona de carrera, no hem trobat la solució i la situació ha continuat empitjorant. En algun moment m’he vist fora del podi” – sentenciava.

A l’última pujada la situació ha millorat,  i és que segons Montellà, “amb el tercer lloc hem aconseguit una plaça en el podi de la carrera. A més, pensant en el campionat, Benito Pérez i Mario Asenjo no s’han escapat tant”

A finals de mes (dies 25 i 26), hi haurà una nova oportunitat per continuar amb la lluita pels llocs d’honor en la recta final del campionat. La cita serà a Totana (Múrcia), en la 35 Subida al Santuario de la Santa. Aquesta és una prova habitual del CEM, un traçat ben conegut pels pilots.

———

Per a més notícies sobre les actuacions dels pilots andorrans en l’àmbit de l’esport  internacional, feu clic en aquest enllaç.  Si ho preferiu també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original / Fotos: Fotoesport